HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Eszi, nem eszi

2013.03.19. 12:08 | maroz | 50 komment

Címkék: a létezés magyar minősége

Persze ez nem kérdés: eszi. Zabálja. Tömi két pofára, a vietnámi csüngőhasú hal meg az irigységtől. Tömi, és közben fröcsög a nyála. Ez az, helyes, csettint a gazda, karácsonyra levágunk. Alig várom már, mondja a választási malac és lelkesen zabál tovább. Nekem hízol, lelkem, vakarja meg a gazda a füle tövét, a malac pedig egy kicsit közelebb bújik hozzá, tán még a lába szárához is hozzádörgölődzik, neked hízom, lelkem, van még egy kevéske repeta abból a moslékból?

Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket – fejtette ki Orbán Viktor.


Ez egy kifejezetten finom moslék. Igaz-e, hogy az elmúlt három évben jelentősen átalakította? Kurvaélet, hogy az. Igaz-e, hogy Európa legversenyképesebbé tette? No, ez már egy picit delikátabb probléma, először nézzük meg a választ, utána a magyarázatát. A válasz egyértelműen az, hogy: igaz. A magyarázata egy picit bonyolultabb, de nem nagyon. Induljunk ki abból, hogy ki az, aki az előbbi kijelentés igaz voltát eldönteni hivatott, tehát ne értsen félre a kedves olvasó, nem az a kérdés, hogy ki döntheti el, mert persze hogy eldöntheti akárki, de van-e a döntésének hatása a folyamatokra. Tehát a rendszerek logikájára is tekintettel releváns döntést a választópolgár hozhat: ha ő úgy dönt, hogy a kijelentés igaz, akkor az igaz lesz, és ennek következményeként a kommunikátor megkapja a rendszer által adható jutalmat, azaz tovább birtokolhatja a hatalmat. Nézzük meg, hogy mit mond ma a választópolgár:

A  cég – március első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett – közvélemény-kutatásából származó eredmények azt mutatják, hogy a Fidesz támogatottsága a múlt havi 18-ról 24 százalékra emelkedett, így 1,9 millióan sorakoznak fel a kormánypárt mögé. Erősített az MSZP is, 13-ról 16 százalékra bővült a tábora, és 1,3 millió híve van.

Nézzük tehát soronként.

fidesz: 24%
szocik: 16%
jobbik: 8%
ballibsik: 5%
lúzerek, összesen: 3%

Hát, akárhogyan is nézem a bajnokság aktuális állását számomra nagyon úgy tűnik, hogy az elhivés erősen nyerésre áll. Mert ezek a hülye moslékzabáló disznók minden szart megkajálnak, mondja erre a szoci meg a ballib reflexből, nagyon erős reflexből, naja, a gazdi erre kondicionálta őket hosszú éveken át, mi mást tehetne szegény, mint hogy mondja. Érdekes mód ha ugyanaz a hülye, moslékzabáló disznó azt a szennyet kajálja meg, amit ő is szeret akkor már nem is hülye, moslékzabáló disznó, hanem valami olyasmi, amit áhítattal a keblünkre kell ölelni, öntudatos, okos, bölcsen döntő választópolgár, vagy mi, szóval tökig áll az ethoszban és sugárzik, Fukusima elsötétül mellette.

A gazdi pedig elégedetten dörzsöli a tenyerét, sonka is lesz, szép kövér.

Bölcsen rájött a gazdi, hogy a hatalom manapság a kulturális harcok megnyerésével szerezhető és tartható meg. Az összes gazdi rájött erre, csak hát ugye köztük is van okosabb, és van butább is, így van olyan, amelyik jobban, és van amelyik kevésbé érti a harc hogyanját. Új idők váltják a régit, és ilyenkor van, aki bír jobban tempózni, míg mások lebuknak, mint a kő, például egyes gazdik még azt hiszik, hogy a hatalom birtokosa a média, és aki azt megszerzi az lesz a szalonnakirály. Más gazdik sikeresebbek az alkalmazkodásban, ők rájöttek, hogy nem a média a hatalom birtokosa, az ma már csak a hardvert adja némi busás profitért cserébe, a hatalmat viszont már a média használóinak kell szorgalmas, okos, tehetséges munkával felépítenie. Hálózatokat kell létrehozni, azokon keresztül bonyolítani az információcserét, persze ezeket a hálózatokat szimbólumokkal jól meg kell manipulálni, és ha megfelelően elhelyezett véleményvezérekkel, információmultiplikátorokkal üzembiztossá tettük, akkor már neki is eshetünk annak, hogy ezzel a kézre álló kicsinyke hálózatunkkal összekapcsoljuk a társadalmi szereplőket, az intézményéket és a mindenféle kulturális vagy annak tűnő mozgalmakat. Hülyebiztos módszer, aki ezt jól csinálja az lesz a császár. De legalábbis övé lesz a legtöbb császárszalonna.

A polgárt a vályú elől elrángatni sajnos lehetetlen. Miért?

Érzésem szerint egy butácska kis paradoxon miatt. Az ember búrája ugyanis úgy van gyárilag behuzalozva, hogy permanensen szereti meggyőzve érezni magát azt illetően, hogy amit ő tud, az a lehető legjobban van tudva. Például ha ő azt tudja, hogy Magyarország a legversenyképesebb bolygó széles e galaxisban, akkor ennek így is kell lennie. Egy másik például is lesz, de azt majd kicsit később. Tehát ez nem hiba, ez adottság, ilyenek vagyunk, erre szokás építeni, és erre épít a gazdi is. Nincs bennünk kétség, hogy amit a számunkra kiépített hálózatokban a gazdik a vályúba borítottak és a mindenféle véleménymultiplikátorok lelkesen szétszórtak az esetleg lehet hamisság is, nem, az a legszentebb és legteljesebb igazság és mi faljuk, lásd mint fent. A valóságos virtualitás kultúráját éljük, nincs tér, nincs idő, csak az áramlások vannak a hálózatokban. A pillanat van, de nincs előzménye, nincs keret, amibe a pillanat beágyazódna, olyan, mint egy youtube videó, amíg nézem addig az a valóság, de ha bezártam az ablakot akkor már nem is érdekel, hogy hová tűnik, mint ahogyan a megnyitása előtt sem érdekelt az, hogy addig hol volt. Az ember számára a látszat világa lesz a tényleges tapasztalás világa is. Kétely, hogy a kettő, tehát a látszat és a tényleges tapasztalás világa megegyezik-e nem merülhet fel, mert az agyunk nem hagyja, olyan állatfajták vagyunk, akik gyárilag nem bírjuk el a kételkedést. A csapda bezárult. 

A gazdik pedig jobb-rosszabb ütemérzékkel elkezdik belakni és használni ezen adottságokat.

A fidesz hamarább felfedezte mindezt, így neki jelentős az előnye. Kiépítette a saját hálózatát, megtalálta azokat a szimbólumokat, amelyekre komoly fizetőképes kereslet mutatkozik, hadrendbe állította a véleménymultiplikátorokat, lelt egy adag csókolgatni való ikont és szemmel láthatóan nyeri is a bajnokságot, hatalom a jutalma.

