HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Az etióp vágyak villamosa

2015.11.04. 11:31 | maroz | 2 komment

Ő lenne az:

villamos.jpg

És akkor számoljuk össze, hogy hányszor lehet beletenni egy bekezdésbe azt, hogy "magyar":

A Dunai Repülőgépgyár magyar szakembereket küldött Addisz-Abebába, hogy a prototípust megépítsék és a helyi munkásokat betanítsák. Más afrikai országokban is indítanának hasonló projektet, a magyar kormány bejelentése alapján Kenyában is érdeklődnek a magyar villamos iránt.

Hogy is mondta Milo Minderbinder? Ami jó a Dunai Repülőgépgyárnak az a magyarnak is jó! Vajon?

Ezt a Dunai Repülőgépgyár Zrt.-t lánykori nevén úgy hívták, hogy Pestvidéki Gépgyár. Ha valaki tudja, hogy hányan dolgozhattak itt '89 előtt írja meg egy kommentben, én hirtelen nem találtam ilyen adatot, de hát a múltat ma is végképp el kell törölni, így ez érthető is, szóval 1992-ben kezdenék:

A Dunai Repülőgépgyár Rt.-t 1992. július 10-én alapította 572 magánszemély azzal a céllal, hogy az akkor már felszámolás alatt álló Pestvidéki Gépgyár tevékenységét fenntartsák, vagyonának és szakemberállományának meghatározó részét megőrizzék. 1992. december 1-jétől a Pestvidéki Gépgyár teljes infrastruktúráját és dolgozói állományát bérbe vette a felszámoló Reorg Rt.-től, és a piachoz igazodó folyamatos reorganizáció mellett sikerült megőriznie piaci jelenlétét szinte valamennyi korábbi tevékenységi területen.

Szokásos történet, a pozíciókban lévők megtőkésültek, piachoz igazodás lett, az újtőkések átvették a gyárat, és itt még sajnos mindig nincs adatom, hogy hány munkással, de már ez az 572 magánszemély részvényes is arról árulkodik, hogy nem egy egytucatnyi munkavállalóval működtetett garázscég volt. Tehát megalakult a részvénytársaság, reorganizáció, piachoz igazodás, pikk-pakk eltelik négy év, és:

A Pestvidéki Gépgyár felszámolási folyamata 1996. május 3-án fejeződött be, amikor a DR Rt. üzletrészként megvásárolta a felszámoló átlal kft.-be apportált teljes vagyont. Ennek eredményeként a Pestvidéki Gépgyár Kft. a DR Rt. 100%-os tulajdonába került.

A piaci hatékonyság növelésének szándékával a részvénytársaság 1996. június 1-jén öt, a korábbi üzletágakat elkülönítő önálló társaságot alapított. Az így felálló cégcsoport társaságai a tevékenységükhöz szükséges létszámot – munkaügyi jogutódlással – az alapítás napjától állományba vették, és a működéshez szükséges területet, épületeket, eszközöket ettől az időponttól kezdve a Pestvidéki Gépgyár Kft.-től bérelték.

A 468 főt foglalkoztató cégcsoport összetétele 1996-ban az alábbi volt:

Az, hogy ez a 468 fő hogyan oszlott meg az alegységek között nem annyira érdekes, a lényeg, hogy 1996-ban 468 főt foglalkoztat az Rt. Pestvidéki Gépgyár felszámolva, káeftébe áttolva majd teljes vagyona megvásárolva, a piaci hatékonyság miatt szanaszét szervezve, indulhat a munka!

1999-ben a Pestvidéki Gépgyár Kft.-t átkeresztelték, a Dunai Repülőgépgyár Vagyonkezelő Kft. nevet vette fel.

Ma a Pestvidéki Gépgyár romjain három cég próbál meg túlélni, az adóhatóság publikus információi szerint összesen 12 alkalmazottal:
dunai.JPG

A Dunai Repülőgépgyár Zrt. jegyzett tőkéje 25 millió. Képviseletre jogosultak: Szűcs Csaba, Urbán József, Dr. Szendrői László István, Dr. Kovács Géza Péter.

