HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

A balliberális arisztokrácia diszkrét bája

2013.08.17. 10:25 | maroz | 31 komment

Címkék: társadalom elit

Ugyanezt a bájt jobbkonz oldalról éppen elégszer megcsodálhattuk, talált az aranygyermek a padláson valami molyrágta kutyabőrdarabot és arra alapozva cselédez, jobbágyoz, disznópásztor-ivadékoz. Mondjuk neki ez kifejezetten jól áll, mert legalább annyi esze van, hogy magát egy általa elképzelt szerepjátékban kertelés nélkül az uralkodó osztályhoz csapja, születése az előjoga forrása, logikus, kerek, aljas és ostoba, de mégiscsak hiteles. Ezzel szemben a balliberális arisztokrata tagad minden ilyesmit, a szerepjáték, amit propagál valahol arról szólna, hogy minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek. Mondom: szabad, egyenlő méltóság, egyenlő jog, ész, lelkiismeret, testvéri szellem. Ez a máz, ez a mese, de mi a valóság? A valóság az, hogy a balliberális arisztokrata pont ugyanakkora ocsmány egy dzsentri, mint a jobbkonz, plusz ahhoz képest csak annyi, hogy a balliberális az legalább következetlen is.

Volt tegnap egy kis esemény. Egy, a súlyát tekintve szinte tökéletesen lényegtelen szervezet úgy gondolta, hogy élne a részvételi demokrácia eszközével, konkrétan egy nem túl hangulatos közterületen ország-világgá kiáltja, hogy neki problémái, bánatai lennének, és a homo kádáricus individualizmusával szakítva erre ő szeretne valami közösségi választ találni. Mivel a felvetett problémát legitimnek gondolta és a saját ügyeihez is kapcsolódónak ezért egy másik, súlyát tekintve ugyanolyan szinte tökéletesen lényegtelen szervezet bejelentette, hogy no, akkor adjunk együtt az olyannyira áhított részvételi demokráciának, keressük ezen a félnapon együtt a közösségi válaszokat a felmerült problémáinkra, és tették, amit a szerepükből következően tenniük kell: mozgalmárkodtak egy jót.

Az hogy a probléma, a bánat, az éppen aktuális sorsfájdalom mi volt azt nem nagyon tudni, illetve csak első kézből tájékozódók (tehát kurvakevesen) tudhatják, mert a média és a véleményvezérek tették a dolgukat, tematizáltak (=hazudoztak), ahogyan azt a gazdáik érdeke, az eszük és a lelkiismeretük engedte. A kormánypárti média szokás szerint igyekezett egyrészt az ellenzékre rányomni a civil eseményt, másrészt szelektív tematizálással diszkreditálni, ez van, ez még érthető, nekik ez megélhetési kérdés, szóra sem érdemes, ami érdekes viszont az, amit a  balliberális elitünk egy kedves szegmense villantott. Kezdjük az ésszel.  

Ha olvasóink közül valaki ismeri Soros Györgyöt, kérjük, jelezzék neki, mi lett a kis barátaiból. Ami a HaHával történt, az – a Bajnai-párt, meg az ahhoz kapcsolódó chávezista PM-esek szánalmas vergődésével együtt – arra mutat, hogy az ellenzéki szervezetek egyre rövidebb felezési idővel, egyre nagyobb önmegsemmisülési potenciállal rendelkeznek, felvetve annak a gyanúját, hogy ezt az egészet Habony Árpád távvezérli egy budai zebráról.

Ez a Sorosozás is guszta, de ezt hagynám, meg különben is, lehet, hogy holnapra kiszedik, mert pereli őket a kurucinfó plágiumért. Viszont itt ez az "ellenzéki szervezetek", ez az a fogalomhasználat, ami elég jól megvilágítja, hogy hogyan működik ennek a csoportnak az esze. Úgy, hogy nekik ez az egész nem más, csak egy kisded arisztokratikus játék, amelyben ők ugyan érintettek is, hiszen nekik kenyérkét és ilyen-olyan szinekúrácskát mégiscsak a pártpolitikai elit ad, ebben szocializálódtak, azzal szereztek maguknak nevet, hogy a "másik oldal" kilencmilliósát a "jó oldal" tizenhárommiliósa a sárba ugatta, így érthető, hogy mára már megy ez nekik reflexből is, hobbiból, mint arisztokratának a vadászat. Vérévé vált. Tehát a balliberális véleményvezér mit csinál? Nem ám a szervezetről beszél, nem a Hallgatói Hálózatot, mint lényegében véve szervezet nélküli civil mozgalmat veszi a szájára ésszel, lelkiismerettel, testvéri szellemben, hanem csinál magának egy szalmabábút, kreál a mozgalomból egy "ellenzéki szervezetet" és el is kezdi a lehető legárisztokratikusabban gyepálni a szalmabábúját amiért az nem viselkedik úgy, ahogyan ő azt tőle elvárná.