A szocik próbálják őket majmolni, de hát ki az a hülye, aki egy silány epigont is elfogad akkor, amikor ott az igazi is.

A jobbik a legpofátlanabb az összes gazdi közül, afféle piócák ők, élősködnek a balliben, az meg van olyan hülye, hogy megbízhatóan eltartja őket.

Illetve nem is hülye, hanem csak teszi azt, amit a gazdi tőle elvár. A ballib ugyanis abból épít magának hatalmat, hogy ő az, aki a jobbikkal, a fidesszel, a szocikkal, a falangistákkal, a júdea népe fronttal, és talán még az öregi nyulakkal szemben is az értékek, ööö, na ezt újból: az Értékek felkent védelmezője. A ballib gazdi abból él meg, hogy ő a világ esze és aki az ő vályújából zabál az is a világ esze, ők nem olyanok, mint. Ez a lényeg, ez az életérzés: mi nem olyanok vagyunk, mint. Kedves kis elitista önátalbaszás, miközben ugye nem a lófaszt. A ballib mániája (mint ahogyan az összes többié is), hogy akit elkalandozni lát a vályútól azon nyomban visszaröfögi oda. Volt egy röpke pillanatnyi remény arra, hogy a gazdikra ráunva a civilek megképeznek egy saját hálózatot, némileg más szimbólumokkal és gazdifüggetlen véleményalakítókkal, de ez nemműködni látszik, és akkor jöjjön az ígért másik példám.

A fidesz tehát azt önti, hogy Magyarország versenyképesség-európabajnok lett általa, és a malacok ezt vígan habzsolják, de mit önt a ballib, vicces módon a civilek vályújába? Tessék meghallgatni/megnézni a Milla kicsit megkésett március tizenötödikei összetartását. Írtam már arról, hogy felénk áramlott egy képecske, két polgárpukkasztásra szakosodott nagykamasz ilyen vicces zsidózó öntapadóst ragasztott az ELTE néhány oktatójának a névtáblájára. Hogyan képződött meg mindez a ballib hálózatában? TGM: nyilasok!!! Schilling Árpád: nyilasok!!! Ja, meg az is, hogy na, kinek az érdeke, hogy Magyarországon nyilasok legyenek, na, kinek? És röfögik is rá engedelmesen a választ, hát persze, hogy Orbán érdeke, jóhogy! 

A ballib gazdinak tehát az a trükkje, hogy nyilasokat gyárt ipari mennyiségben, mert e nélkül magát mint az Érték védelmezőjét eladni nem tudja. A nyilastermelés tehát legalább annyira, sőt, talán még valamivel jobban is érdeke a ballibnek (az, hogy pillanatnyilag minek hívják, szdsz-nek, együttakárminek, millának, egál) mint Orbánnak.

Ami fájóan nincs: egy olyan hálózat, amelyik arról szólna, hogy nem kérünk a gazdik moslékából. Ahol rögeszmésen elismételgetjük, hogy mi lófaszt se tudunk, hogy nekünk alig vannak válaszaink, hanem csak kérdéseink. Ahol a "Magyarország versenyékes-e?" nem egy odalöttyintett egyszerű válasz, hanem egy kérdés. De ahol ugyanúgy kérdés az is, hogy valóban védi-e a ballib azokat a bizonyos Értékeket, vagy csak a saját gazdiját gyarapítja az engedelmes moslékfogyasztással. Egy olyan hálózat, amelyik elbír egy árnyaltabb megfogalmazást is arról, hogy mennyire versenyképes Magyarország, és elbírja azt is, hogy nem nyilasnak nevez két polgárpukkasztó nagykamaszt, hanem két polgérpukkasztó nagykamasznak és legyint rájuk, ahogyan épeszű emberek a polgárpukkasztó nagykamaszokra legyinteni szoktak. Ahol érdemes feltenni azt a kérdést, hogy ment-e az ország a gazdik által elébb. Hogy azok a bizonyos Értékek lettek-e közelfogadottabbak a ballib munkálkodása nyomán, vagy esetleg pont fordítva. 

Sajnos tippem szerint ilyen hálózat nem is nagyon lesz mostanság, mégpedig azért nem lesz, mert minden ellene dolgozik. A malacok megszokták és igénylik a moslékot, annyira, hogy ha bárki megpróbálná őket elterelni a vályútól ingerültek lesznek, tán még bele is harapnak az illetőkbe. Azok, akiknek esetleg lenne tehetsége egy ilyen hálózat kialakítására és működtetésére azoknak van annyira jó ítélőképességük is, amennyi segítségével belátják, hogy ez a munka számukra olyan túl sok jutalommal nem járna, talán évek múlva, de ki tudja, szóval tömény kockázat plusz semmi várható személyes haszon, ezzel szemben a már bejáratott sertéstenyésztési ágazatban pillanatok alatt megtalálják a megbízhatóan jutalmat adó szerepökrüket, például ők azok a véleménydisztribútorok, akik elmondják a ballib übermensch-szindrómások számára, hogy lám, mi már megint, ötezredjére is rájöttünk arra, hogy Orbán tényleg rossz. Több ezer lájk, olvasottság, népszerűség, fizetésecske egy egyre inkább moslékosdézsának tűnő helytől. Hosszú-hosszú évek óta ennyi a teljesítmény, én felismertem, hogy Orbán rossz, és ha ezért a nagy munkáért engem ilyen sokan jutalmaznak akkor bolond lennék törni magam újításokkal, a biztos moslékot az úgyszintén biztos éhezésért cserébe csak a hülyék és a megszállottak választják. 

Esszük, nem esszük, nem kapunk mást. Illetve kapnánk, ha nem ennénk, de esszük, mit esszük, egyenesen zabáljuk. Igény legfeljebb csak arra van, hogy ne ez a gazdi löttyintse, hanem egy másik. A vályún túli világ pedig csak illúzió, kergetni ugyan lehet és kell is, csak közben ne lepődjön meg az ember akkor, ha azt látja, hogy a vályú világa sajnos oda is pillanatokon belül utána megy és einstandol. A gazdik szemei pedig hizlalják a jószágot, aki örül ennek és bízik benne, hogy legalább számára opcionális lesz a disznótor.  

 

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr495144819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2013.03.19. 15:51:32

"Ami fájóan nincs: egy olyan hálózat, amelyik arról szólna, hogy nem kérünk a gazdik moslékából."

De hát a vályúba kell a moslék, ember! A disznót az érdekli, hogy lesz-e moslék a vályúban. (Minden disznót). A szofisztikáltabbját az is, hogy miből kerül oda.

" Ahol rögeszmésen elismételgetjük, hogy mi lófaszt se tudunk, hogy nekünk alig vannak válaszaink, hanem csak kérdéseink."

Na erre meg azt mondja a disznó, hogy előbb találjátok ki, a kérdésekre nagyjából mit válaszolnátok. Majd ha ez megvan, ha már tudjátok, miből és mivel lesz tele a vályú,
akkor gyertek vissza. Mert enni kell.

