HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Az összefogás megkapó ereje

2013.04.18. 18:17 | maroz | 49 komment

Címkék: kormányzás

Ha azt hallom Magyarországon, hogy össze kéne már fogni szinte pavlovi reflexszel tapogatom meg a pénztárcámat: huhh, még megvan. Tudom, cinikus, és nyilván, az összefogás mint olyan fogalmilag nem rossz, sőt, de nézzék el ezt nekem, nem tehetek róla, így szocializálódtam, nekem jó eséllyel már életem végéig ez a "fogjunk össze"-dolog első hallásra azt fogja jelenteni, hogy itten valaki már megint az én kaszámmal akarja verni a csalánt. 

Mint ahogyan Pacsán is a mi bökőnkkel kezdték el nyiszálni azoknak a gusztustalan dög pulykáknak a gigáját az összefogók. Másfél milliárdos volt a beruházás, de az összefogók óvatos duhajok voltak, hiszen első utánaolvasásra is minimum 625 milliót a köz pénzéből dobtak fel a kártyaasztalra, plusz Zalaegerszeg városa is virított állítólag egy pimf kis százmilliócskát, és ha még értenék is az ilyesmihez nagy valószínűséggel ki tudnám deríteni, hogy ennek a másfél milliárdos duhajkodásnak a zöme valójában közpénz. Ami sajnos nem terem meg a zalai dombok között, hanem mi, állampolgárok dobjuk össze, és bízunk abban, hogy a választott vezetőink azzal jól sáfárkodnak.

A folyamatok az érdekesek.

2011 februárjában pakolták le ennek a bizonyos baromfivágóhídnak az alapkövét. Nagyszerű esemény, kiváló arra, hogy országgyűlési képviselő, esetleg miniszter, ha éppen ráér megtisztelje azt és mondjon valami emelkedettet, amit aztán idézhet a sajtó. Fazekas Sándor vidéket fejlesztő minisztert például az összefogás ereje kapta meg:

Nagyon fontos, hogy legyenek beruházások és munkahelyek, amelyek erősítik a magyar mezőgazdaságot, a feldolgozóipart és a vidéket, hiszen mindegyik nagyon komoly gondokkal küzd - említette a miniszter, majd emlékeztetett a baromfiipart az elmúlt években ért csődökre.

alapko.jpga kép forrása: zaol.hu

Aki ezzel vitatkozni merészelt volna ott és akkor azt jó eséllyel mellébetonozzák az alapba beöntött időkapszulának. Lehetett volna persze picit kekeckedni, hogy ha az elmúlt években amúgy is csődök sújtották a baromfiipart, akkor minek pont abba és pont így belekúrni közpénz százmilliókat, de hát lássuk be, hogy ehhez mi laikusok vagyunk, és pont ezért választunk vezetőket, hogy majd ők bölcsen, tájékozottan és felelősséggel. Fazekas Sándorra tehát úgy tekintettünk, mint akit azért választottunk vezetőnknek, hogy ő legyen az, aki helyettünk is jobban tudja az ilyesmit. Nevezett Szent György napján, kihajtáskor így volt pásztor:

Azért is jó érzés itt lenni, mert olyan beruházás tanúi vagyunk, amely a beszállítók, termelők, takarmányelőállítók összefogásával valósul meg. Alapvető gond ma az országban, hogy a termelők magányosan vívják a túlélésért a küzdelmüket a természeti csapásokkal, a szervezett kereskedelmi láncokkal. A pulyka- és csirketermelők összefogása mintaértékű az ország más részei számára is... Ahol nincs meg ez a kohézió, előbb utóbb mindenki vesztes lesz - mondta egyebek között a miniszter, akinek részvételével sor került az alapkőletételre. Egy acél kapszulában dokumentumokat, köztük egy Zalai Hírlapot helyeztek a föld alá.