Ennyi az esze, ő a saját kis világát kérné vissza, azt, amelyikben a megfelelő seggek kinyalása után számára a kulturális dominancia ígéretét a megfelelő párt(ok) belengetik. Ennyi az esze, hogy ő erre a munkára, tehát a gesztenye kikaparására bárkit besorozna, igen, egy teljesen lényegtelen, egymáshoz lazán kötődő, mindenféle erőforrás nélküli, nem-szervezet szervezettől várná azt, hogy az Orbánsátánt neki elkergesse, és a régi szép időket számára visszahozza. Ennyi az esze, ennyit ért ő a világból. A lelkiismerete pedig még ennyi se:

Tudósítónk beszámolója szerint annyi történt még a HaHa és a Koppány Csoport közös tüntetésen, hogy egy nyugdíjas civil közölte az ott álló többi civillel: a Kádár-rendszerben az volt a baj, hogy túl kevés volt a rendőr.

A balliberális véleményvezér lelkiismerete még csak meg se bicsaklik, úgy hazudik. Történetesen úgy adódott, hogy az említett beszédet én is hallottam, és hát az az igazság, hogy nem ezt mondta. Hanem azt, hogy ő egy nyugdíjas rendőr, aki még emlékszik arra, hogy a Kádár-rendszerben nekik állandó problémát okozott a munkaerőhiány, amíg katonából volt bőséggel addig a rendőrségen napi nyűg volt a megfelelő számú rendőrt szolgálatba küldeni, és ehhez képest nézzük meg, hogy mi van ma, hogy itt vagyunk ötvenen és közel ugyanennyi, vagy több rendőr őriz minket. Ismétlem, nem a kormánylapok valamelyikében hazudott érdekből, ostobaságból, a kettő keverékéből kifolyólag valaki, hanem a hvg online oldalain. Nahát, hogy ott is pofátlanul hazudnak időnként, ki hitte volna?!? 

De a legszebb az egészben az az arisztokratikus gőg, az a sugárzó lenézés, ahogyan a balliberális elitista tekint mindenkire, aki nem ő, vagy nem az ő lelkes és illedelmes jobbágya:

A civil szféra, ha akar, összefog, nemre, igenre és IQ-szintre tekintet nélkül, és az benne a szép, hogy szó szerint bárkit soraik közé fogadnak, aki... ööö... aki... most itt nem jut semmi eszünkbe, talán csak az, hogy elég, ha valamilyen, és valamit akar, nem kell, hogy mindenki értse.

Gyönyörű. Bárkit, csak úgy, mindenféle disznópásztorok és jobbágyok ivadékait, ööö, na, nem, a balliberális arisztokrata nem erre veri, hanem az IQ-ra. Az egyik születési cenzussal zárná ki a társadalom egy igen jelentős szegmensét a közéletből és talán magából a társadalomból is, a másik műveltségi, értelmi cenzust, kulturálist vezetne be, ahol is a mérték az, amit ő annak gondol és akire rámondja, hogy kevésnek találtattatott, azt jó kiadós Tótavés svunggal le is rúgná a szekérről, az ország szekeréről. Az ilyen az ő számára már egységesen Kukalakó Oszkár, tehát repüljön. A jobbkonz arisztokratáival cuzámenárbájtban püff!!!, rúgják vissza mindazokat, akiket megvetésre, kirekesztésre méltónak találtak. Ez a mi értelmiségi elitünk, így viszonyul a néphez, amelyikből elvileg ő is vétetett, ez neki a szabadság-egyenlőség-igazságosság eszménye, ez nála a testvéri szellem. Buta paraszt, takarodj az én életteremből, bújj vissza a kibaszott putridba, és csak akkor gyere elő biodíszletnek, ha én szólok! Értesítés az Élet Menetéről, vagy Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy soron következő összetartásáról a hirdetés rovatban. Szép.

Ez van, ez az, amiben a mi értelmiségi elitünk egy része hisz. Él a maga kis arisztokratikus közegében, jóféle juppiként írja a jeremiádáit, mely szerint országos ügy, nagy, súlyos nemzeti kérdés a Sziget fesztivál és a belvárosi romkocsmák, jóféle, arisztokratikus juppiként írja a többi juppinak az újságot, szórja nekik a viselkedési, gondolkodási mintákat, tanítgatja őket arra, hogy hogyan védjék-óvják ők is a saját státuszkájukat, hogyan építgessék a maguk kisded életmód-nacionalizmusukat.