Majd ha a disznók többsége hajlandó lesz megkérdezni, sőt el is gondolkodni rajta, hogy a moslék miből fog kerülni a vályúba, és nem elégszik meg annyival, hogy elég, ha a gazda azt mondja, hogy "Ni", akkor talán jutunk előbbre. Illetve akkor se, mert ha esetleg az a moslék nem tűnik elég jóizűnek, akkor inkább legyen az a gazda, aki azt mondja, hogy "ni", és tele vályú.

DarthVader 2013.03.19. 15:57:26

"két polgárpukkasztásra szakosodott nagykamasz ilyen vicces zsidózó öntapadóst ragasztott az ELTE néhány oktatójának a névtáblájára."

Talán ha elolvasnád a XIX-XX századi antiszemitizmus (ami nem azonos az azt megelőző korok antiszemitizmusával) történelmét, talán nem tűnne annyira viccesnek.

Ja, honnan tudod, hogy a nagykamasz ketten volt, és szimplán polgárpukkasztásból ragasztotta ki a papírt?

maroz 2013.03.19. 16:20:25

@DarthVader: Pontosan erről beszélek. A ballib két pofára zabálja azt a moslékot, hogy az a címkézés teljesen egyenértékű, kortárs megismétlése a nyilas gazemberkedéseknek, Orbán gazda malacai pedig azt, hogy Európa legveresenyképesebb országa lettünk.

Kövértől pedig lelkesen beszopják azt, hogy az ellenük tüntető diákok apukája komcsi vezető volt.

Onnan tudom, hogy nem elégedtem meg azzal a löttyel, amit a véleményvezéreim elém löktek, hanem fogtam magam és egy picit a dolgok mögé néztem. Próbáld ki te is néhányszor, és máris meg fogod érteni, hogy miért is basz fel az ideg mindahányszor, ha a ballib nyilasgyár hozzálát a termeléshez.

maroz 2013.03.19. 17:25:45

@DarthVader: De mondok egy másikat is.

Fogtam magam, és eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, mit kéne tegyek ahhoz, hogy véleményem lehessen erről a versenyképesség-izéről.

Persze rögtön beleszaladtam abba, hogy erről még a közgazdászok is vitáznak, Krugman szerint a nemzetek versenyképessége úgy hülyeség, ahogyan van, mások szerint meg nem is, de van vagy háromféle szervezet által előállított mutató, és jóhogy mindegyik módszertanát vitatják. Amire azt mondják, hogy talán a legelfogadhatóbb az 12 csoportba gyűjtött összesen 112 mutató alapján képezi meg a versenyképességi indexet, és ha én, a közgazdaságtanból többé-kevésbé felmentett érdeklődő érteni is szeretném, hogy ezen mutatók közül melyik és milyen módon oka a versenyképességünk változásának (tehát hogy tényleg igaz-e az, hogy ennek a mostani kormánynak az intézkedései valóban okai a változásnak), akkor optimistán számolva is heteket kéne töltsek olyan szakemberek társaságában, akik nagyon értik és van nekik képességük és készségük is arra, hogy engem is megvilágosítsanak.

Ésszerű következtetés tehát, hogy nekem erről a kérdésről értékes véleményem nem lesz, mert akkora lenne nekije a költsége, hogy egyrészt annyit nem ér meg, másrészt pedig talán nem is tudnám előteremteni. Ebből pedig úgyszintén ésszerűen következik, hogy ha nekem nincs, mert nem is lehet minderről értékes véleményem, akkor fogjam be a szám és ne mondjak róla semmit. Amit én megtehetek, mert nem abból van a kenyerem, hogy véleményvezér vagyok, de akinek ezzel szemben abból van, az nem teheti meg, tehát mit fog mondani? Ésszerű, hogy azt, amit az őt jutalmazó törzsközönsége hallani akar. Na, ez az igazi csapda. Oda a bizalom, oda a hit abban, hogy a jelenlegi hálózatokra támaszkodva lehet nekem legalább közelítőleg objektív véleményem. Esterházyt idézném:

"Ez azonban nem könnyű dolog. Magamról tudom: semmilyen bizalmam nincs ebben a kormányban, de ez azt jelenti, hogy ily módon az objektivitásom is behatárolt. Az ember csapdahelyzetben van"

DarthVader 2013.03.19. 17:32:37

"Próbáld ki te is néhányszor, és máris meg fogod érteni, hogy miért is basz fel az ideg mindahányszor, ha a ballib nyilasgyár hozzálát a termeléshez. "

Hát ez az, én is a dolgok mögé néztem - helyesebben történelmet olvastam - és mint kiderült, meglepően kevés populista lózung kellett ahhoz, hogy 50 év alatt eljusson a világ a gázkamrákig. Kis "cetlikkel" indult. Ma pedig már ott a történelmi előzmény, hogy lehetséges "endlösung", legalábis meg lehetett kisérelni, és elég sokan vannak, akik ma is kielégülést éreznének, ha a gázkamrákat befűtené valaki, a délszláv háború pedig bebizonyitotta azt is, hogy a XX-XXI. század Európájában is előfordulnak tömeggyilkosságok. Ha igény van rá, akkor van az a réteg, akinél lekopik a civilizációs máz, és előbukkan az állat.

Nézd Görögországot. Azt az idióta focista gyereket örökre eltiltották a válogatottságtól egy mozdulatért, pedig simán el tudom képzelni, hogy tényleg nem tudta, mit mutogat. (A görög futbalistákat se az eszükért szokták elrabolni). Görögország megszivta a náci német megszállást, nincs pardon. Nem a németekkel, a nácizmussal szemben.

Lehet, hogy a "polgárpukkasztók" csak ki akarták provokálni a "nyilasgyár" termelését. De nem hiszem, hogy ezt leszámítva amúgy filoszemiták lennének :)

DarthVader 2013.03.19. 17:39:43

@maroz: ebben tökéletesen egyetértünk. De azért az talán elvárható, hogy a "megvédjük az országot a multiktól", a "nem lesz gázáremelés", a "rezsicsökkentés" stb témakörben, ha nem is sziklaszilárd közgazdasági alapokon állva, de azért többé-kevésbé racionálisan el tudd dönteni, hogy fasság-e vagy sem. (Fenntartva a tévedés lehetőségét, sőt, a tévedés elismerésének lehetőségét. )

A nemzetközi gazdasági folyamatok elemzése és prognózisok adása pedig valami olyasmi, mint a világegyetem eredetének kutatása. Elég jó közelitésű matematikai egyenletek vannak rá, hogy úgy történt, ahogy ma nagyjából tudjuk, de garancia nincs rá. Lehet, hogy teljesen másként :)

maroz 2013.03.19. 18:32:14

@DarthVader: És ha mondjuk ötágú verescsillagot applikálnak oda, akkor meg beszámolsz arról, hogy bizony, te Sztálinról is olvastál. :)

Na, de akkor nézzük már meg ezt kicsit alaposabban: mi is itt a tényleges cél? Civil szemmel az, hogy legyen egy olyan országunk, amelyikben az értékek a békés egymás mellett élésnek kedveznek. Jutottunk-e ehhez közelebb a ballib ádáz nácizása által? Dokumentálhatóan nem. Akkor meg?

Legyünk már eszünknél. Nem tudom, Bácsfi Dianára emlékszel-e még. Tipikus esete a kamaszos polgárpukkasztásnak, és úgyszintén tipikus esete a hiszterolib idióta reagálásának. Bácsfi Diána ugyanúgy nem volt nyilas, náci, ahogyan ezek a kölkök sem azok, és ha a kibaszott ballibsi média nem csinál belőle világszámot, akkor kábé tíz másik hormonzavaros kamasz tud róla egyáltalán, de ismétlem, a ballibnek pontosan ugyanúgy kell a náci, a nyilas, mint Kövérnek a komcsi. Ehhez a moslékhoz szoktatta a malacait, tehát ezt fogja eléjük önteni. Ettől persze a szóban forgó probléma meg nem oldódik, ez csak azt szolgálja, hogy az elit meg bírja tartani a hatalmát, és aki ebben nekik partnerük lesz, az úgyszintén nem a megoldás, hanem a probléma része lesz.

maroz 2013.03.19. 18:38:48

@DarthVader: Nem annyira fasság, mint inkább moslék. :)

Nekem például arról sincs véleményem, hogy a természetes monopóliumokat csak és kizárólag piaci szereplőkkel, pláne multináci piaci szereplőkkel lehet megoldani. Arról, hogy az áramszolgáltatókat nem annyira kedvelem tán még írtam is valahol, de nem az a lényeg, hogy én kit kedvelek vagy kit nem, hanem az, hogy az alapkérdésről biza én szívesen vennék némi olyan párbeszédet is, amelyik nem kurucos kurjongatások és doktriner neolib mantrák egymásnak eresztéséből áll.

shamika (törölt) 2013.03.19. 19:25:59

@maroz: "a ballibnek pontosan ugyanúgy kell a náci, a nyilas, mint Kövérnek a komcsi."

Mostanság egyre jobban látszik, hogy Kövéréknek jobban kell a náci, mint a komcsi.

DarthVader 2013.03.19. 19:30:57

@maroz:

"Bácsfi Diána ugyanúgy nem volt nyilas, náci, ahogyan ezek a kölkök sem azok,"

Adj a kezükbe puskát, és mondd meg nekik, hogy szabad a tánc. Akkor válik el, hogy nácik-e, vagy polgárpukkasztók. (Csak lehet, hogy sokba kerül, mire kiderül.) Gondolod, hogy kizárt? Nézz lefelé. (Mármint a térképen).

Nyilván amíg nincs ilyen erő - mármint aki képes puskát adni a kezükbe, és azt mondani, hogy szabad a vásár, bár a cigányok már tudnának mesélni - (ld Zagyva Gyula esete a két ujságíróval, meg amit ott hadováltak a ravasz meghúzása előtti habozásról, úgyhogy légy nyugodt, van ilyen erő) addig simán "polgárpukkasztás". Túl van spilázva, liberális hiszti. Amikor meg kiderül, hogy lehet, hogy mégiscsak több, akkor már késő.

Talán azért tűnik túlspilázottnak, mert bíz(hat)unk abban, hogy a környezet nem alkalmas arra, hogy lehetővé váljon olyan erők térnyerése, amelyek képesek erre. De ebben bíztak a vukovári kórház dolgozói is.

Ha pl. Muszlim Testvériség aláírással jelenne meg valahol valami fenyegetés, szintén kacagnánk rajta, egészen az első metró-robbantásig.

DarthVader 2013.03.19. 19:32:03

@maroz: "az alapkérdésről biza én szívesen vennék némi olyan párbeszédet is, amelyik nem kurucos kurjongatások és doktriner neolib mantrák egymásnak eresztéséből áll. "

Hát, ehhez másik országba kell menned :)

maroz 2013.03.19. 20:06:12

@DarthVader: Hát persze, hogy kizárt, mi mást gondolhatnék? Nézd meg például Romániát, ott tényleg előfordult, hogy kábé sok nagyságrenddel sötétebb népek kezébe ha nem is puskát, de husángot adtak 1990-ben, de nekem az a masszív meggyőződésem, hogy ma már ott sem működne ez, pedig hozzánk képest azért ott vannak tényleg masszívan sötét helyek.

Tudod, olyan ez, mint amikor ámerikából jön a hír, hogy egy kilencéves sráccal szemben szexuális zaklatásért eljárás indult, mert megpisiltette a négyéves húgát.

Értsd már meg, hogy nekem viszonylag sok személyes kontaktusom van olyan emberekkel, akik minden kritérium szerint széljobbernek tekinthetőek és ehhez illően masszívan zsidóznak, cigányoznak, és nekem egyáltalán eszembe se jut félni tőlük, pont azért, mert ismerem őket, ismerem a gondolkodásukat. Néha még azt is le merem írni, hogy talán érteni is vélem.

De ismétlem, sokadjára, nem ez a lényeg, hanem az, hogy az eddigi gyakorlat, a megbélyegzés és a kirekesztés vezetett-e eredményre. Illetve az, hogy tényleg a valódi problémákkal foglalkoznak-e a nácitlanítók. Amióta engem egy aljas zsidó aljasul kitúrt a saját blogomról és azzal magyarázta, hogy már ciki voltam számára a mispóchéja körében azóta erről egyáltalán nem vagyok meggyőződve. És arról sem, hogy a zsidók meg a ballibsik helyesen állnak-e hozzá ehhez a kérdéshez. Amióta az általam eddig megismert zsidók legaljasabbika azt mondta nekem, hogy ő nem is kér az én szolidaritásomból azóta erről sem vagyok meggyőződve.

Nézd meg azt a grafikont, amit vagy két poszttal korábban tettem be. Az egész ország annyira jobboldali, hogy már majdnem bal, mert szinte körbeér. Itt már nem csak a zsidóság, hanem a baloldaliság, no meg pláne a liberalizmus is súlyosan kisebbségi helyzetben van. Ahhoz pedig valami más viselkedés illik, nem az a nagypofájú kanmajom tempó, a söröskorsós fejbeveréssel való hangemberkedés, amit a pesti liberális bemutat.

DarthVader 2013.03.19. 20:57:14

@maroz:

" sok személyes kontaktusom van olyan emberekkel, akik minden kritérium szerint széljobbernek tekinthetőek és ehhez illően masszívan zsidóznak, cigányoznak, és nekem egyáltalán eszembe se jut félni tőlük, pont azért, mert ismerem őket, ismerem a gondolkodásukat."

Csak tréfából igazán mondhatnád nekik, hogy Te is zsidó vagy :))

"Az egész ország annyira jobboldali, hogy már majdnem bal, mert szinte körbeér. Itt már nem csak a zsidóság, hanem a baloldaliság, no meg pláne a liberalizmus is súlyosan kisebbségi helyzetben van. Ahhoz pedig valami más viselkedés illik, nem az a nagypofájú kanmajom tempó, a söröskorsós fejbeveréssel való hangemberkedés, amit a pesti liberális bemutat. "

Érzek pici ellentmondást. Mert ezek szerint minél jobban kisebbségben van egy erős többség által verbálisan permanensen fenyegetett réteg (mert míg a baloldal "tilcsák be"-ozik, addig a jobboldal "lámpavas"-ozik és "indulavonat"-ozik, ami azért nem ugyanaz) , annál csendesebben kéne viselkedniök, és ezek szerint vice versa, minél többen vannak, annál szélesebben és hangosabban "nácizhatnak".

Lehet, hogy eljön az az idő, amikor befogják a szájukat, hiszen volt már egyszer olyan is. De nem biztos, hogy köszönet lesz benne.

Szerintem ért már téged csalódás nem zsidó részéről is, de nem hiszem, hogy a goj-ságának tudtad volna be :)

maroz 2013.03.19. 22:16:19

@DarthVader: Nincs itt ellentmondás, és nem is a csendességről beszéltem, hanem a hangosság milyenségéről. Igen, kell tudni elfogadni azt, ha az ember kisebbségben van és meg kell keresni az ahhoz passzoló kommunikációs stílust. Erről én elég sokat tudnék mesélni.

Amúgy meg még egy kapcsolódó gondolat a baloldalról.

Vannak itt azok a bizonyos emberek, akik ugyan nem zsidók, de néhány nagyságrenddel jobban szopnak, mint a zsidók, biztosan hallottál róluk, cigányoknak hívják őket. Megkérdezték az ország igen tisztelt lakosságát, hogy milyen is a velük kapcsolatos attitűdjük. Ezt úgy tették, hogy bizonyos állításokat fogalmaztak még és a polgár bólinthatott, hogy egyetért vele vagy sem.

Három eléggé negatív kijelentéssel elég sokan egyetértettek. Az egyik azt mondta, hogy ha a cigányok végre elkezdenének dolgozni, akkor jobbra fordulna a sorsuk. A másik szerint ezeknek a bűnözés a vérükben van. A harmadik pedig arról szólt, hogy helyes, ha vannak még olyan szórakozóhelyek, ahová nem engedik be őket.

Van kedved játszani? Tippeld meg rendre, hogy a fidesz, az mszp, a jobbik és az lmp szavazói közül mennyien értettek egyet mindhárom kijelentéssel.

DarthVader 2013.03.19. 22:44:44

@maroz: hát, nem tudom, én speciel az elsővel egyetértek, a másik kettővel nem, de az első beugratós, mert úgy tűnik a dolgozás csak rajtuk múlik, pedig ahhoz munka is kéne, de nagyjából sejtem, hogy mindegyik banda tagságának jelentős része egyetértett mindegyikkel.

A "baloldalon" nem azok "náciznak", akik "egyetértenek" a három kérdéssel. Hanem a kisebbség. Gondolom érthető.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 07:34:25

@maroz: Ez nem játék.
Sem provokatív kérdések, sem szemellenzős sündisznótaktika mentén a cigánykérdés nem oldható meg. Ha valahol, akkor ezen a téren igenis szükség volna az őszinte párbeszédre. Akár- horribile dictu- Bayer Zsoltot is meghallgatva, oh yeah. Mert az, hogy ilyeneket normális ember nem mond, az nem érv. És csupán azok számát szaporítja, akik úgy látják, hogy csak a jobbszélen kapnak válaszokat a kérdéseikre.
Ebben a témában anonymand barátom négyrészes írása Járóka Lívia 60 pontjáról:
kismalac.blog.hu/2012/08/07/jaroka_liviaval_a_roma_integracio_korul_290
(+3 poszt)spam off

maroz 2013.03.20. 07:36:30

@DarthVader: Egészen pontosan ez volt a kijelentés: "A cigányok gondjai megoldódnának, ha végre elkezdenének dolgozni."

Ha végre elkezdenének. Most próbáld meg ugyanezt a kérdést zsidókra átszerkesztve elképzelni, mondjuk nem dolgozással, hanem valami mással. Hogy fel lennél háborodva. :)

Jobbik: 46%, mszp: 33%, fidesz: 31%, lmp: 21%.

maroz 2013.03.20. 07:39:47

@agresszív kismalac: Persze, hogy nem játék, de mondd el ezt a pesti libsinek is, mert ő másként gondolja.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 07:56:56

@maroz: Elmondtam egy párnak. Mintha a falnak...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 08:01:51

@maroz: ...te mire jutottál a széljobber ismerőseiddel?

maroz 2013.03.20. 08:09:17

@agresszív kismalac: Mire kéne jussak? Ismétlem, ők nekem eddig az ég világon semmiféle konkrét kárt, hátrányt nem okoztak, szemben a magát észveszejtően nagy humanistának elgondoló pesti liberális zsidóval. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 08:25:12

@maroz: Ja, hogy neked nem. Értem. Tk. az én vérliberális ismerőseim sem okoztak nekem kárt. Sőt- mulattatnak olykor. Mondjuk, hogy melyikük zsidó, azt nem kutattam.
Akkor most hogyan tovább?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 08:32:07

Közbevetőleg: Mitévő lennél, ha a "virágozzék minden virág" jegyében jótündér (vagy Montefiore, vagy...) átjönne ide, és itt tolná tovább a nézeteit, amikről már kifejtetted a véleményedet?

maroz 2013.03.20. 08:45:29

@agresszív kismalac: Kérlek ne kóstolgass. Te is nagyon jól tudod, hogy nem kellett a zsidóságát kutatnom, mert pont a zsidósága miatt baszott ki velem aljasul, és ezt meg is mondta: a véleményem miatt ciki lettem számára a pereputtya előtt. Azért azt beláthatnád, hogy zsidó aljasság így megindokolva eléggé üt. Nekem például komoly anyagi kárt okozott az egyik országos főzsidó, de eszembe nem jutna ezt felhánytorgatni, mert azt nem zsidóként tette és nem a véleményem miatt, hanem figyelmetlen autóvezetőként. Szóval légy szíves ne kóstolgass, mert ettől a lassan másfél évtizedes fórumos kóstolgatástól nekem ma már instant káromkodhatnékom támad.

