HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Érveink minősége

2013.11.13. 13:38 | maroz | 2 komment

Címkék: média ballib bloglossza


"A protestánsoknak pedig seggem bűzös terhét küldöm"
Pázmány Péter

Nehéz legalább némi bosszankodás nélkül követni azt, amint napjaink egyik-másik értelmiségi elitnek kinéző példánya belehülyül a leginkább általuk generált hitvitákba. Pedig sok értelme nincs ennek a bosszankodásnak, hiszen mi történik, semmi más, mint ülepednek picit a dolgok, ideje van már ennek, elég régóta kavarog, lassan tényleg helyére kerülhetne néhány ez meg az. 

Például TGM. Végső soron ha túllépünk azon az önhülyítésen, hogy az illető filozófus lenne, valami mérvadó közgondolkodó, és végre annak látnánk, ami, azaz posztmodern-kori igricnek, afféle énekmondónak, akkor már nem is nagyon kéne sem foglalkozni vele, sem bosszankodni rajta, hiszen igricként már pontosan azt teszi, ami a dolga: egy ilyen vándordalnokkal szemben tényleg nem az az elvárás, hogy a történelem igazságaihoz legyen hű, hanem az, hogy az emberek igazságához, emberek alatt itt azokat értem, akiknek az igric a történeteit eldalolja. TGM abban a lapban igrickedik, amelyik tulajdonosa nyilvánvalóvá tette, hogy aki nem pontosan azt mondja, amit ő hallani szeretne attól megvonja a fizetségét, azaz a tíz deka párizsit. TGM tehát megtalálta a közönségét és teljességgel érthető, ha idővel az érvei minősége is ehhez fog igazodni. 

Farkasházy Tivadar is ugyanezt az utat járja, ő humoristából képezi át magát bazári majommá. Ő most kivételesen nem Horthyt meg a nácikokat ekézi, hanem Vajnát, de az érvek minősége ugyanaz. Akit a Hit ellenségének ismertünk meg az az ördög, és az ördögöt árnyaltan megközelíteni nem lehet, tehát bevetjük a totalitárius rendszerek kedvelt módszerét: a Hit ellenségét egészen egyszerűen kiírjuk a történelemből, utólag és visszamenőleg is a lehető legteljesebb mértékben ördöggé tesszük, aki mindig is ördög volt, ráadásul egy elbaszott ördög, akinek még a gonoszságai is csak mintegy véletlenül jöttek össze, mert ő maga egy teljesen és totálisan pancser, tehetségtelen senki volt, lám, ez a Vajna-gyerek még filmet se tud csinálni, mondja a saját teljesítményére vélhetőleg nagyon büszke bazári majom.

Ám legyen.

De nézzünk már meg egy érvét ennek az eldugulni képtelen bazári majomnak picit közelebbről is:

"Nem akarom sajnáltatni magam, egyszerűen úgy érzem, ha egy ilyen perben engem elítélnek, azzal a humor műfaját is megölik. Ha polgárjogot nyer, hogy két mondatért kétmillió forintot kell fizetni, nem tudok többé megszólalni"

Megölik a humor műfaját, ha őt a hitvitájában elkövetett szarküldéséért elmeszelik. Gyönyörű. Ismételjük el: meg fog dögleni a humor műfaja. Kaput, vége, eltemetjük és kijárunk a sírjához zokogni, bár minek, hiszen a humor elparentálása után úgyis csak egyfeszt ríni és szomorkodni fogunk, ugye. Jó. Most akkor rögtön leírom, mert nem szeretném utólag magyarázni: ha igaz az, amit az újságokban olvastam és Farkasházy tényleg csak annyit mondott Vajnáról, amennyit, akkor nem lennék boldog, ha emiatt őt a magyar bíróság pervesztésre ítélné. És akkor most nézzük ezt a humor meghalása dolgot, amit az alábbiak miatt furcsa pont Farkasházy szájából hallani.

Közismert tény, hogy Farkasházy Tivadar 1975-től a Magyar Rádió egyik - akár emblematikusnak is nevezhető - műsorának, a Rádiókabarénak a szerkesztője, majd közel tíz éven keresztül, 1993-ig a főszerkesztője volt. 

Közismert tény, hogy Magyarországon 1975 és 1989 között egy többé-kevésbé élhető, de mégiscsak diktatúra volt. A maga velejáróival, a jól ismert véleményszabadsággal és az azt biztosítani rendeltetett formális és informális intézményeivel együtt. 

Akkor most vessük össze a dolgokat. 

Farkasházy szerint ma a humor megdöglend, ha őt egy mégiscsak jogállami és mégiscsak igazságszolgáltatás elmeszeli, de ezek szerint a humor a pártállam idején, Aczél három téje idején, a szerkesztőségi széklábakba is beépített besúgók idején még csak náthás sem volt. Azt a humort félti Farkasházy a pusztulástól, amelyik túlélte Kádárt, túlélte a kádári rendszer jogállaminak igen nehezen nevezhető elnyomó rendszerét, amelynek során azért azt teljességgel biztosan kijelenteni nem lehet, hogy Farkasházy szerkesztő, majd főszerkesztő úr melyik térfélen is játszott, tehát kockáztassuk meg azt, hogy a humor még magát Farkasházyt is túlélte, és akkor most ettől az egy szem polgári pertől fog megdöglendeni. 

Így érvelnek ezek, de semmi baj, helyére kerülnek a dolgok, és ha azt nézzük, hogy valójában egy igric és egy bazári majom érvel így, akkor végső soron nincs is semmi probléma, a dolgok a helyükön, lehet megnyugodni.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr875631342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.11.13. 15:25:47

hvg.hu/itthon/20131112_ellenzek_Facebook_kovetok_kutatas

"A PC és a Demos kutatói nyolc szervezet – az LMP, a PM, az Együtt 2014, a Szolidaritás, a Milla, a 4K!, a Hallgatói Hálózat (HaHa) és az MKKP – Facebook-oldalának összesen több mint 463 ezer követőjét próbálták elérni célzott hirdetésekkel."

Fogták, és simán összeadták? Eszem megáll. :))))

tarackos 2013.11.13. 16:28:50

Teddy már 20 éve is dögunalom volt, semmi köze a humorhoz. Ez így nem is érv hanem mellébeszélés :)

(Ritkán néztem a hetit de ott sztem egyedül Kernnek volt köze a humorhoz.)
süti beállítások módosítása