Megvolt tehát az összefogás, mintaértékű, meglett a kohézió, így joggal várhattuk, hogy előbb-utóbb mindenki győztes lesz. Azok, akik azokat a büdös dögöket felnevelik, akik a takarmányt megtermelik, plusz a pacsaiak, mert lesz munkahely, és talán, de tényleg csak esetleg, mi, adófizetők is, akik a beruházás zömét álltuk. Ismétlem, én nem értek az ilyesmihez, de hát azért választottunk jó pásztort, mert az azt ígérte, hogy ő igen. 

2011 őszére el is készült a baromfi-feldolgozó, tette a dolgát, hurrá, győztesek leszünk mind. Aztán 2012 őszére, egy évnyi győzedelmes masírozás után megint megnyugtattak minket, hogy immáron csak egy esztendőcskére a végső diadal:

Ez az első teljes gazdasági évünk. Hónapról hónapra javuló tendenciával dolgozunk, várhatóan 3 milliárd forint körüli árbevétellel zárjuk az évet, de az első évünk még veszteséges lesz. A jövő évi terveinkben már egy szerény nyereséggel fogunk számolni - mondta Szép Imre.

Mondta Szép Imre múlt év novemberének hét mínusz egyedik napján. Elvtársak, még akadnak nehézségek, de a jövőt illetően nem lehetnek kétségeink, ha ez a november hetedike is arról szól, amiről a többi, azaz az összefogásról. Ejj, de sokat hallgattam én ezt a régi, karcos lemezt, de hát azok csak afféle kihajtó pásztorok voltak, meg is döntötték magukat a nyolcvanas évek végére ahogyan illik. Ma már más a módi, ma olyan pásztort szabad csak megbízni a jószágaink pesztrálásával, aki Szent Mihály napján, behajtáskor el is számol. Mire jutott tehát ez a megkapó, példaértékű, stb. beruházás, mire mentek a mi jószágocskáink, az adóforintjaink, amelyeket rábíztunk a jó pásztorra? Egészen pontosa gajra mentek:

Néhány hete leállították a termelést Pacsán, a Zalai Baromfi-feldolgozó Kft.-ben. A zaol.hu információja szerint az alig másfél éve üzembe állított, mintegy másfél milliárd forintos beruházással felépített, pulyka- és csirkevágásra egyaránt alkalmas feldolgozó üzem több mint egymilliárd forint adóssággal a háta mögött tart jelenleg is zárva.
A cég alapítása óta a harmadik ügyvezetőt fogyasztja, a leállítás oka a veszteséges termelés tarthatatlansága volt. A tulajdonosi kft-taggyűlés a cég végelszámolással történő megszüntetése mellett döntött.

Tehát oda a befektetők pénze, oda a mi adóforintocskáink is, és nem járhatok messze az igazságtól, ha arra tippelek, hogy ez az egymilliárdocska adósság is cefetül fájhat valakiknek. Plusz ugye ott vagyunk, ahol a part szakadt 2011-ben, a pacsai munkások a jó pásztor minden jószándéka ellenére újból munka nélkül maradtak, pihen a nyakvágó kés, kikötötték, és hogy mi lesz, azt tán még Csányi nemoligarcha sem tudja. Vagy ha igen, somolyoghat a bajsza alatt, hogy bazze, a sok hülyéje, felépítették, én meg majd megveszem jól egy forintért. Végső soron nekem megéri azt a több száz millió forint közpénzt, ha elmondhatom, hogy én már Csányival is összefogtam, bizony! (Pénztárcát megtapogat, egyre vékonyabb, de még megvan.)

Mi hiányzik ebből a történetből?