Nem tudom, tudtad-e, hogy a Jobbik szavazójává válást elég jól magyarázza többek között arra a kérdésre adott válasz is, hogy: elfogadna-e ön zsidó szomszédot? Szignifikánsan magyarázza. És tudod mi van? Ha nekem kéne választanom, akkor százszor inkább egy jobbikos szomszéd, mint azok a zsidók, akiket azon a bizonyos blogon megismertem. Erről beszélek, hogy az eddigi gyakorlat, ez az agresszív nácitlanító bakdüh, a kirekesztősdi, a söröskorsós-fejbeverős nagypofájúság pont azt eredményezi, hogy a többség szemében utált szaralakokká teszi azt a bizonyos kisebbséget, nem, nem csak a zsidókat, hanem a libsiket is, és igen, ez is oka a problémáknak, szóval a feléjük irányuló dühöm egyáltalán nem l'art pour l'art.

buta_lúd (törölt) 2013.03.20. 09:53:45

@maroz: akkor, ha ov azt mondta volna, hogy versenyképesebbek lettünk, mint az átkosnyolcban, akkor tényleg nem mernék egyből véleményt nyilvánítani, no de, hogy leg…
így a véleményvezéreknek sem kell nagyon beleásniuk magukat a közgázba, hogy ne röhögjek együtt az ellenvéleményükkel (tehát okosabb ezért nem leszek), meg ha sok ilyen ov megnyilatkozást hallok, pavlovi reflexem alakul ki (tehát kifejezetten butább leszek)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 10:04:51

@maroz: Nekem úgy tűnik, te két dolgot utálsz: a kirekesztősdit, meg a zsidókat.:-/
Amúgy a zsidó, mint jelző mennyiben minősíti magát az aljasságot? És mennyiben múlik emberi minőségen a tett? (Lett légyen az a zsidóság vélt, valós avagy fiktív.)

maroz 2013.03.20. 10:20:08

@agresszív kismalac: Te tényleg nem érted, vagy tényleg csak kóstolgatsz?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 12:31:34

@maroz: Tényleg kíváncsi vagyok, hogy fent nevezettek viselkedése determinált e származásuk által, avagy egyszerű emberi gyarlóságra vezethető vissza, amit csupán takargatnak egy kaftánnal.
Persze lehet, hogy ez a kérdés számodra teljesen triviális, csak én vagyok helikopter.
Ez esetben beszélgethetünk a Wagyu-marhákról is.

maroz 2013.03.20. 12:34:03

@buta_lúd: Igen, pont ez a bajom, hogy kialakulnak ezek a reflexek. Kialakulnak, és elkezdenek dolgozni, és ennek következtében az ember elveszíti azt a minimális hajlamát is objektivitásra, ami mindenképp szükséges lenne, mert azért csak jó lenne érteni a folyamatokat, és sajnos sokszor tényleg van olyan helyzet, amikor csak rossz és még rosszabb döntések közül választhatunk. Ha pedig az ember erősen elfogult, akkor nem azt fogja mondani, hogy ez van, sajnos tényleg nem látszott jobb döntés, hanem ezt, hogy de fasz ez az Orbán.

maroz 2013.03.20. 12:46:38

@agresszív kismalac: Ha az lett volna a szituáció, hogy mondjuk a Lada önindító javításáról vitatkozunk és annak a vitának a keretében írtam volna le, hogy a vitapartnerem egy aljas zsidó, mert nem fogadja el, hogy egy meggörbített tizenhármas villáskulcs az igazi, akkor teljesen joggal forgathatnál szemet.

De próbáld már meg realizálni, hogy abban a vitában a zsidó nem csak egy mellékes elem volt, hanem pont arról vitatkoztunk. Azt hoztam fel, hogy kontraproduktív a zsidó hisztéria, és egyrészt ezért velem egy, magát nyíltan és demonstratívan zsidó identitásúnak mondó valaki aljasul kibaszott, aminek több, szintén önmagát zsidónak mondó, vagy a zsidó tematikát a szokásos pesti ballibsi gőggel nyomató pofa ott és akkor a lehető legaljasabb módon tercelt.

Valamint a másik, számomra szinte felfoghatatlanul ostoba aljasságot annak a nudnyik smokknak a megmondása jelentette, aki egészen konkrétan leírta, hogy ő nem is kérne az én civil szolidaritásomból, sőt, inkább dugjam azt fel magamnak.

Érthető a különbség? Hogy a faszba ne lenne releváns a szereplők zsidósága, ha pont erről ment a vita? Ismétlem, neked akkor lenne igazad, ha a bendixcsere lett volna a téma és annak kapcsán neveztem volna aljas zsidónak egy akárkit, de nem ez volt, hanem ezek az emberek tényleg zsidóként voltak aljasok és hülyék.

Írtad, hogy én utálom a zsidókat. Kíváncsi lennék, hogy ezt honnan veszed.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 14:24:52

@maroz: Várj, most úgy vagyok, mint Hofi- azon gondolkodom, hogy min gondolkodom.
(Akkor nem a zsidókat, hanem a ballibeket.)

maroz 2013.03.20. 14:40:03

@agresszív kismalac: Tönkre basztak egy csomó mindent, úgy érzem, hogy ahhoz képest még nem is utálom eléggé őket, mint amennyire megérdemelnék. És ugye a legszomorúbb, hogy olyanok, mint a Bourbonok: semmit nem tanultak, semmit nem felejtetettek.

Újfent és újfent Esterházyt tudom előhozni:

mno.hu/grund/esterhazy-peter-nem-erzi-ugy-hogy-elnyomjak-1145123

"„A diktatúra szó Magyarország esetében nem fedi a valóságot. Arra szolgál, hogy ne kelljen elgondolkodni a problémákon” – mondta Esterházy Péter, amikor a magyarországi helyzetről faggatták."

Amikor ugyanezt próbáltam én is elmondani, és teljesen kilátástalan küzdelmeket folytattam a ballib díszfaszok egyik-másik archetípusával (valami Incze nevű jut hirtelen eszembe) milyen lelkesen rúgott belém a kedves volt társaim májhízása által kísérve minden odatévedő futóbolond. És akkor tessék, eltelik valamennyi idő és jön Esterházy, aki ugyanazt mondja, amit én is próbáltam mondogatni.

Mondj egy érvet arra, hogy miért is ne utáljam én ezt a ballibet. Sajnos akárhány cikket, tanulmányt elolvasok, akárhány grafikont megnézek egyfeszt arra kényszerülök jutni, hogy azért van bőven igazsága a fidesz óriásplakátjának, ezek tényleg tönkre tették az országot. Itt az utálás sajnos valami olyan reakció, amire leginkább azt mondanám, hogy szükséges, de nem elégséges. Eszközöm viszont többre nincs, így marad ez.

buta_lúd (törölt) 2013.03.20. 16:08:51

@maroz: egy érv: a gyűlölet rossz tanácsadó. vagy ez ballib okoskodás?
hát nem te mondtad -és tulképp igaza van a felvetésnek-, hogy nem ellentmondani kell, hanem terelni? (már ha nem az a cél, hogy jól kimérgelődje magát az ember)
én leginkább azon csodálkozom, hogy valaki, aki képes volt megállni, hogy törölje a v. facebook oldalát, mindig újra és újra képes hosszú kommenteket írni a froclizásokra. ballibnál fasiszta, maroznál vinszent, columbos dobermannoknál rózsabimbó. (megj. persze könnyű nekem érzelmileg nem beleállva, meg neked biztos könnyebben megy a gépelés)

maroz 2013.03.20. 16:29:41

@buta_lúd: Neked teljesen igazad van, rossz tanácsadó és nem kéne. A racionális énünk erre lelkesen bólogat, de az a baj, hogy a döntéseinket mégiscsak inkább az emocionális énünk hozza meg.