A Dunai Repülőgépgyár Számviteli Kft. 3 milliós tőkével henceg, és ketten osztoznak a káeftén: a Dunai Repülőgépgyár Zrt. és SiposTamás.

A Dunai Repülőgépgyár Vagyonkezelő kft. (ex: Pesti Gépgyár) már zsírosabb, itt van egy 1 millió forintos pénztőke és 874 millió forint "nem pénzbeli hozzájárulás". Vajon miből is állhat ez, még csak elképzelni sem tudom... A káefténél két tulajdonost látok: QUATTRO-TEAM Befektetési és Fejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaság, és egy Urbán József nevű magánszemélyt. A cég képviseletére jogosult: Urbán József és Dr. Szendrői László.   (A Quattro-term Kft. tulajdonosai: Dr. Kovács Géza Péter, Dr. Szendrői László István és Szűcs Csaba.)

Ennyi, mára az övék lett a Pestvidéki Gépgyár, Etiópiában bohóckodnak villamossal, miközben van összesen 12 alkalmazottjuk, és a sajtó simán leírja egy mondaton belül ötször is azt, hogy "magyar", megkeltve ezzel azt a látszatot, hogy mindaz, amit a Dunai Repülőgépgyár Zrt. csinál az a magyaroknak jó, úgy általában, minden magyarnak, de hogy konkrétan kinek jó az elég szépen kiderül a fenti adatokból. 

A Pestvidéki Gépgyárnak a közösségi média zsákutcáiban még ma is él az emlékezete. A gyár saját újságot adott ki, Dinamika címmel, a lapot Meskó László felelősszerkesztette, kérdés, hogy az MSZOSZ-sajtós Meskó László volt-e ez a meskólászló, de végső soron nincs vele semmi baj, mert korrekt kis lapot hozott össze, bárki elolvashatja és megtapasztalhatja, hogy tizedannyi ideológia sincs benne, mint egy hazai multi hasonló kiadványában. Látható, hogy akkor még a munkásokat leginkább a közösen megtermelt javak elosztása érdekelte, a hozzáférés a jóléti szolgáltatásokhoz és efféle földi hülyeségek, és nem foglalkozott azzal, ami a mai baloldal idegbaja, hogy hány nő ül a parlamentben és hogy elvehetem-e feleségül a kecskémet ha az transznemű. De akad még az újságban egy kis bezzegamerikázás is, 
ertekelemzes.JPGés milyen furcsa, hogy ezt a cikket egy Urbán nevű ember jegyzi. Hol is olvastam én nemrég ugyanezt a nevet? Véletlen névegyezés lehet? Ki tudja. 

Eltelt az a bizonyos 25 év, a Pestvidéki Gépgyárból magánvállalkozások lettek, az, hogy ez a folyamat miként zajlott az "Y" generáció előtt már jó eséllyel, az őket követőknél pedig garantáltan homályban marad, azt fogják tudni, amit az utóbbi 25 évben beléjük sulykoltak, hogy az a régi rendszer diktatúra volt, kamanyizmus, és mindenki szenvedett benne, de azt már nem fogják tudni, hogy akkoriban egy ilyen jellegű és méretű üzemben még emberek dolgoztak, több százan, de inkább több ezren, és nem tizenketten, valamint a közösen elvégzett munka haszna is egyenlőbben volt elosztva, mint ma, amikor 12 munkavállaló esetében erről nincs is mit elmondani. 

Ma az a "magyar" ügy, amikor egy olyan közelmúltú és olyan hátterű vállalkozás-csoport, mint a Dunai Repülőgépgyár csoport valami olyasmiben kavar, ami neki egészen biztosan jó lesz, és ha nem lesz akkor is jó lesz, amint azt az elmúlt évtizedek is igazolták, de hogy ez a magyar átlagpolgárnak, a magyar munkásnak miért jó, azt végképp nem értem.

Bónuszként egy újabb újságkivágással zárnám, lám, 1988 októberében a Pestvidéki Gépgyár már a drónokra kacsintgatott! (A hirdetésre már ne jelentkezzetek, szerintem azóta akadhatott vevő a házra.)
dron.JPG

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr268049478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása