HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Na jó, de miért???

2013.08.21. 20:08 | maroz | 9 komment

Címkék: a létezés magyar minősége


"... számtalan olyan válasz létezik, amely csupán a megfelelő kérdésre vár."
José Saramago

ludland.jpg1. Na jó, de miért??? Adott egy cég, Lúdland Kft., még csak azt se lehet mondani, hogy annyira szarral gurigázna, hiszen van nekije 132 milliós jegyzett tőkéje, csomó telephelye, 8, azaz nyolc alkalmazottja (az adóhatóság nyilvános adatbázisa szerint), és egy egészen korrektnek látszó termékpalettája. És akkor belehátrál egy ilyen kínos lomposba. Miért, mi lehet az oka? 

Olyan jó lenne pár őszinte kérdés. A válasz az annyira nem is érdekel, annál sokkal többet árulna most el a megfelelő kérdés. Miért kellett ezt a - legyünk merészek, kockáztassunk - ránézésre nem pont prémium terméket egy pont kacsanyuvasztással foglalkozó vállalkozásnak Csehországból importálnia? Mi hiányzott ahhoz, hogy saját maga előállítsa, amikor amúgy is ilyesmikkel bajlódik? Nem került kilenc százaléknyi kacsamáj, vagy hiánycikk a sertészselatin? Ennyire kifogytunk volna a kőolajból, hogy valamelyik E-akárhány krónikus hiánya miatt kellett a csehekhez fordulni? Vagy csak szimplán azért, mert a cseh gyár olcsóbban adja? Na jó, de miért? Mert nálunk kis kacsa fürdik, fekete tóban, és mindez nem elég, anyjához készül a büdös dög, Csehországba? Hogy??? Lengyelországba? Már oda is??? Most akkor van kacsa, vagy nincs kacsa? Na jó, de miért? Ha mégis van, akkor miért nem mi passzírozzuk ki a máját a hájába, plusz sámpány? Mert a csehek mindezt olcsóbban tudják, plusz szállítás? Na jó, de miért?

2. Na jó, de miért???

Dr. Surján László úr
az Európai parlament alelnöke részére

Tisztelt Alelnök Úr!


Nagy örömünkre szolgál, hogy a CBA üzletlánc vásárlói közt, tisztelhetjük Önt.

Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket az általunk forgalmazott „Szarvasi kacsamájpástétom pezsgővel” fantázia nevű termék megtévesztő címkézésére, amely megtévesztő lehet a magyar vásárlók számára.
Elnézést kérünk a sajnálatos hibáért melynek folytán ilyen termék került a választékunkba. A mai nappal elektronikus levélben értesítettük a CBA hálózat üzletei a fenti termék bevonásáról, illetve tájékoztattuk szállító partnerünket, hogy az adott terméket kilistáztuk a CBA választékából. Az esetből tanulva, beszerzőink és bolti dolgozóink számára kötelezővé tesszük, hogy új termék be listázásakor és az áruátvételekor körültekintőbben járjanak el. Szerződött partnereink teljes áru választékát átfésüljük, és felhívjuk figyelmüket a termékek megfelelő címkézésére, amelynek elmaradása esetén a termék ki listázásra kerül. Sajnos a CBA hálózatnak a vevők szemében okozott presztízs veszteség csak gondos munkával állítható helyre. .

Reméljük gyors intézkedéseink megfelelő hatásuk lesznek, vásárlóink megelégedettségét, bizalmát a magyar árukhoz és a CBA üzletlánchoz tovább erősítik. Köszönjünk vásárlói lojalitását, továbbra is nagy szeretettel látjuk Önt a CBA és a CBA príma valamennyi egységében.

Szíves megtekintésére ajánljuk egyik legszebb egységünket az augusztus közepén nyílt Corso Gourmet üzletünket ( Cím 1056 Budapest Váci u 54)

Üdvözlettel:


Burger Ottó
Kereskedelmi Igazgató

Adott egy másik cég, egy kicsit nagyobb, mint az a másik-másik, a szárnyasterminátor, de ami még ennél is fontosabb: egy olyan cég, amelyik arra veri, amelyikkel arra verik mások, hogy ez a cég kéremtisztelettel: magyar. Adott egy kurzus, amelyik azért hordja a tenyerén a szóban forgó céget, mert ennek a kurzusnak úgymond nagyon fontos a -ság. Most pont a magyarság. Ezzel szemben amikor a kettő összeér, akkor mivé lesznek azok a bizonyos, roppant fontos -ságok? Cseh termékké és borzalmas magyarsággal megírt levéllé. Na jó, de miért? Vajon így, ebben a formában működik-e az a bizonyos forraszték? Képes-e az anyanyelv így, kerékbetörve rokonítani az érzelmeket Burger Ottó és Surján László között? Lehet erre más választ adni, mint azt, hogy: nem? Na jó, de miért? Mi lenne akkor az a bizonyos -ság, ha nem ez? Ha nem az, hogy legalább egy Burger Ottó, egy olyan ember, aki mégiscsak egy nagy, komoly, magyar, illetve frászt, újból: aki mégiscsak egy magyar, nagy, magyar, komoly, magyar, magyar céget vezet azért egy legalább közepes minőségű levelet adjon ki a kezei közül pláne abban az esetben, ha ezt az "Európai parlament" alelnökének címezi? Ha nem ez, akkor mégis, mi? Ha ez, akkor mégis miért így? Nem elvárás ám egy kereskedelmi igazgatótól az, hogy legalább középfokon bírja a nyelvet, de hát az sem elvárás, hogy villanyt tudjon szerelni vagy villástargoncát vezetni, ahogyan az előbbiekre úgy a kommunikálásra is kapható a piacon szakember. Lám, a CBA-nak is van, úgy hívják, hogy Fodor Attila, és aki még emlékszik pár 2010-es nyilatkozatára tudja, hogy nem kispályás ő, így megint csak tolul az a bizonyos kérdés, hogy: na jó, de miért? Vagy Burger mégis megmutatta volna Fodornak, aki rábólintott, hogy ez pont így jó? Na jó, de miért?

Ismétlem, nem kellenek válaszok. Kérdések kellenének. Lehetnek ám ezek a kérdések akár ki nem mondottak is. A lényeg, hogy feltegyük őket magunknak. Ha feltettük, akkor egy ideig maradjon is úgy, ne vágjuk rá egyből a választ. A válasz ugyanis a legtöbbször a gondolkodás végét is jelenti, ráadásul válaszból van tengernyi, inkább a kérdés a kevés. A jó kérdés. No meg a csönd, az időnek az a finom kis telése a kérdés és a válasz között. A gondolkodás.  

Update

Naugye. Csak fel kell tenni azokat a bizonyos kérdéseket. Talán azt is érdemes lenne megkérdezni, hogy vajon egészen biztosan jó-e az nekünk, hogy ilyen, a "Kádár-titkárság elintézte"-jellegű ügymenetekkel böködjük önmagunkat tökön, hogy jó-e ez a Torgyán-szolgákat is megszégyenítő aktív szervilizmus (Burger úr, és egyéb magyar fivéreim és nővéreim, nem kínos az egy picit, amikor ennyire kurucosan nyalunk segget?), hogy lesz-e így, ebben a formában a magyar név megint szép, méltó, satöbbi. 

Most már csak azt várom kiderülésileg, hogy a szóban forgó lakáj-levelet, amelyikben Burger úr oly elegánsan és oly kurucosan benyal a szaros csontig sem ő írta, hanem feltörték hekkerek a fészbúkját és valójában egy Dörrög Szultán néven tevékenykedő kiberbűnöző áll a háttérben.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr685470016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghost recon 2013.08.23. 11:13:33

Nagyon ne örülj, ugyanis maga a Lúdland is igen kurucosan megköszönte a CBA-nak a termék kilistázását, tehát a saját megszopatását, és levélben igérték meg, hogy majd ezentúl jobban igyekszenek.

Phejj!

maroz 2013.08.23. 11:59:08

@ghost recon: Akkora ebben az országban a szervilizmus (Gordos Dénesre emlékszik még valaki? :)), hogy engem már az se lepne meg, ha valaki a saját kivégzését köszönné meg és egyúttal illedelmesen elnézést kérne az okozott kellemetlenségekért. :)

Btw, lehet új bótfenyegető stratégiákat kidolgozni:

passzé:
-Megírlak a Homárnak!!!

új:
-Megírlak a Surjánnak!!!

