HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Támasztom a kocsmapultot

2015.11.25. 12:20 | maroz | 6 komment

Mi járatban errefelé? Csak úgy? Jó is az. De nehogy már azt hidd, hogy ez nem jó hely, a múltkor is... ja, különben szevasz, Kalányos Guszti vagyok, ilyen kimosdatott cigány, tudod, na. Lököm itt a finom gádzsóvakert, a népek meg fizetnek pár kevertet, elvagyunk. Most nincs itt senki, itt járt a passzátos srác a városból, azt mondják, hogy valami kurvajó kéket hozott, naná, hogy most mindenki otthon repül. Kurva herbál, ahelyett, hogy kertészkednének. Na, mindegy, nem ezt akartam, képzeld, a múlt héten voltak nálunk ilyen budai úrinők! Mentorok, mert hát ez mégiscsak szebben hangzik, mint a cselédlátogató. 

Nincs bajunk velük, jönnek, mondják, hogy mentorálnának, jóvan, ha nincs benne gumibot, akkor jöhet, kibírunk mi bármit. Meg hát lássuk be, nekünk is kell valami szórakozás, nem jár ide havonta az Ötvös cirkusz. Érdekes népek ezek a budai úrinők, mondja is a Gazsi, hogy dikkeld mán, a nyóc picsából négynek pelója van! Meg még buzizott is hozzá egy kicsit, de hát ilyen a Gazsi, neki már az óvodában is a tesztoszteron volt a jele. Sokat fecserésznek, sokszor egymás között, a szolga úgysem érti. Nem is mindig könnyű, a múltkor valami plasztikáról beszélgettek, amit értek, mert én egy kikupált cigány vagyok, de azt már én sem értem, hogy miért akarják átszabatni a hüvelykujjukat. Szeretjük a budai úrinőket, kis szórakozás nekünk is kell, néha hoznak is valamit, aztán a purdék is be-besurrannak egy zsebbe-táskába, jól van ez így. 

Csak a hasunk, az fájdul meg néha. Mondanak ezek sok mindent, hogy segítenek nekünk, hát persze, csak máskor több készpénzt tegyenek be a bukszájukba. Meg azt is mondják, hogy vakarjuk a tökünket itt, a kocsmában, és ez a mi bajunk. A tökvakarásos nemakarás. Mert aki akar, az boldogul, de aki tökvakar, az nem akar. Világos, mint a Nap. Csak az nem világos,  hogy erre miért nem jöttünk rá eddig mi saját magunktól? Ennyire hülyék lennénk, hogy nekünk a budai úrinők kell megmondják ezt az egyszerű igazságot? Na, ezen jót röhögtünk, a Gazsi elmondta, hogy mit csinálna a budai úrinőkkel, de a nagy indulatban véletlenül belekeverte a tökösöket is és ezen még jobban röhögtünk.

Pedig valami azért van ebben a dologban. Figyelj, fizess már egy kevertet, elmesélem! Neked se jut? Na, mindegy, bió nem kell, mesélek. Mondok tényleg meg kéne próbálni abbahagyni a tökvakarást, hátha igazuk van a budai úrinőknek. Nézd, mielőtt engem kikupáltak a mélyhúzóknál voltam szakmunkás. Tudom hogy kell lapátot csinálni. Arra gondoltam, hogy elmennék én ezekhez a budai úrinőkhöz egy aggyistenre. Megmutatom a  két kezem, nekem ez van, ezekkel gyártanám a lapátot, segítsen nekem, mentoráljon már el egy lapátgyárba. Én egy oláhcigány vagyok, ott a putri mellett a ponyvásszekér, ha Szentgotthárdon van a lapátgyár hát oda is elmegyünk, benne lesz egy hétbe, de mi olyanok vagyunk, hogy elmegyünk. Letáborozunk a város szélén, onnan már nem lesz nehéz bejárni a gyárba.

Dolgozok én szorgalmasan, meg nem is olyan nagy tudomány ez, volt ám nálunk annak idején szerszámkovács is, két hét után rám bízhatják már a kaszákat is. Megemberelem magam, kitanulom a szakmát, aztán hozok még tíz másik cigányt is és én leszek a brigádvezetőjük, kiverem én belőlük a munkát, attól ne féljen senki! Megtanulom hogy kell az emberekkel bánni, három év múlva már művezető is lehetek, és az első dellámból akkora alufelnit veszek a ponyvásszekérre, hogy még az Alonzó is elirigyli!

Na, most képzeld el a budai úrinő pofáját, ha ezt elmondanám neki. Ugye? Azért a látványért már te is fizetnél egy kevertet, baszdki! Mekkorát  koppanna a felvarrt álla, ha megtudná, hogy nincs ám itt egy lófasznyi gyár se, amelyik lapátot csinálna. Volt, meg kaszagyár is volt, ahol fajin kovácsoltvas ásókat csináltak, akinek olyanja van még ma is őrizgeti. De mekkorát nézne a nagysága akkor, ha még azt is elmondanám, hogy azért nincs gyár, mert a férje barátja ellopta, és a végén bezáratta. Ma meg mi van? Dolgozik a közmunkás, aztán nézd meg mivel! Tényleg nem tudsz megdobni egy keverte valóval?

Jó, na, értem én. Bezzeg a Kovács Marci, az egy gádzsó gyerek, de arany a szíve! Mutatja a múltkor, hogy mit bugázott: üvegszál nyelű lapát! Apádé üvegszálas, mondom, de aztán sóztam vele párat a hordóra és tényleg! Csillog-villog, edzett acél, kurvajó, de ki vesz ma ilyent, honnan esett le? Mondja a Marci nagy röhögve, hogy valami tanácsi muksót zsíroztak meg, hogy fogjon a ceruzája. Szépen meg is rendelte a legdrágábbakat, hát jóhogy ezeket bugázták meg már azon a héten. Még szerencse, hogy hozzáíratott a faszi a rendeléshez még egy háromszázas tétel lapátot, na, azokat a franc se fogja ellopni, kínai szar, hazacipelni is kár, azzal dolgozhatnak a melósok. Mindegy, a melós úgyis le van szarva. De ez az üvegszálas lapát funom kis cucc! Segítettem elpasszolni, annyit adott érte a gádzsó, hogy egyszer rúgtunk be belőle, de három napig tartott! Aranyszívű gyerek ez a Marci, én mondom.

De ott tartottam, hogy eriggy oda egy közmunkáshoz, nézd meg mivel dolgozik. Ahol megkenték jól a tanácsi óbert ott mexikói lapáttal! Nem, tesókám, nem baszlak át, egy sárospataki cég 1997 óta hordja Mexikóból a szajrét. Lapátot, ásót, gereblyét, csákányt, metszőollót, talicskát, bazdmeg, talicskát!, meg minden szir-szart, és még brümmögőket is! Pedig nehogy már egy szaros fűnyírót ne tudnánk mi megcsinálni, a múltkor a kőműves Lali bazdmegelt, hogy itt van neki ez a jó kis fűnyíró, ő építette szivattyúmotorból és okosított késacélból, viszi az akácsuttyót is, de amikor bemegy a táncshoz közmunkára olyankor egy amerikai gépet adnak a kezébe, erre bazdmeg van negyedmillió, annyiért a Lali meg már a fogával is lerágná, mert jön a gyerek és átbaszták a német melóval.  

Nincs már itt semmi, testvér, féltünk a kommunizmustól aztán tessék, ma még a sarlót és a kalapácsot is importáljuk. Na, hát ez van, jönnek a budai úrinők, hadd jöjjenek, ha ez jó nekik. Persze a Gazsi nem állta meg egy pár basszameg nélkül. De hát igaza van neki, ez a dolog akkor lenne kóser, ha mi is elmennénk Budára és mi is elmondanánk, hogy szerintünk hogyan kéne élnie a budai úrihölgyeknek. Gazsinak persze mindig csak a farka körül jár az esze, de én tudtam volna más tanácsokat is adni a budai úrihölgyeknek. Mentorálhatnák inkább egymást, például kezdhetnék rögtön azzal a komájukkal, aki szarrá verte a magyar kéziszerszámgyártást, hogy legyen belőle budai villája. Visszamentorálhatnának tőle pármilliárdot, abból már kifussa egy lapátgyárra. Építsék meg, és ha készen vannak vele akkor jöjjenek hozzánk is mentorálni, mondják akkor azt, hogy ne tökvakarásszunk, és aki a mi falunkból nem indul el sovány malac vágtában a lapátgyárba dolgozni azt én fogom úgy picsán rúgni, hogy Budáig repül! 

Már hogy mit??? Fröccsöt??? Én??? Neked??? Hát beszarás, jó hogy jöttök fiúk, nézzétek már ezt a vándort, ez engem akar lelejmolni!!!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr78107582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzi Vetek 2015.11.25. 15:53:05

herbál. nem bió.
mellékes, de nem biztos, hogy mindenkinek leesik, miről van szó.

maroz 2015.11.25. 16:24:12

@Messzi Vetek: Hínnye, így lebuktatsz, hogy mennyire nem vagyok naprakész a drogos témában? ;))

Én még leragadtam annál, hogy biofű.

Messzi Vetek 2015.11.25. 17:32:41

bocsánat. :)
annyi, hogy tulajdonképpen az utóbbi évtized kínai vegyipar fejlesztéseinek gyümölcséről, az ottani laboratóriumokban előállított, a THC molekulák alakját - kis eltérésekkel - utánzó szintetikus (designer) drogokról beszélünk. ezt keverik szárított, morzsolt növényi hulladékkal (ami évekkel ezelőtt főleg zsálya volt, meg lótusz, meg ilyen "gyógynövények") a jobb égés elősegítése érdekében.
szóval nem bio, hanem szintetikus, de herbál, mert gyógynövény (és nem gonosz kender!).

(szomorú, de sok használója meggyőződése, hogy egészségesebb, mint a vadkender (ami kábítószer, ugye) sőt még a dohánynál is jobb, amit hozzákever.
ezt nem tudom, de az tény, hogy olcsóbb.)

maroz 2015.11.25. 19:02:29

@Messzi Vetek: Nálunk hígítóznak. Legutóbb már lomizni is zacskóval a kézben jöttek. Mi a fenét tehetnének mást...

Köszönöm, javítottam, legyen akkor egyértelmű! :)

ATCG 2015.12.15. 01:49:22

Rákosy Gergely: Óriástök c. kisregényében a sok pénzért megépített Kaszakő-áruházban aratás idején éppen csak a kaszakő hiányzott. De annak a könyvnek a végén még felpislogott valami reményféle.

maroz 2015.12.15. 05:48:23

@ATCG: Ma jobb, mert ma se aratás, se kaszakő, se áruház. És még remény sincs. :)
süti beállítások módosítása