Közben meg azért mégiscsak lenne itt valamiféle ország, nemzet, társadalom, amelyikbe - tudom, tudom, arisztokratis gyomor ettől fel fog fordulni, de mégis - beleértődik, beleértődne mindenki, tudják, ahogyan a mantra mondja: minden kibaszott emberi lény, és nem csak hogy beleértődne, hanem akár még egyenlő joga és méltósága is lenne, igen, még annak is, most képzeljék el, aki a hvg-online cenzorának az IQ-tesztjén alulteljesít. Lenne ebben az országban ezeknek a polgártársainknak ilyen-olyan problémája, mondjuk olyan pimf szarságok, mint az elszegényedés, ikúsan mondva a félelem a kínkeservesen megszerzett státusz elvesztésétől, és nagyon, de nagyon nehéz lenne azt feltételezni, hogy erre nekik nem lenne semmiféle okuk és ne lennének valós alapjaik erre a félelemre. Amire többféle választ is lehet adni, az egyik a homo kádáricus individualista válasza, majd megoldom magam (és ugye erre ugyanannak az emberfajtának a visszhangja: oldd meg magad, te bajod, így jártál!), ügyeskedek, sumákolok, kijárok, legrosszabb esetben kitántorgok ámerikába, és lenne egy közösségi válasz, ami nálunk nem nagyon ismert, hiszen az elmúlt évszázadok sajnos szinte mindig arról szóltak, hogy közösségit, azt ha kérhetnénk, akkor ne. Erre fel jönnek ezek a IQ-fogyatékos pórok és mernek a maguk nem túl kiérlelt, nem túl átgondolt, nem túl balliberálisarisztokrata-konform módján közösségi választ keresni a problémájukra! Úgy, ahogy, hiszen ismétlem, nálunk ennek még csak most épülgethetne a kultúrája, ez egy tanulási folyamat lenne, ahol csak a nagyon okos balliberális arisztokrata várná el, hogy egyből, helyből ötcsillagos minőségben történjék, és úgy, hogy ha reggel tizenegykor elkezdik, akkor minimum ozsonnyára már a globális felmelegedés és a Mars kolonializálása is legyen megoldva, mert különben körberöhögik őket.

Azon izmozik az übermensch, hogy a már eleve pejoratívan tálalt "civil egymásratalálásról" egy bizonyos Molnár F. Árpád videójából értesülhettünk. Igen, ez is van, ilyen is van, most képzeljék el, egy tízmilliós országban akad olyan ember, aki khmmm... mondjuk azt, hogy furcsán rakja össze a valóságot. De tessék már mondani, tisztelt véleményvezér urak ott, a nagy médiákok arisztokratikus elefántcsonttornyaiban, miért is volt az szükségszerű, hogy abból a videóból értesüljenek? Letört volna a lábacskájuk, ha személyesen kigyalnak oda és első kézből? Vagy ha kiküldenek egy olyan izét, na, újságírót, akiben maradt még egy szemernyi szakmai tisztesség és vele készíttetnek egy beszámolót? Á, minek, hiszen már eleve eldöntetett, hogy ez az egész egy rangon aluli valami, ezekkel glasszékesztyűs kacsócskát besározni?!? Piha!

Az már csak utólag derült ki, hogy bár a HaHa demokratikusan megszavaztatta a döntést, a nemmel szavazók elkezdték otthagyni a szervezetet, írja a tizennyolckarátos véleményvezér, és most speciel az sem zavarja, hogy ennek a kiderülésnek a forrása az amúgy általuk olyannyira megbízhatónak tartott Magyar Nemzet.

Hát, így állunk. Van egy hatalmas réteg, akiknek esélyük sincs arra, hogy a balliberális arisztokrácia által elvárt nívón előadják azt, ami fáj nekik, ami foglalkoztatja őket, de hülye fejjel elhitték ezt a "minden ember izének született"-dumát, ami elhivésre nem mellesleg pont a balliberális szerepjátékosok biztatták őket, és erre alapozva szeretnék elmondani azt, ami nekik fáj. Úgy, ahogy. Szeretnék, ha valaki meghallaná őket, keresik a kapcsolatot az elittel, szeretnék, ha valaki elmagyarázná nekik a dolgokat, mert olyan az ember, hogy érteni szeretné a világát. És akkor az értelmiségi elit egyik részétől megkapják a jobbágyozást, a disznópásztor-ivadékozást, a másik pedig adja azt, ami a lényege. A szokványos balliberális választ: Kuss, szűnjél meg, veled nem állok szóba, mert te náci vagy! Ennyi az, amennyit milliók a balliberális értelmiségi elit ezen arisztokratáitól várhatnak, kussoljanak, mert ostoba ikúmentes parasztok ők, no meg nácik.

És akkor ugye lehet csodálkozni, lehet szemet forgatni azon, hogy ez az aljadék csürhe, ezek az igénytelen, IQ-lightos prosztó milliók nem kussolnak be békésen, nem húzzák le magukat a budin, nem takarodnak el a kibaszott putrijaikba, hanem ha az értelmiség egyik, másik, vagy harmadik szeletkéjétől nem kapják meg azt a segítséget, ami segítség megadása valahol tán mintegy munkaköri kötelessége is az értelmiségnek, akkor addig fognak menni, addig fognak keresni, amíg találnak olyant, aki hajlandó számukra válaszokat, magyarázatokat adni, olyant, amilyent. Mi mást tehetne ez az aljadék alember-had, mint hogy elfogadja azokat az olyan, amilyen válaszokat, hiszen mit lát, mit tapasztal? Azt, hogy aki másmilyen választ is adni tudna a számára az kapásból belerúg, lekussolja, leostobázza, lenácizza. Valamint azokat is, akik valamiféle ifjonti kalandvágyból mégiscsak tennének egy próbát, lássuk, mi lenne, mi lehetne akkor, ha kilépek az elefántcsonttornyocskámból és teszek egy olyan, amilyen, de mégiscsak kísérletet arra, hogy megértsem és talán befolyásolni is megtanuljam ezt a folyamatot. A balliberális arisztokrata véleményvezér ezzel zárja az eltartott kisujjas fintorgását: 

Most már, ahogy a Konzervatórium fogalmazott, mi csak egy kávét kérnénk. Ja, és ha olvasóink közül valaki ismeri Soros Györgyöt, kérjük, jelezzék neki, mi lett a kis barátaiból.

Soros kis barátai. Gyönyörű. Nem, kedves olvasó, ez még mindig nem a kurucinfó. Nem, nem is Kósa Lajos, aki lekedvesukránhölgyezte az IMF-es Irina Ivascsenkót. Nem, ez a balliberális arisztokrata véleményvezér direktívája a rá figyelők, az őt követők számára, és ezért szörnyebb ez, mint első ránézésre gondolná az ember, mert ez nem csak egy kis megmondás egy úgyszintén nem túl jelentékeny hazai újság online szcénájában, hanem egy erős véleményvezéri előugatás, amit a falka engedelmesen követni fog, és csaholja majd úgy, mint ha ez a saját véleménye lenne, hogy: nácik! Meg hogy most már köpni kell Soros kis barátaira, mert hát mi tagadás, ők is nácik lettek. Mertek a csürhével szóbaállni. Hozzáértek a páriákhoz, tisztátatalonk lettek, takarodjanak ők is.

A gyomor, az speciel egyre jobban fel van fordulva.  

   

 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr315464454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.08.17. 11:23:32

Na, a Magyar Narancs próbálja egy kicsit emberibbre venni:

m.magyarnarancs.hu/narancsblog/most-akkor-utaljuk-a-hahat-mert-lepaktalt-a-nacikkal-86160

Persze ő se állja meg, hogy ne gyártson le izomból egy saját használatú szalmabábút:

"Ha a döntésük indoklását nézzük, abban az a közkeletű és kártékony, amorális és szellemileg igénytelen vélekedés és attitűd köszön vissza, amelyen a választások előtt osztozott a Jobbik és az LMP, és a mai napig meghatározza a magyar sajtó legvagányabb zugait. Röviden, hogy minden politikus köcsög, amibe szinte minden esetben beleértendő az is, hogy mindenki ugyanannyira köcsög. Ebből pedig, úgy tűnik, az is következik, hogy aki nem politikus, hanem „civil”, az annyira nagyon rossz ember nem lehet, az a mi szövetségesünk. Bajnai ciki, olyan gazdag meg volt már kormányon meg libák, Heller Ágnes is ciki, mert izé, benne van ő is a brancsban, plusz az a papucs is előnytelenül állt neki. De ha a tök civil Pedofilok Ketrecgyártó Szakköre tüntet az emberi jogokért, ott a helyünk."

Az, hogy esetleg a Hallgatói Hálózat diskurzusaiban lennének korrekt és minimum vitára érdemes magyarázatok is hagyjuk figyelmen kívül, inkább kreáljunk egy szalmabábút, adjuk a szájába a számunkra kényelmes magyarázatokat és utána diadalmasan cáfoljuk is meg azokat! Ügyes.

Wintermoots (törölt) 2013.08.17. 15:27:57

mielőtt jönnek érdemi kommentelők, idézek egy hozzászólást, kiemelések tőlem, szerkesztés általam. remekül összefoglalja, mit gondol egy réteg arról, miért és hogyan lenne jobb, ha orbán viktorék megbuknának.

alte trottel

"Többek közt annyival lesz jobb, hogy ha mondjuk __a matematikus (számelmélet) unokaöcsém hazajön ámerikából a píécsdí után__, (ha hazajön) akkor nem a lézerjankó vagy hasonló kaliberű figura lesz akit kineveznek a tanszékvezetőjének, mert csak. És most teleírhatnék 10 oldalt azokkal az elemi apróságokkal amik demokráciává tesznek egy demokráciát és élhetővé egy országot és amit a csúti díszfasz and co. hétről-hétre, napról-napra, óráról órára lop el __a bamba faszok népétől__.
Sajnos __a többi ifjú rokon példáján félős, hogy ő is valahol tőlünk nyugatabbra, egy ÉLHETŐ országban fog letelepedni. Amivel csak annyi a baj, hogy ritkán látom őket__. A napi szkájpogás nem ugyanaz. És ha a viktori ánuszok hosszabb távra rendezkednek be (0.85 feletti valószínűség) akkor vagy lemondok a gyerekeim, unokáim, ifjú rokonaim közelségéről, vagy megyek utánuk"

panelburzsuj 2013.08.17. 22:47:45

@Wintermoots:

Könnyű dolgom van - csak ide kell kopiznom, amit tegnapelőt hallottam a buszon.

("Én mondtam" - vallok Boborjánnal együtt...)

Íme:

"Egy ifjú cimborám négy éve kopott ki végleg az Eötvös Coliból. Két volt szobatársával négy év elteltével, e nyáron tudtak újra egy légtérbe kerülni, sok-sok véletlen "környülállás" és sok-sok, a véletleneket mégiscsak célszerűvé szervező telefonálgatás, emilezés és szkájpolás árán.

Hogy hol?

Manhattan-ben..."

Nils. H 2013.08.17. 22:54:55

"Volt tegnap egy kis esemény. Egy, a súlyát tekintve szinte tökéletesen lényegtelen szervezet" ill. "egy másik, súlyát tekintve ugyanolyan szinte tökéletesen lényegtelen szervezet"

vö.

"De tessék már mondani, tisztelt véleményvezér urak ott, a nagy médiákok arisztokratikus elefántcsonttornyaiban, miért is volt az szükségszerű, hogy abból a videóból értesüljenek? Letört volna a lábacskájuk, ha személyesen kigyalnak oda és első kézből? Vagy ha kiküldenek egy olyan izét, na, újságírót, akiben maradt még egy szemernyi szakmai tisztesség és vele készíttetnek egy beszámolót? Á, minek, hiszen már eleve eldöntetett, hogy ez az egész egy rangon aluli valami, ezekkel glasszékesztyűs kacsócskát besározni?!? Piha!"

Hát, akkor most mi van? Lényegtelen-érdektelen az egész, de miért nem mentek ki mégis az újságírók?
Maga a szerző írja, hogy (ha nem is rangon aluli), de lényegtelen az egész...

A hvg.hu szerzője nyilvánvalóan viccelődni próbált a Soros dumával, rohadtul nem sikerült, de ezen kár megsértődni.

"Azt, hogy aki másmilyen választ is adni tudna a számára az kapásból belerúg, lekussolja, leostobázza, lenácizza."
Hát a weblapján zsidózó és cionozó Koppány Csoportot szerintem nyugodtan le lehet nácizni és/vagy hülyézni.
Az otthonvédőket úgy en bloc már nem kellene, az igaz.

maroz 2013.08.18. 08:33:11

@Nils. H: Mi nem érthető? Ha lényegtelen/érdektelen valami, akkor arról nem írunk. Ha viszont írunk, akkor illő lenne tájékozódni arról, amiről írunk.

A hvg online egy tökéletesen kormánykompatibilis gyakorlatot követ, mondhatni, hogy fillérre pont ugyanolyan aljas, mint a HírMagyarTévéNemzet. Figyeld a trükköt: Molnár F. Árpád egy közismert futóbolond, a hvg online megírja, hogy a HaHa egyik eseményéről Molnár F. Árpád "tudósított", és ezzel már sikeresen össze is mosta, háhá, röhög a sznob ballibsi-jobbkonzi kart a karba öltve, háhá HaHa, Molnááááár Ááááárpád, haaahhaaahaaaa, kiröhöglek.

A MagyarHírNemzetTévé pontosan ugyanezt csinálja, csak ő hol Bajnaival mossa össze őket (a fidesz kemény mag kart a kartba öltve: libások! libások!), hol mással, Soros-bérencez, most speciel a "szélsőjobboldal-közeli" panelt vette kölcsön a ballibtől, gondolom a hvg-online ezért használhatta cserébe az ő panelüket, a Soros-bérencet.

Ismétlem, mi a különbség? Mindkettő lakájmédia, mindkettő ugyanolyan szakmaiatlan és aljas, ráadásul mindkettő ugyanazokat a paneleket variálja. Mi is a különbség? Mert az azonosság az, hogy mindkettő kioperálhatatlanul bele van gyógyulva a pártpolitikai elit seggébe, jó, itt akkor már adott is a különbség: egyik az egyikébe, másik a másikéba. Két segg acsarkodik egymásra, olyan gyönyörű nézni.