Csak ugye ez egy olyan dolog, amit saját magunkról nem szeretünk elismerni, mert így vagyunk huzalozva, a lelki békénk miatt be kell csapnunk saját magunkat és el kell hitetnünk magunkkal, hogy mi aztán nem emocionális alapon döntünk, hanem hűdemennyire racionálisan. Én egy kompromisszumra törekszem magammal: gyűlölködök, de ezzel tisztában vagyok, és megpróbálok küzdeni ellene. Több-kevesebb sikerrel, aztán az idő majd eldönti, hogy melyik állat kerekedik felül bennem, a racionális-e, vagy az érzelmi. :)

buta_lúd (törölt) 2013.03.20. 16:31:06

meg még azt kérdezném: nem lehet, hogy azért tudnád jobban elképzelni jobberkát szomszédként, mint egy ballibet, mert a jobbikosok közül te a talpasokat ismered, míg a ballibből a hardcore maggal tartottad a kapcsolatot?
vajh' egy kíművelt fejű belbudai jobbos komcsi-libsi gyűlölete könnyebbben eloszlatható, mint egy belpesti libsi fasisztafóbiája?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 16:45:54

@maroz: Annyira szépen elbeszélünk egymás mellett. Percig se vitattam az inkriminált vitában a... vitapartnerek identitásának fontosságát. Csupán annak a kételyemnek adtam hangot, hogy az álláspontjuk kialakításának szempontjából elsőrangú volt-e ez, esetleg alaphangon ilyenek (értsd- kirekesztők, hajthatatlanok, etc), zsidóságuktól függetlenül. Avagy honnan tudod, hogy akik melléd álltak, zsidók voltak e. Vagy én az vagyok e.
Vagy mittudomén.
<<Hát ezt tudtam kiizzadni magamból délelőtt. Azóta gondolkodom rajta.
Olyasmi lehet ez, mint mikor a melegfelvonulás miatt egy (ezügyben) másként gondolkodó homoszexuális csendben anyázik otthon.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 16:54:07

@buta_lúd: Gondolod, hogy valós opció volt maroz számára a Vincent Facebook-oldalának törlése?:-)

buta_lúd (törölt) 2013.03.20. 17:02:12

@agresszív kismalac: ő azt írta, én meg elhittem. szerinted hazudott?

maroz 2013.03.20. 17:07:19

@agresszív kismalac: Persze, hogy elsőrangú volt.

Jól írtad, csak végig kellett volna gondold következetesen: az identitás, tehát a zsidó és a balliberális identitás és az ebből fakadó szerepek miatt viselkedtek úgy, ahogyan. Nincs tehát értelme annak, hogy "függetlenül" mi lett volna.

Nem tudom, feltűnt-e, de én azokkal, akik nem a löttyös nagy zsidó vagy ballib identitásuk miatt kóstolgattak, hanem mondjuk csak mezei hétköznapi aljasságból szinte egyáltalán nem is foglalkoztam. Pedig köztük van talán az egész társaság legsunyibb, legaljasabb tagja is, de őt én egy annyira szánalmasan lényegtelen egy fasznak tartom, hogy még csak észre se nagyon veszem. Az ő viselkedése pont azért nem érdekel, mert ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy az nem az identitásából, hanem a lehető leghétköznapibb szaremberségéből fakad. Olyanból meg van minálunk sok millió, bal/jobb, zsidó/goj, és bármilyen ellentétpárokon túl is.

Itt, ebben a buliban az tűnhet sokak számára egy kicsit szokatlannak, hogy valaki egy aljas zsidóra azt mondja, hogy aljas zsidó. Ez eddig valamiféle tabunak tűnt, de én úgy gondolom, hogy pont a normalitás felé nyitva nem árt ezt a tabut egy másik oldalról is, nem csak a jobbik irányából megingatni. Igen, ilyen a világunk, vannak benne aljas zsidók, ostoba és szaralak zsidók is, és nőjön köröm a pöcsükre, ennyi.

maroz 2013.03.20. 17:11:08

@agresszív kismalac: Napokkal később vették csak észre, hogy nem rúgtak ki onnan is. Egyszámjegyű kattintásomba került volna az, hogy én maradjak egyedüli adminként. Van neked fogalmad arról, hogy mi küzdelmembe került, hogy ne lépjem meg ezt? És ugye nem csak a törlés az opció, annál sokkal nagyobb geciségek is eszembe jutottak ám! ;)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 18:15:50

@maroz: Szerencsére nem csináltál egyszámjegyű kattintás által segget a szádból.
(Ezt @buta_lúd: -nak is.)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.20. 18:17:59

Én is elképzeltem anno, hogyan rúgom majd szét a minket szivató öregkatonák seggét, ha leszereltünk.:-)

buta_lúd (törölt) 2013.03.21. 09:48:30

@maroz: (a nagy fennforgásban ez elsikkadt, pedig érdekelne a válaszod)
meg még azt kérdezném: nem lehet, hogy azért tudnád jobban elképzelni jobberkát szomszédként, mint egy ballibet, mert a jobbikosok közül te a talpasokat ismered, míg a ballibből a hardcore maggal tartottad a kapcsolatot?
vajh' egy kíművelt fejű belbudai jobbos komcsi-libsi gyűlölete könnyebbben eloszlatható, mint egy belpesti libsi fasisztafóbiája?

maroz 2013.03.21. 10:37:12

@buta_lúd:

"a nagy fennforgásban ez elsikkadt, pedig érdekelne a válaszod"
Uppsz, bocs, hirtelen nem értem, hogy mi is volt a kérdés, amire érdekelne a válaszom? :)

Honnan veszed, hogy én csak a talpasokat ismerem? :)

Valójában az van, hogy mindkét "nációból" ismerek ilyent is és olyant is. Például ismerek elég sok olyan lokális és regionális véleménymultiplikátort, akik a szívós, kitartó munkájukkal lényegében véve megteremtették a kétharmadnak az ideális társadalmi környezetet, és elérték azt, hogy ma az ország ilyen eszelős mértékben jobboldali.

Viszont ma már sejtem, nagyon erősen sejtem, hogy ez valójában egy reakció volt, egyrészt a súlyosan elbaszott ballib kormányzásra másrészt pedig - és szerintem ez az érdekesebb - egy erős válaszreakció az identitásfenyegetettségre, és pont az a ballib volt a fenyegető, aki ma elkerekedett szemmel néz ki a lehető legbutábban a fejéből és ki nem esne egy percre sem a szájából a náci. Nyilván, ő most hallani sem akarja azt, hogy édes egy komám, te szakítottad ezt a virágot, te csináltad a saját kicsi kacsócskáddal azt, ami itt van, úgyhogy fogjad befelé a pofádat és szagolgassad engedelmesen.

