HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Köcsög bíró, huj-huj-huj!

2013.07.05. 10:27 | maroz | 7 komment

Címkék: társadalom polgárosodás pártpolitizálás

A pártpolitikai rendszernek van egy saját logikája és bármennyire is meglepő, de a játszmákban részt vevő szereplők hajlamosak inkább azt követni, és nem a párás szemű idealisták maszatos elvárásait. Ez a logika viszonylag egyszerű, a lényege, hogy meg kell szerezni és a lehető leghosszabb ideig így, vagy úgy, formálisan vagy informálisan de mindenképpen meg kell tartani a hatalmat. Mivel vannak időnként ezek a sajnálatos események, úgyismint választás, ezért iparkodni kell ezt a megtartást úgy eladni, mint ha az nem a hatalomért magáért történne, hanem mintha lenne az egésznek valamiféle ethosza, tehát a hatalom a népért kell, az ő boldogításáért, blabla. A nép pedig akkor boldog, ha sikeresen magyarázzák el neki, hogy ő most éppen pont történetesen boldog. Körülbelül ennyi, illetve még annyi, hogy ezt a játékot lesz, aki ügyesen, lesz, aki kevésbé ügyesen játssza, és ennek a versengésnek lesz aztán az az eredménye, hogy ki meddig, mekkora hatalmat spájzol be magának.

Lássuk hát mindezt egy picit működés közben is.

A devizahitelesek pere olyan paláver, amelyikben nem tehette meg a kormányerő, hogy befogja a lepcsest, ezért megmázsálta, hogy mit lenne a legcélszerűbb mondania és mondta:

A Fidesz szerint a Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté.

Én ezt még egy picit kiegészíteném: doktor Kocsis Máté mondta ezt. Doctor iuris. Plusz előtte még némi kis alapozás a Lónyay utcáról elnevezett református középoskolában. Egészen egyszerűen kizárt dolognak tartom, hogy butaságból, tudatlanságból mondta volna a fentieket, de akkor vajon miért? Hát talán azért, mert ez a kedves fiatalember, a pártpolitikai elitünk elitje a Pázmány Péter jogi kara után sem minősítette befejezettnek az erudícióját, ragasztott még magára egy kis ezt meg azt a Századvég Politikai Iskolájában is. Megtanulta, hogy mi is a pártpolitikai rendszer és hogy hogyan működik. Nulladik lecke: soha ne becsüld alá a tömegpszichózisok erejét. Első lecke: nem az a fontos, amit csinálsz, hanem az, amit arról a választópolgárokkal gondoltatsz. Második lecke: ha szeretnéd, hogy a választópolgárok elhiggyék azt, amit el szeretnél velük hitetni, akkor értened, ismerned kell őket. Nagyon.

Tehát miért is mondott Kocsis Máté obskúrusnak tűnő módon obskúrús hülyeségeket? Azért, meg megsaccolta, hogy a választópolgárok jelentős része pont valami ilyesmit szeretne hallani. Jó, a kiműveltebb emberfők, néhány tájékozottabb párás szemű idealista és talán már Orbán Gáspár* is tudja, hogy a polgári értékek iránt elkötelezettebb társadalmakban a bíró az nem egy köcsög disznó, aki ha számunkra nemtetszőt fúj akkor minimum leordítjuk a fejét, hanem az bizony egy igen magas presztízsű döntő autoritás. De mivel a mi társadalmunk nem ilyen buziegylet, ahol mint afféle puhány rinyapinák alkudozgatunk, egyezkedünk egymással és szaladunk valami óvónénihez hogy tegyen köztünk igazságot amikor hajbakapunk, hanem mi keményen, férfiasan nyomatjuk, egészpályásan, és ha mégsem nyernénk, akkor ott lennie kell harmadik félidőnek is, szóval mi zömünkben csak azt értjük, hogy jóféle mácsókként vagy győzünk vagy... á, nem, nincs is vagy, győzni kell, pont. Kocsis Máténak ezeken a húrokon kellett játszania és bele is csapott lelkesen. Persze ebből ők hasznot is húznak nagyon nem mellékesen, hiszen a mácsó küzdelemkultusz szerint most ők tetszelegnek a falu ártánya szerepében, és ugye aki úgyszintén az erősek között szeretné tudni magát az jól teszi, ha igyekszik haver maradni az éppen ügyeletes tesztoszteron-bombával. Legyetek a spanjaink, mondja Macsó Máté, és majd mi, együtt jól megmogyorózzuk ezeket a köcsög bírókat. Ismétlem, nem azért mondja ezt, mert buta, mert rosszul tudja, hanem azért mert nagyon is okos, csak éppen abban a rendszerben okos, amelyiknek a logikáját követi. Ha ebben a történetben bajt kéne találni, akkor a legnagyobb az, hogy mi ilyenek vagyunk, ilyenek az uralkodó értékeink, ilyenek az attitűdjeink. Második legnagyobb baj pedig az, hogy nincs látható nyoma annak, hogy a civil elitünk érdemben tudna ezzel a helyzettel mit kezdeni. Na jó, látható azért már van, de alig valamivel több, mint a semmi. 