"Hát a weblapján zsidózó és cionozó Koppány Csoportot szerintem nyugodtan le lehet nácizni és/vagy hülyézni."
Így van, ehhez semmi szellemi teljesítmény nem szükségeltetik, sőt, egyenesen nemkívánatos, csak szimplán vissza kell mondani azt, amire a véleményvezéreid annyi éven keresztül kondicionáltak. Megtanítottak téged arra, hogy bármire, amit nem értesz első lépésként, kapásból süsd rá a "náci!" no meg persze a "hülye!" bélyeget, és akkor már nem is kell több lépés, hiszen mintegy igazoltad is magad előtt, hogy ezzel a problémával nem is kell foglalkozni, hiszen, és akkor idéznék egy nagyonballib, nagyonelit bloggert egy olyan blogról, amelyik honi zászóshajója (volt, amikor még írtam/olvastam) az izomból lenácizásnak, a lehülyézésnek, a mucsaizásnak, a taktaharkányi főiskolázásnak, etc: ezeket fejbe kell verni egy söröskorsóval, mert ezek csak abból értenek.

ATCG 2013.08.18. 17:20:25

Hiányoznak a megfelelő fórumok, hogy a magyar-magyar párbeszéd megindulhasson. A kocsmák, főleg a határszéli vidékek kocsmái még valamennyire beszélgető helyekként is működnek. Két gond azért van ezekkel is: a beszélgetés mellé tálalt italtól egy idő után még a legedzettebb bor-/sör-/pálinkaisszák is elvesztik józanságukat, és nehezen forgó nyelvvel, elhomályosult aggyal már nemigen lehet okosságokról beszélgetni, csak magunk elé bólogatni, és Cseh Tamás alkoholista "a mechanizmus frontembere voltam" hősével azt mondogatni fél hülyén vigyorogva, hogy "jó kis hely" (a kocsma, a család, az ország). A másik probléma, hogy kocsmákba főleg férfiak járnak, így a nők kevésbé hallathatnák a szavukat. helyet, ahol hajlandóak lennénk a másikra odafigyelni egy picikét.
Talán tanulhatunk a németek példájából: ("Doktor Faustus" vagy Heisenberg önéletrajzi írása a fiatalkori nyári táborokról, túrákról, amikor esténként a tábortűz mellett valaki előállt, fogta a hegedűjét és az előcsalt gyönyörű, szívszorító dallamok mellett a hallgatóságban egyazon rejtélyes, megfoghatatlan valamire mozdult a közös bánat, és ugyanakkor a közös öröm is: németek vagyunk. Akkor és ott nem is sejtették, hogy mivé változik ez nem is olyan sok év múlva.
A Hvg valamikor - még a szocializmus idején - jó hetilap volt, izgalmas, oknyomozó cikkekkel.
Átéltünk közös örömöt az Erdély tüntetésen, amikor Csurka kimondott szavaiból ("minden magyar felelős minden magyarért") még nem hallottuk ki a sandaságot, csak komolyan és ünnepélyesen vonultunk a Dózsa György úton a román követség felé, az út menti házak ablakaiban gyertyák világítottak, ez is valami régen volt nagyszerű dologra emlékeztette még azokat is, akik 56-ban kicsi gyerekek voltak.
Örültünk és reménykedtünk, amikor Szűrös Mátyás az Országház erkélyéről kikiáltotta a Köztársaságot; vagy a Nagy Imre temetés napján, hogy megemlékezhetünk az igazakról.
Mára minden összekuszálódott, ha patetikusak lennénk azt is mondhatnánk beteljesülnek a Himnusz sötét képei.
Ha a mindkét oldali véleményt formálni próbáló betűvetőncök, "újságírócskák" szavát el is utasítjuk, akkor is mindannyiunknak szüksége lenne okos, mértéktartó, tanító szavakra. Talán olyanokra mint amilyeneket öreganyáinktól hallottunk, talán olyanokéra, mint Böjte Csaba, Sütő András, Ady, Illyés Gyula, József Attila, Babits, Fülep Lajos és még sok-sok ezer ilyen képességű most élő tanítókra.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.22. 18:35:44

Már megint egy kérdés, amiben mindenkinek igaza van, és persze senkinek sincs. Vissza akarok menni a hegyre. :)

maroz 2013.08.22. 20:08:14

@Holger Hartland: Van két képem, azokból szerettem volna írni egy kis stílusparódiát:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/rax0.jpg

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/rax1.jpg

Hogyan nem találkozott a hegyen a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet és a Hallgatói Hálózat. Illetve hogyan számol be erről egy hírlap, egy bulvár, egy balliberális pártlap és egy nagyongótbetűs. Csak az a baj, hogy ahogyan egyre inkább állt össze a szöveg úgy múlt el egyre erősebben a nevethetnékem. Úgy vagyok ezzel, mint a medve által az arca közepén kettéválasztott székely atyafi, aki a gyerekének azon okos kérdésére, hogy: -Fáj? az válaszolta, hogy: -Csak ha nevetek.

Amúgy meg: szerintem pont az a baj, hogy lassan már egy olyan diskurzus sincs semerre az országban, ahol az lenne a cél, hogy egy kérdésből öntsük ki a hamisságot azért, hogy látványosabban benne maradhasson az igazság. Valójában kérdések sincsenek, csak igazságok és hamisságok.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.22. 20:40:11

@maroz: Belwaroscher Heukuppe gegen Taktacharkanjer Klosterwappen? Nem kell paródiát írnod - önmagában vicces, hogy ezeket a dolgokat fölcipelik oda. De hát, ő dolguk. Nandlgraton mentél már? Nehezebb, mint a Fadensteig?

maroz 2013.08.23. 08:11:47

@Holger Hartland: Nem mentem, mi ha ott vagyunk akkor többnyire a Weichtal hüttében vagy a kaiserbrunni ingyenélők kempingjében dekkolunk és ahhoz a Weichtal-klamm dukál. Egyszer estünk neki a Fadensteignek télen, de akkora volt a szél, hogy az erdőszélen már borogatott le a lábunkról, akik pedig menet közben megelőztek minket (túrasízők, pld.) sorra jöttek vissza lógó orral, így mi is tettük a szokásost: még emberkedtünk pár tíz métert, majd az ötödik nem szándékolt siklóernyőzés után csatlakoztunk a feladókhoz, akik addigra már az Edelweiss hüttében falták a grammerknödelt. :)

maroz 2013.08.23. 08:12:47

@Holger Hartland: A tag-elést pedig ne tessék gúnyolni, az egy szentség! ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.23. 12:42:28

@maroz: Télen??? Próbáld nyáron, ha nem tartod megalázóan könnyűnek két Klettersteig között. Nekem, a kulturistának tetszett. :) A mindenféle Klammok se rosszak, csak ott nincs kilátás, ami viszont nálam alapigény. A Nandlgrat jól néz ki, csak ilyenkor, új útnál sosem tudom, hogy kit merhetek magammal vinni.

maroz 2013.08.23. 18:17:15

@Holger Hartland: Megalázónak azt tartom, hogy lassan már egy terhes vízilóval sem bírom tartani a lépést. :)

"új útnál sosem tudom, hogy kit merhetek magammal vinni"

No, az ilyesmiben én vérprofi vagyok. Úgy meg tudom saccolni, hogy csak na. Á, gyertek, tök laza, van benne kis kapaszkodó imitt-amott, de élvezni fogjátok! És akkor a túra után három hónapig nem szólnak hozzám, ennyi idő kellett ahhoz, hogy elhiggyék, miszerint tényleg nem állt szándékomban megölni őket. Majd utána még vagy két évig a fagylaltot is megfújták ha én mondtam rá, hogy nem meleg, ehető!

Aztán ugyanez tökéletesen működik a másik irányba is, másokkal: gyertek, aztán majd csak túlélitek valahogyan, de készüljetek rá, hogy beszarás. És amikor leérünk, akkor udvariasan megkérdik, hogy baj lenne-e, ha ők felszaladnának még a Vogelre míg mi levesezünk, mert ha nem mozognak eleget nem tudnak aludni rendesen éjszaka. Szóval ez nekem nagyon megy. ;)

maroz 2013.08.25. 13:51:03

@Holger Hartland: Közben rájöttem, hogy ez sem teljesen van így, mert akadnak azért túratársak, akiknek egészen jól meg bírtam saccolni az állóképességüket:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/kutya0.jpg

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/kutya1.jpg

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/kutya2.jpg

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.25. 21:01:38

@maroz: Nálam ez nem működne. Az ilyen túratársakat - már persze ha kényszer hatására vinnem kellene őket - én bevágnám a hátizsákomba, ahol a túra végére furcsa színű, elviselhetetlen szagú rongydarabbá változtatná őket a teljes felszerelésemet átitató verejték. (Ilyenkor négy-öt liter vizet legurítok úgy, hogy aztán semmiféle "Herren" feliratú bokorra vagy sziklára nincs szükség. Elpárolog. Hatkilós hátizsákkal indulok föl, egykilóssal érek le. :))

maroz 2013.08.26. 07:32:54

@Holger Hartland: Á, ez tiszta ügy, ezt a jószágot a gazdája fuvarozta ezekre a helyekre, illatos kislány-hátizsákban. Én csak fotóztam. :)

maroz 2013.09.01. 11:41:03

És akkor egy újabb kedves példája a szereptévesztésnek:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130829_Nelkulem_2014#rss

Hont András nem tudja eldönteni, hogy akkor ő most milyen szerepet is játszik. Újságíró? Értelmiségi véleményvezér? Pártpolitikus? A háttérben intrikálgató macher?