Alonee 2013.08.23. 16:33:14

Lépkedhetett ez az igazán kiváló ember a CBA-ban, és még ott sem tudott lazítani, ott is résen volt, dolgozott. Nem kerülte el a figyelmét semmi, elolvasta az apróbetűket (őt nem b..k át ezzel a bankban és csak ezért ő, az egyetlen boldog deviza hiteles) és elszörnyedve konstatálta, hogy megtévesztették, tévedésbe ejtették, a rohadékok. A kacsamájpástétompezsgőizén, dögöljenek meg, cseh címke van. Ezután jött a vigalom, levél ide, bocsánat kérés oda, valóság sehova, de, a magyarság nyomorult konzervdoboz gyártó ellenségeire sikerült csapást mérni, nyugodtan támolyoghatunk kifelé tovább védeni a hazát az EU parlamentben. Egyébként is a CBA-ra allergiás vagyok, nem érdekel a kormány közelisége, de az, hogy egy jelentős bolt láncnak, nyilván hosszas fejtörés után a bolt nevet adták megfordítva, az halálra idegesít.

maroz 2013.08.23. 19:12:35

@Alonee: Ma megnéztem azt a bizonyos "Corso Gourmet"-boltjukat a Váci utcában. A kialakítás úgy felületes szemlélésre (csak pár percem volt az egész inspekcióra) elmén, a termékek viszont csak hazai összevetésben (illetve tán még ott sem) mondhatóak "gourmet"-nak. Párszáz lelkes olasz falvak akármelyik hentese a minimum három közül sokkal bőségesebb és tisztességesebb hús-, és húskészítmény-felhozatallal bír.

Az egyedüli dolog, ami nagyon kilógott a tipikus hazai alsó-középszerből az vagy néhány szelet wagyu, például 22 ezer forintért wagyu-hátszín. Ennek viszont az értelmét nem látom, mert jó eséllyel ezt egy fogalmatlan úgysem veszi meg, aki viszont ért hozzá az tudja, hogy hol keressen korrekt és tisztességes kínálatot prémium-sztékhúsokból.

Szóval ez alatt a rövid, és elismerem, hogy felületes látogatás alatt engem nem nagyon győzött meg ez a gourmet-bolt. Most akkor kinek írjak? Közvetlenül Burger úrnak, vagy inkább Surján doktornak? :)

Alonee 2013.08.23. 20:57:54

@maroz: Megnéztem nevezett boltnak a facebook oldalát és örömmel konstatáltam, hogy ebben a hazai gourmet üzletben ami elsőként szemembe ötlött, az a Ricoré kávékeverék volt.
Ment fel bennem ezeknek a cikkeknek a kapcsán a pumpa rendesen, konkrétan ezen a Surján, Burger pároson. Hazajön ez a, na mondjuk politikus, és mivel védi meg a magyar termékek becsületét, a pezsgős kacsapástétommal. Talán nem is ez a baj, értem én, hogy nekünk vidéken ez eszünkbe sem jut, a wagyu meg nincs is, mint, ahogy a Corso Gourmet sem létezik, marad a chili paprika termesztés a kertben, az legalább megnyugtat, mert nő. Ugye a haladás illúziója. Nekem, ha tekervényesen is, de csak eljutok ide, mégis az nyomja fel a cukromat, hogy ennek a Surján mesternek, ez tűnt fel magyarországból. A k..va pezsgős izé, és semmi más, ez az, amit észrevesz és szóvátesz, és a Burger úr pedig reagál rá, persze a sajtón keresztül, tudja meg mindenki, dolgozik a magyar érdekek védelmén, a szuverenitás kommandó. Aztán majd jön megint az ügyeletes hülyétől a levél, hogy milyen remekül megvédtük a szuverenitásunkat, én meg álmélkodok, miből gondolja, hogy ez engem érdekel. Engem, akinek ebben az országban, semmit sem szabad, wagyu? tengerpart?, ugyan. Én csak a körösben szeretnék fürdeni, de az tilos, konkrétan elvisz a rendőr. Kutyát szeretnék sétáltatni a mezőn, tilos, lelőheti a mezőör. Májpástétom pezsgővel, gourmet, Surján, szuverenitás? Ehh.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.09.02. 17:30:20

@maroz:
Jelentem, én emlékszem.
Sajnos.
A felesége tanított.
...igen, az is olyan volt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.09.02. 20:47:59

@Alonee: Aki nem eszik pezsgős kacsamájpástétomot, az annyit is ér. Értve vagyok?
Lelépni! Egy-két, egy-két...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.09.02. 20:50:21

Amúgy Surján et. miért is nem az Ejrópa Parlamentbe' tette szóvá a dolgot? He? Picsábamár!

maroz 2013.09.02. 21:09:54

@agresszív kismalac: Félt a következményektől. Ha megtudják, hogy ő ilyen szart eszik egyből gyűjtést rendeznek neki. :)
süti beállítások módosítása