A felavatás mintájára egy ünnepélyes leavatás. Áll az országgyűlési képviselő, név szerint Vigh László, aki 1994 óta hivatásos pásztor, áll a vidékfejlesztés minisztere, név szerint Fazekas Sándor jogászdoktor, aki 1990 óta főállású pásztor és ünnepélyesen elszámolnak. Volt ennyi-és-ennyi százmillió, volt egy ígéretünk kihajtáskor, és most így állunk. Esetleg megpróbálnak pár okocskát mondani, vagy ígéretet tenni arra, hogy üstöllést megelemzik, hogy mi is csúszhatott félre, mi az, ami annyira rosszul lett gondolva, hogy két szűk évecske után ekkorát taknyolt ez a nagyreményű beruházás. Nem tudom hogyan járhatja Orbán Viktorék felé, mert erre nem tért ki a pásztoros hasonlatában, de a folklórt valamelyest ismerve azt gyanítom, hogy ha egy pásztor Szent Mihálykor azzal számol el, hogy még a szomszéd falu jószágait is elpocsékolta, de még a szolgálati pásztorbot is zálogban a kocsmárosnál, nos, mintha ilyenkor a legendáriumok szerint súlyos igazság szokna tétetni, Benedek Eleknél felakasztás, megnyúzás, kitömés, effélék, de még a békésebb mesemondók is minimum egy kis elkergetésről beszámolnak ilyen esetek felelevenítésekor.

Persze ez a történet száz százalékos bizonyossággal hiányolni fogja ezt a befejezést, így talán nem is annyira rossz az a reflex, amelyikről az írásom elején beszéltem: ha ebben az országban valaki összefogásról beszél meneküljön, ki merre lát, de előtte ne feledje el megnézni, hogy megvan-e még a pénztárcája.  

49 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr425233525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Рихтер играет Моцарта 2013.04.20. 00:04:32

Рихтер играет Моцарта   Szóval- zenéről baromi nehéz beszélni (főként egy magamfajta botcsinálta zenehallgatónak). Azt sem tudom, egyáltalán érdemes e. Aki nem fogékony az ilyesmire, annak lelkendezhetek napestig, hogy ez a morózus vénember ot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alonee 2013.04.18. 19:31:35

"A felavatás mintájára egy ünnepélyes leavatás." Erre felkaptam a fejem, ez milyen jó kis mondat. A többire csak szomorúan bólogattam, no persze, így megy ez itt, semmi meglepő, csak a szokásos ügymenet, elb..ták, lenyúlták, cinikusan röhögnek, oda sem figyelek. A leavatás, az igen, az kéne, arra felcsillanna a szemem, mert ennyi, legalább ennyi járna nekem. Ott álljanak és varrják össze a szalagot, én meg nézném őket. Más lenne, nem nagyon, de más.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.18. 20:18:00

@Alonee: ...és szedjék ki az alapkőből azt a kapszulát, legyenek szívesek. Egy gyorséttermi műanyag késsel.
...aztán, ha kiszedték, mondom, mit csináljanak vele. (ohne vazelin)

Alonee 2013.04.18. 20:32:54

@agresszív kismalac: Kicsit off, de ezt az alapkő dolgot sosem értettem. Csinálunk egy bazi nagy csirkegyárat, vágunk, aprítunk, szeletelünk, majd tönkre megyünk, oké, de miért kell még a Zala megyei hírlapot is elásnunk mellé? Ha netántán, öccáz év múlva kiássa valaki, ezt a remek élelmiszeripari komplexumot, akkor egyúttal értesüljön arról is, hogy ugyanitt, ugyanekkor, eladó volt két darab 19"-os alufelni, vagy, hogy a jövő héten szerdán eső lesz?

maroz 2013.04.18. 21:42:15

@Alonee: Kordokumentum. Képzeld el azt a bölcsészt, aki 500 év múlva az alufelniből fog doktorálni, értőn elemezve ezt a kora atomkori szakrális tárgyat. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.18. 22:36:48

@maroz: Lószart, mama! Az a gazdasági terv a kordokumentum, amire ezt a kócerájt gründolták.