Amiből persze szükségszerűen következik, hogy az olvasó se nagyon tudja eldönteni, hogy akkor most mi is van? Ez egy ennyire sötét értelmiségi, aki még a langyosvizet se érti, de azért magyarázza nagy hanggal? Egy újságíró, aki bármit megír, ha az növeli az olvasottságot? Egy wannabe pártpolitikus? Egy síkhülye, aki azt hiszi magáról, hogy mekkora nagy macher?

Miért bíznék én abban az újságban, abban a véleményközösségben, amelyikhez Hont András is tartozik, ha még csak azt se tudom, hogy ő úgy körülbelülre mégis milyen szerepből szól hozzám?

mórka 2013.09.01. 14:28:01

Nem nehéz rájönni, hogy Hont fejére egész könyvtárnyi nagypapától örökölt könyv potyogott a Krisztina körúton. Azt is látni lehet, hogy az örökséget végig is olvasta és még hozzá is olvasott.
Hozzá tud tenni valamit a világhoz = értelmiség.
Merészel csak úgy egyszerűen Hont András szerepében tündökölni.
Ezt minden más érdemén túl pluszként lehet tisztelni benne.

mórka 2013.09.01. 14:36:15

Remélem, a nagypapának már van emléktáblája a Horváth kerttel szemben.

maroz 2013.09.01. 15:15:21

@mórka: Úgy látod? Én meg úgy, hogy keveri a szerepeit. Teljesen komoly fejjel tanácsokat próbál osztogatni pártpolitikai szereplőknek. Ugyanolyan komoly fejjel "ellenzéki" blogokat próbál meg odaszervezni a hvg mellé, nem is sikertelenül. Persze mindeközben újságírónak is látszik, szóval akkor most amikor beszél, akkor ki is beszél belőle? :)

Az, hogy Hont András Hont András egy tautológia, tudom, hogy így hívják, de ez még nem cáfolja azt, hogy amikor megnyilvánul, akkor ő is, mint bármelyikünk szerepeket játszik. Engem az zavar, hogy ő gátlástalanul keveri a szerepeit, és emiatt válik előttem hiteltelenné, hiszen a szerep ismerete nélkül nem tudom beárazni az általa közölteket. Most akkor mi is van? Ő most akkor egy seggbuta értelmiségi, vagy egy okos és ravasz politikus, esetleg egy jó üzleti érzékkel bíró médiamunkás? Nem mindegy.

mórka 2013.09.01. 15:48:29

Én meg csakis arról töprenkedem, amit mondott.
A javaslata megvalósításának elképzelt célját, hatását, eredményeit stb. csakis a jövőnkre vonatkozó vágyaimhoz viszonyítgatom.

maroz 2013.09.03. 09:53:35

Ez meg milyen kurvajó már:

index.hu/belfold/2013/09/02/kosa_a_jo_gyerekek_ha_utik_oket_jol_teljesitenek/

Összenő, ami összetartozik, Jótündér Kósával, éljen és virágozzék a megbonthatatlan Körúton belüli és Körúton kívüli elitizmus. És én hülye, kötözni való bolond pedig lelkesen taktaharkányifőiskoláztam vele. Már úgy értem, hogy nem Kósával, bár mindegy is lett volna, hiszen így is, úgy is ugyanoda jutott mindkettő, éljen az elit, a férgese meg leírható, és akkor most még nem is Laczkovichoztam. Mea culpa. :(

maroz 2013.09.03. 09:58:06

@mórka: És ugye a vágyvezérelte gondolkodásnak ki az a hülye, aki elé merészel feküdni? ;)

mórka 2013.09.03. 14:17:17

@maroz:
Hát ne is!
Főleg olyan ne, aki már vágyni is rest, mint te "maroz" szerepben.)

maroz 2013.09.03. 16:51:25

@mórka: A mult heten buktam el 115 ezer forintot azert, mert elcsapott engem is a vagyvezerelte gondolkodas gozose. Azert ez jo vedooltas, nem? ;)

maroz 2013.09.03. 16:55:06

@mórka: Amugy meg: ...de szebb az osz, es legszebb a tel... ;)

mórka 2013.09.03. 17:50:34

@maroz:
Már tényleg csak másoknak.

mórka 2013.09.03. 17:54:07

@maroz:
Megnyugtatlak, nem lottózom.)))
süti beállítások módosítása