Most nem akarok abba belemenni, hogy kinek lenne igaza, vagy mije ebben a devizahiteles cicaharcban, mert valószínűleg senkinek és mindenkinek, a lényeg úgyis a tömegpszichózis, és hogy mára erősen az lett, hogy a bankokat a zöm legszívesebben a picsába kívánná abban sajnos egyrészt maguk a bankok is vastagon sárosak, másrészt pedig az az erő, amelyik hagyta őket, hogy annyi éven keresztül a lehető legpökhendibb módon éljenek vissza a kisemberrel szemben szükségszerűen fennálló erőfölényükkel. Igen, ez így is működik: aki megdolgozott azért, hogy tiszta szívből tudjam utálni azzal szemben nem fogok akkora késztetést érezni szolidaritásra még úgy sem, ha történetesen egy másik olyan faszkalap baszkurálja, akit úgyszintén nem kedvelek. Vállat vonok, játsszák le egymás között, amelyik pusztul kész haszon. Erre az uralkodó közhangulatra érez rá nagyon jól a fidesz, ezt lovagolja meg Kocsis Máté, és ez az, amivel instant mit kezdeni nem lehet, mert voltak azok a bizonyos előzmények, és az előzmények már csak olyanok, hogy azoknak szok lenni következménye is. Tetszettünk volna, ugye.

A rendszer logikája kifejezetten vicces módon úgyszintén nyakon csíphető a buzifronton is, sőt, ott mutatja meg igazán a teljes szépségét.

Kommunikálni akkor könnyű, amikor tudja az ember, hogy viszonylag heterogén a közönsége. Mondom: viszonylag heterogén, és ez azért egy elég soktényezős valami. Például ha tudom, hogy a közönségem 30%-a ujjongva fog nekem tapsolni és azt is tudom, hogy az 50% pont leszarja azt amit mondok, a fennmaradó 20% fele nem érti miről beszélek, a másik fele pedig azt se tudja, hogy hirtelen mihez kezdjen magával akkor ott nekem szinte tutira nyerő helyzetem van, hiszen ha nem kúrom el nagyon, akkor a semleges 50% jó eséllyel az ujjongó 30%-ot fogja követni, így lesz tehát 30%-os kisebbségi egyetértésből is viszonylagos többség. Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudom, ha nem érzem teljes bizonyossággal, hogy az adott kérdést illetően hogyan reagálna a közönségem?

No, valami ilyesmibe szaladt bele a fidesz a buzifronton. Olvasták a Századvégnél azt a felmérést, amelyik arról számol be, hogy mi, a kedves társadalom hogyan, milyen attitűdökkel viseltetünk a homoszexuálisokkal, és ezen túl az ő emancipációs törekvéseikkel szemben:

A magyarok fele helyesli az azonos neműek élettársi kapcsolatának törvényes elismerését, de azzal, hogy házasságot kössenek ennél kevesebben, háromtizednyien értenek egyet. [...] A hazai lakosság négytizede egyetért azzal, hogy a melegek, leszbikusok örökbe fogadhassanak, vállalhassanak gyermeket.

Ó, hogy a magasságos úristen rakná belé a saját gusztusa szerint, káromkodták el magukat az éceszgéberek a fidesz háza táján, hát most ezzel mi a nyavalyát kezdjünk??? Fele helyesli??? Sőt, a 30%-uk még arra is rábólintanának, hogy házasodhassanak??? Meeeeenyiiii??? Haaaarminc??? Hogy mivaaaaan??? 40%-uk még az örökbefogadást is??? Ó, hogy rángatná őket a csődör a fa... na jó, értem, ez van, lássuk, erre mit lehet lépni. Mit lehet, mit lehet, mondjunk úgy valamit, hogy közben nem mondunk semmit. Arra úgyse nagyon fognak emlékezni, amit negyed órával ezelőtt mondtunk, hogy mekkora véres szájjal buziztunk, nemzethalált vizionáltunk, Isten ellen való véteknek prédikáltuk minden utunkba eső hordóról, így most bátran elkezdhetünk hímezni-hámozni, mondassuk el például a mindig kéznél lévő, instant bevethető, vállról indítható föld-föld rakéta Bayer Zsolttal, hogy mi nem is utáljuk a buzikákat, sőt, a fideszes homárokat szeretjük, azokat például, akik jönnek velünk a Békemenetre még meg is puszikáljuk (sok!), mi csak a rohattliberál ratyikat utáljuk, tehát megosztatott ez is, van jó buzi, a fideszes, és van a ratyi, aki nem más, mint a liberális homár, a buziparádén a seggét rázó nemzetellenség. Buzit csak a Nemzeti Buziboltból!