Alonee 2013.04.18. 22:58:49

@agresszív kismalac: Lószart! Nem volt itt semmilyen gazdasági terv, nem is szokott lenni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.18. 23:01:49

@Alonee: Valamire csak adták azokat a csilliárdokat.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.18. 23:19:41

@maroz: "...Zalaegerszeg városa is virított állítólag egy pimf kis százmilliócskát..."
Miért villantott volna? A száz millát Pacsa város(!) tolta be.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.18. 23:22:53

Azt tudtátok, hogy Pacsán volt az ország első bentlakásos labdarúgó-iskolája? Még a rendszerváltás előtt, úgy emlékszem. Vajon megvan-e még?

maroz 2013.04.19. 06:45:28

@agresszív kismalac: Város? Azta. Hökken az ember nagyokat.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.19. 08:14:37

@maroz: "Pacsa Zala megye tizedik városa, mely 1840(!!!) lelket számláló település, és 1251 óta vannak írásos feljegyzések."

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.19. 08:18:20

Nem hiszem, hogy a ládafiából kapták elő a százmilliót. Valószínűleg hitelből fizették. Amit aztán Viktor király a nevünkben átvállalt.
Mingyá'hányok.

maroz 2013.04.19. 08:25:48

@agresszív kismalac: No, hát ezentúl most már fogom tudni, hogy mit kell nézni, amikor áthajtok egy ilyen településen. Nem utat, teret, boltokat, intézményéket, éttermeket, kávézókat, és efféle oktondi mutatóit a település városi mivoltának, hanem azt, hogy vannak-e írásos feljegyzések. Mindig tanul az ember.

maroz 2013.04.19. 08:27:45

@agresszív kismalac: Inkább azt nézd, hogy ez mennyire egy jól kommunikálható disznóság. Ha ellenzék lennék, a fél tökömet is odaadnám egy ilyenért. Ugye, milyen jól lecsapott rá, és mekkora ügyet csinált ebből az ellenzék? Na, ez a gond, nem Orbán.

Mail Undelivered 2013.04.19. 09:18:08

Csúnya, rosszindulatú, a tényeket egysíkúan vizsgáló írás!
Magyarország jobban teljesít!
Ehhez tartsák az urak magukat!

esernyősEvezős 2013.04.19. 11:03:44

@agresszív kismalac: Na basszus, 1840 lélek, akkor én itt, a nyugati végeken egy metropoliszban élek (több, mint háromezer lakos, eddig községnek híttuk, de már érzem, hogy van még feljebb is!)...
Miért kell minden tanyabokrot várossá nyilvánítani már? A mocskosamerikaiaknál divat, hogy ahol van három ház, az már city ....ne majmoljuk már ennyire a hanyatló nyugatot!

esernyősEvezős 2013.04.19. 11:14:19

@poszt:
Rápillogtam a víghlászlóra ... iskolai végzettsége: főiskola, andragógia ...
(Nem leszólva az andragógiát, mert én is tanultam ilyet és nem hülyeség, hasznos is lehetne - bár nem mostanság, mikor éppen arra szocializálják a népet, hogy felesleges és költséges dolog a tanulás ....:-(((( )
Szóval: a fószer andragógiát végzett. Azt hiszem, nem áll messze a valóságtól az az elképzelésem, hogy rászóltak föntről, virítson már valami felsőfokú végzettséget, oszt itt lehetett ismerőse.
Sajnos, nekem nem nyílik meg az önéletrajzi oldala - nem vagyok elég megbízható hozzá -, de erősen érdekelne, mi vót ez a jóember korábban? Közvetlenül azelőtt, hogy kioperálták neki a dácsában, Felcsúton a gerinckezdeményét.(Ilyeneknél szokott felbukkanni - lsd. még Firtl Mátyás, soproni ogy. képviselő, aki karbantartó vót a TV-toronyban és egy öt szónál hosszabb mondat már meghaladta a képességeit - a kereskedelmi szakiskola/ bútorcikk - eladó és a harminc órás menedzser-képzés a Göcsecsicsárpusztai Üzleti Akadémián ...)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.19. 13:54:43

írnám, hogy hű de meglepődtem miközben olvastam, de sajnos csak bólogattam, hogy igen ez így van...