A jobbert simán meg lehet békíteni azzal, ha hitelesen előadom neki, hogy tőlem nem kell félnie, én egyáltalán nem fenyegetem az ő identitását. Érdekes mód az én tapasztalataim szerint ő sokkal liberálisabb, mint a pesti liberális, mert csak annyit vár el tőlem, hogy ne fenyegessem, azt már nem várja el, hogy osszam is a nézeteit.

Ezzel szemben a pesti liberális - quod erat demonstrandum - hisztériás rohamot kap, ha valaki szinte bármiről is mást mer gondolni, mint ő. A valóság nem érdekli, egy magát nagyon humanistának elképzelő pesti ballibsi egészen konkrétan azt mondta nekem, hogy neki nem kell ahhoz tudnia hogy mi a helyzet a magyar vidéken, mert ő e nélkül is nagyon jól tudja, hogy mi kell a vidéki csórónak. Már ugye eleve ez a tipikus pesti libsi-bibsi hozzáállás, hogy ha vidéki, akkor az csak csóringer lehet és annak csak valami cupákot kell vetni és már jó is lesz neki. Még csak elképzelni sem tudja, hogy ez mennyivel összetettebb, hogy bizony a vidéki lét akkor is egy csomó speciális, a pesti kultúrlibsi által még csak fel sem fogható problémákkal jár, ha a vidéki mondjuk kifejezetten módos, középosztálybeli polgár.

Szóval ez az elitista, übermensch-mentalitás az, ami miatt inkább egy jobber legyen a szomszédom, mert az legalább nem néz le, attól legalább nem fogom megkapni azt, hogy ciki vagyok az ismerősei előtt.

Értsd meg, hogy itt nem értékekről van szó, a pesti liberális az pont annyira liberális, mint amennyire a jobber náci: semennyire. A ballibsit pont ezért a farizeusság miatt utálom, és azért utálom őt jobban, mert ő az, aki elfoglalja azokat a szimbolikus tereket, ahol kis szerencsével tényleg kialakulhatna egy értékközpontú liberális, helyenként a baloldali értékekre is nyitott közösség.

buta_lúd (törölt) 2013.03.21. 12:33:59

@maroz: valóban legutóbb nem írtam oda, hogy "ezért megismétlem a kérdésemet, amit tegnap már feltettem".
a talpasokra meg csak kérdeztem, nem vettem sehonnan.
a szomszédválasztásod meg igazán pragmatikus is, mert nem-szájkaratés balhé esetén nagyobb biztonságban vagy jobberkák, mint ballibsik között :)
egyébiránt -utálatod kivételével (lehet, hogy csak azért, mert engem még nem ért sérelem)- kommented utolsó bekezdésével nagyon egyet tudok érteni.

emhem 2013.03.23. 05:50:10

@maroz: én azért úgy gondolom, hogy ebben nem kis szerepe van annak, hogy te is másképp viszonyulsz radikális barátaidhoz, mint ezen zsidó ismerősödhöz.
biztos vagyok benne, hogy tudsz olyan elkötelezett szélsőjobb identitásút találni, aki egy jólirányzott beszólás hatására kárt okoz neked, tán még nagyobbat is mint a szóban forgó.
(múltkor láttam pl, hogy egyeseknek már a tüntető tömeg videózása is felhívás egy orrbetörésre)

oOoOoO (törölt) 2013.03.23. 06:45:06

@maroz: tulajdonképp ami látszik, hogy ez a te kis elméleted egyre inkább a szellemi kapacitásod határairól szól.

kitaláltad magadnak ezt a kis mesét, mint reményeid szerint hosszú távon meg nem oldható, ám mindenképp megoldandó problémát, leosztottad a szerepeket, amik szerint a fejedben (nagy meglepetésre!) épp mindenki működik és ezt ismételgeted mint valami mantrafideszes az ország liberálbrüsszelgetését.

sok sikert. a saját blog türelmes állat. nem úgy mint a Vincent:))

maroz 2013.03.23. 08:24:29

@emhem: Mit hasonlítunk mihez? Ezekkel az emberekkel, de különösen azzal az emberrel éveken keresztül építgettünk valamit közösen, amiről mindenki azt mondta, hogy közös, tehát az enyém is. Azért ez nem egy olyan reláció, mint mondjuk összefutni egy széljobberrel egy tüntin, nem? :)

Egyrészt. Másrészt pedig egy széljobber egyáltalán nem érzi fontosnak azt a képet sugallni magáról, hogy ő egy toleráns, humanista értelmiségi, és amikor ő azt mondja nekem, hogy na, mondd meg bátran amit bizonyos dolgokról gondolsz, akkor ő egy őszinte, tisztességes ember, mert tényleg elfogadja, ha tényleg elmondom. Visszaugat, az kurvaisten, de nem harap. Végső soron mégiscsak igaz az a népi megfigyelés az aljas kutyákról, hogy azok nem ugatnak, hanem egyből harapnak. Ha hiszed, ha nem én tőle egyetlen sor, egyetlen betű jelzést nem kaptam arról, hogy ő általam a személyében érezné támadva magát. Egyetlen szót sem. Egy egészen apró vakkantásnyit sem. Sőt, pont az ellenkezőjét kaptam, biztatást, hogy igen, írjam meg bátran. Majd utána a harapást.

Ismétlem, ez nem az egyedisége miatt érdekes, hanem pont azért, mert úgy gondolom, hogy eléggé általános, nagyon szép történetet tudnék írni belőle a csoportdinamikákról, a vidék-főváros ellentétről, az elitellenességről, de sajnos annyi személyes és privátként kezelt információt kéne belevigyek, hogy ha megtenném, pont oda aljasítanám magam azok mellé az emberek mellé, akik értékközösségként összeborultak ezzel az aljas zsidóval, szóval csapdahelyzetben vagyok, ellopta egy jellembajnok a blogomat és még csak meg se írhatom a történetét a dolognak, mert. Nem tudom, sikerült-e megfigyelned, hogy én a vita során nem igazán személyeskedtem? Még azzal a nudnyik smokkal is megpróbáltam minden határon túl is udvarias lenni. Na, ez az, amit utólag a leginkább bánok. :)

maroz 2013.03.23. 08:37:03

@oOoOoO: Nem tudom, észrevetted-e, de pont úgy viselkedsz, mint egy átlagos ballibsi kommentelő.

Alázol engem, személyeskedsz, szarozod az általam elmondottakat, epésen beszólsz, hogy ecsém, de jó helyed van neked itt, a szaros tyúkóladban, bezzeg a finom uraságok közül lám-lám, hogy kibaszták azt a lábszagú fajtádat, szóval hozod ugyanazt az aljadék dumát, amit azon a másik blogon is öntött rám a sok aljadék, de.

De írtál-e egyetlen kibaszott sort is érdemben? Írtad-e, hogy mely állításomat vitatnád és miért, milyen érvekre alapozva? Kérdezted-e meg, hogy a _saját_ élményeimen, megfigyeléseimen túlmenően mire alapozom az állításaimat? Írtad az apád faszát. Na, takarodj vissza szépen az akolba és basszátok meg egymást türelmesen, és persze sok sikert hozzá.
süti beállítások módosítása