Szóval így megy ez. Ha a társadalom kevésbé elítélően viszonyul a homoszexuálisok emancipációs küzdelmeihez akkor még a Jobbik mitfárere is elkurjantja magát, hogy satufék, vissza kettő!, pedig ők valahol egy réteg- és nem egy tömegpárt lennének, tehát ők akár még maradhatnának is a radikális elutasítás retorikája mellett, csak itt meg azt érdemes látni, hogy a Jobbik támogatói jellemzően a magasabban iskolázott fiatalok közül kerülnek ki, és mit tesz isten, pont ez a réteg az, amelyik az átlagnál szignifikánsan megengedőbb a homoszexuálisokat illetően. És valahol ugyanez lenne a bíróság, mint szükségszerűen tiszteletet érdemlő döntő autoritás elfogadását illetően is, én teljesen meg vagyok arról győződve, hogy ha az értékeink, az attitűdjeink idővel eltávolodnak ettől a törzsi-atavisztikus lándzsarázó permanens harcban álló őskan áhított tiszteletétől, akkor Kocsis Máté jogászdoktor is szinte pillanatok alatt állítaná át a pofázóját egy másmilyen, a polgári értékeknek megfelelőbb kommunikációra. Meggyőződésem, hogy a pártpolitikai elit az egy vérbő kurva, aki annyira szereti a prostitúcióval megszerezhető javakat, hogy azért cserébe bármit és bárkit bevállal, nőt, férfit, kecskét, gumival vagy anélkül, őt csak egyetlen kérdés foglalkoztatja, hogy melyik fizet többet. Az értékeinket, az attitűdjeinket viszont nem a hatalom, tehát nem a pártpolitikai elit fogja/tudja megváltoztatni, de hát erről meg már pofáztam én eleget, szóval türelem, és lesz még itt olyan bírósági ítélet, amelyiket egy Kocsis Máté is tiszteletteljes főhajtással fog fogadni és olyan buzimenet is, amelyiken egy Bayer fog egy Semjént lovagolni, utóbbi szöggel kivert bőrkantárban, előbbi cuki kis rózsaszín tütüben, és persze akkor majd pont az lesz a meggyőződésük, hogy ez, pont ez a világ leghelyesebb dolga. Panta rhei.

*Egy apokrif történet szerint egy egyetemi előadáson Orbán Gáspár valami közepesen kínosat kérdezett Stumpf Istvántól, amire nevezett valami olyasmit válaszolt, hogy ez egy bonyolult kérdés, majd otthon elmagyarázom neked. Izgalmas életet élhetnek a cárevicsek.

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr15391941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.05. 11:39:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.07.05. 19:36:45

"Buzit csak a Nemzeti Buziboltból!"
Ez nagyon jó :)
Ez a Győző az OV fia, v az apja?

maroz 2013.07.05. 20:32:30

@MolnarErik: Gáspár az a Győző, ha jól tudom. :)

Igen, a fia, és jogot hallgat az eltén.

maroz 2013.07.05. 20:33:23

@MolnarErik: Anyám, most látom, hogy másodjára elírtam. Oppardon, máris javítom. :)

buta_lúd (törölt) 2013.07.08. 10:42:52

"ha az értékeink, az attitűdjeink idővel eltávolodnak ettől a törzsi-atavisztikus lándzsarázó permanens harcban álló őskan áhított tiszteletétől"
Na, hát ez az: akkor miért is ne kezelnének minket bennszülöttként. :)

maroz 2013.07.08. 11:51:42

@buta_lúd: Nem ez a kérdés, hanem az, hogy _ha_ úgy kezelnek, _akkor_ nem kéne csodálkozni azon, hogy ez megszüli a maga hasonló stílusú reakcióit is. illetve még csak nem is erről, mert ebben sincs semmi érdekes, hanem arról a vicces helyzetről lenne szó, amelyikben egy ballib nevű valami fájdalmas reminiszcenciája felmondja a véleménydiktátorai által a fejébe belevert katekizmust, amelyiknek része az is, hogy nekem, a koszlott nigger bennszülöttnek szeretnem kéne azt a külföldi céget, amelyik úgy bánik velem, ahogyan a koszlott nigger bennszülöttekkel bánni szokás. És nem érti ez a ballib-maradvány, hogy miért küldöm én el őt a picsába a pártjaival, az elitjével és a hitelveivel együtt oly vehemensen.

buta_lúd (törölt) 2013.07.08. 17:34:40

@maroz: Csodálkoznék, ha az (energia)multik csodálkoznának a reakcióinkon.

maroz 2013.07.08. 18:55:27

@buta_lúd: Félreértettél, nem ők csodálkoznak, hanem a ballib. Nem értik, hogy miért is ennyire multiellenesek mifelénk az emberek.
süti beállítások módosítása