HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Így szolgáld meg a tíz deka párizsidat!

2013.09.08. 13:02 | maroz | 7 komment

Címkék: média mszp szanyi tibor

Az mszp pártlapja, tudják, az, amelyikben a firkász tíz deka párizsiért és két zsemléért szolgálja a párt ügyét észbe kapott a kegyúri intelem hatására és belehúzott. Nem nagy ügy, hagynám is a francba, tehát nem a jelentősége, hanem a szépsége miatt foglalkozom vele mégis. Most pillanatnyilag az van, hogy itt van ez a furcsa egzisztencia, a hajléktalan, tudják, az akinek a "demokratikus" ellenzék időről időre szereti lenyúzni a bőrét lobogónak. A diskurzus pillanatnyilag úgy néz ki, hogy az a bizonyos ellenzék egyrészt felmondja az unalomig ismert balliberális közhelygyűjteményt, másrészt lenácizza Tarlóst, aki hiába sorolja hosszú perceken át a saját álláspontját, abból csak annyit enged át a balliberális véleményszűrő, hogy zsidózott. Mellékszál, de megemlítem, hogy Magyarország időnkénti másik fővárosa, Bukarest is küzd hasonló problémákkal, csak ott most a négylábú hajléktalanokkal gyűlt meg a baj, a 60-65 ezer kóbor kutyával, illetve nem most gyűlt meg, régen meg van az már gyűlve, csak mostanra fakadt ki a gennyes seb, a múlt héten ugyanis néhány ilyen félvad kutya széttépett egy négyéves gyereket. Az egyik támadó kutyáról kiderítették, hogy az egy ilyen bocitekintetű állatvédő civil szervezeten keresztül jutott vissza a sintértelepről az utcára. De vissza Budapestre, tehát zajlik a politikai adok-kapok, és ugye ilyenkor jól jön egy kis közvéleményre hivatkozás, persze lehetőleg úgy tálalva, hogy az ne vegye el a kedvét Szanyinak a tíz deka párizsi kiutalásától.

Jelentem, a legények megszolgálták a parizert.

A következőképpen, és ez tényleg szép, meg kell adni. A cikk címe a lényeg. Az olvasó ugyanis igen sokszor annál úgysem jut tovább, tehát ha véleményt szeretnénk letuszkolni a torkán, akkor azt már a címben el kell kezdeni, és olyan 90%-ban be is fejezni. A cikk címe: Rossz irány a büntetés. Olvasókám, mondjad szépen utánam: rossz irány! Értve vagyok?!? Persze van olyan perverz is, aki továbbmegy a címnél, azokat a címet követő "felkonferálással" kell megfogni. Bolddal szedve, természetesen:

A fővárosi szavazók 45 százaléka kifejezetten elítéli a hajléktalanok kitiltását célzó rendeletalkotást, szerintük a hajléktalanság kriminalizálása nem jelent megoldást a lakhatási szegénység problémájára.

És ennyi már majdnem elég is, ennél többet tippem szerint úgysem olvas el az olvasók túlnyomó többsége, tehát a vélemény le van nyomva a torkán, a továbbiakban már csak annyit kell csinálni, hogy beollózni pár ügyes kézzel kiválogatott mondatot a szóban forgó kutatásból, legyenek benne számok, legyen benne az, hogy a fidesz támogatói is megosztottak a kérdést illetően, valamint az is, hogy az mszp szavazói a jófiúk, ők a budapesti átlagnál is "szegénypártibbak".

Igen ám, de a valóság ezzel szemben az, hogy a felmérés szerint a feltett kérdésere, tehát hogy eredményes volt-e az intézkedés a fővárosiak 20%-a azt válaszolta, hogy igen. Milyen logika szerint lehet arra következtetni, hogy ezen emberek szerint a büntetés az rossz irány lenne? Nem mellesleg a tízdekások lapjában ez a 20% valahogyan elfelejtődik megemlítődni, amiért javasolnék kiutalni két pár krinolin rendkívüli prémiumot.

Tehát 20% szerint a büntetés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, míg a budapesti lakosok 29%-a azt mondja, hogy azért volt eredménytelen, mert nem tartották be elég keményen a tiltást. Ismét: Milyen logika szerint lehet arra következtetni, hogy ezen emberek szerint a büntetés az rossz irány lenne? Már ugye a tíz deka párizsi logikáján túl.

No, akkor főúr, lehet számolni, volt 20% plusz 29%, az annyi, mint 49%. A szóban forgó kutatás alapján a párizsi-független logika szerint azt lehetne kijelenteni, hogy a budapestiek többsége, sőt, majdnem az abszolút többsége úgy vélekedik, hogy az irány jó. Foglaljuk össze: a budapestiek 49%-a a felmérés szerint támogatja Tarlósék hajléktalanpolitikáját, 45% nem tartja jó megoldásnak azt, 6% pedig vagy nem tudja, vagy nem válaszol. Ez persze csak azon, tippem szerint elenyészően kevés ember számára lesz világos, akik az amúgy linkelni elfelejtett összefoglalót is elolvassák a Policy Solutions oldalán. A többiek maradnak azzal, hogy a 49%-os támogatottsággal szemben a pártsajtó a 44%-os elutasítottságot hozta ki győztesnek, és hála Szanyinak ma már azon se nagyon kell tipródni, hogy miért.

Napi tíz deka párizsiért és két zsemléért. Őszintén szánom őket. 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr635500433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2013.09.08. 14:05:31

Kénytelen vagyok a fészbúkon terjeszteni az írást.
:)

maroz 2013.09.08. 15:20:44

@imres: Hűha, köszönöm, akkor gyorsan kijavítok vagy két helyesírási hibát, így már csak azok maradnak, amelyeket vagy nem vettem észre, vagy én is rosszul tudom a szabályt. :)

Morgan kapitány (törölt) 2013.09.08. 17:47:07

Ezt a már-már aberrált szokásod, ami az önismétlő belterjmédia nyomonkövetésében manifesztálódik, nem vezet jóra.
Tudom, néha megbicsaklik az ember ujja az egéren és valamelyik hírgyűjtő oldalról óvatlanul odatéved, de olyankor összeszorított szemhéjjal kell lelőni a Windowst, újraindítás után pedig törölni a cache-t, majd összegörnyedt sírással lezuhanyozni (mint mikor Ace Ventura rájött, hogy férfival csókolódzott).

A 444-el jártam így. Lekisfiúzták azt a 13 éves deviáns kis rohadékot, aki idősebb társával életveszélyesen megsebesített és utána majdnem megerőszakolt egy nénit. És siránkoztak, hogy egy KISFIÚT letartóztattak, hát a libsi kurva édesanyátokat. Fú, de utálom ezeket a tetveket. Nincs az a Hoffmann Róza amiért az ellenzékre szavaznék.

De azért köszi, hogy időnként emlékeztetnek, milyen is volt az SZDSZ alatt. Kösz, Uj Péter.

maroz 2013.09.09. 16:03:14

@Morgan kapitány: Úgy gondolnám, hogy van annak némi sportértéke, ha nem csak elmondom, hogy a Népszabadság egy pártlap, hanem meg is mutatom, hogy miért az. Nem nagy sportérték, de mégiscsak valami, kábé annyi, amennyi egy hozzám hasonló fotelsportolótól elvárható. :)

maroz 2013.09.09. 17:17:56

index.hu/kultur/media/2013/09/09/nem_erdekel_a_masik_oldal_velemenye/

"Az elemzés készítője, Navratil Szonja kiemelte, hogy a kuruc.info 3 százalékos említettsége kifejezetten magasnak tűnik, hiszen ugyanennyien említik hírforrásként például a Népszabadságot is."

Hínnye. :))))))))))

Morgan kapitány (törölt) 2013.09.09. 17:48:53

Ha Kurucról száműznék az egybites ténylegnáci cikkeket, mértékadó hírportál lehetne az ellenállás csábító bájával fűszerezve.
Egy találomra kiválasztott cikkben meg lehet találni a gyűlöletbeszéd jogi szankcionálásának összes kudarclehetőségét.
Hiszen onnantól, hogy a "navajonkik", "tuggyátokkik", "fiatalok", "retkek" szavakat elkezdené büntetni a hatalom, klasszikus gyurcsányi módon válna nevetségessé.

maroz 2013.09.24. 10:26:34

TGM, az ízig-vérig ballib szidja a ballib véleményvezéreket mert azok másként sminkelik magukat, mint ahogyan azt ő jónak gondolná:

hvg.hu/velemeny/20130924_TGM_baloldalak

Micsoda szellemi izgalmak, uram-atyám, micsoda izgalmak...
süti beállítások módosítása