Blogger Géza 2013.04.19. 13:59:08

Sajnos az induló vállalkozások jó része nem túl hosszú életű - akár volt benne állami támogatás, akár nem. Selejtszázalék mindig van. Ez ellen nehéz mit tenni. De itt talán nem lettek öngyilkosok a termelők, mint a Hajdú-Bétnél, ez is valami.

Nero Bianco 2013.04.19. 14:35:08

@Blogger Géza:
"De itt talán nem lettek öngyilkosok a termelők"

De, öngyilkosok lettek páran, de mivel Bajnait nem lehet felelőssé tenni, ezért a jobboldalt nem érdekli a dolog.

Alonee 2013.04.19. 15:11:31

@zajos1: Ezzel mit akarsz mondani? Én tapsolok neki. Végre egy párt, amelyik megoldja külső forrásból a választásokat. A Fideszt köztudottan Gabonból pénzelik és pontosan, ahogy a Tutiblog mondja, onnan diktálnak és oda is tartunk.

Fullánkos Algol 2013.04.19. 15:40:39

Az államok illetve nemzetek olyan szervezett bűnöző csoportok, amelyek a legitimációjukat kizárólag a magukhoz hasonlókra illetve a csoport cinkosaira alapozzák. Az ilyen szervezett bűnözői csoportok természetesen szeretnének minél többeket függő viszonyba dönteni, ezt szokták összetartozásként reklámozni.

Makkasz 2013.04.19. 16:00:29

Csak a szokásosat tudom mondani:

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Innét nézve más nem is történhet, ahol a miniszterelnök a legnagyobb gazdálkodó. Állami mobilcég, behalok:)))

is 2013.04.19. 16:27:36

@poszt: annak az egymilliárdos veszteségnek a jó része nyilván be nem fizetett ÁFA, SZJA és társai képében fog jelentkezni, tehát ott is közpénz veszik.

ha egyébként 750 milla+ állami pénz volt a cégben, akkor az annyit jelent, hogy a magánpénz is 700 millió volt, és vlsz. annyit még ki tudnak szedni belőle, tehát a magánbefektetők nem vesztettek rajta. csak mi.

is 2013.04.19. 16:29:02

@Blogger Géza: A termelők sehol sem lettek öngyilkosok. Egy termelő lett öngyilkos. Meg évente többszáz másik ember lesz öngyilkos, mindenféle okok miatt.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.04.19. 16:55:42

@is: Ne fáradj, a témához nem tud érdemben hozzászólni, csak kapcsolni akarja Bajnait a dologhoz. Szerintem a Bajnai-féle történetet nem is ismeri, csak hallotta valami hozzá hasonló hívőtől.

maroz 2013.04.19. 18:50:20

@Evezős: Aham, most már értem azt a gödröt a környéketeken! Épül a metró! ;)

maroz 2013.04.19. 18:56:00

@Evezős: Ótóvillamossági műszerész. De 1994 óta benne van a tutiban, akkortól polgármester, és nem szeretnék inszinuálni, de úgy különösebben nem lepne meg, ha kiderülne, hogy a nyolcvanas évek folyamán nem volt annyira rettenetesen távol az akkori hatalomtól, mint amennyire azt esetleg ma le szeretné tagadni. :)

maroz 2013.04.19. 19:03:31

@is:

off
Több ezer. Az utóbbi évtizedben olyan évi 2500 körül stabilizálódott, de nagyon nem lepne meg, ha mostanság újból növekedésnek indulna. Felidézném, hogy Pacsának 1800 lakosa van.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.19. 19:11:23

@maroz: Az volt már, hogy Mesterházy húzzon a picsába?

maroz 2013.04.19. 19:37:08

@Blogger Géza: Lenne egy ötletem, beszállnál némi dellával? Pártízmilliócska kéne, és cserébe azt ígérek meg neked, amit csak akarsz. Persze elvárom, hogy szűk két év múlva, ha a millióid helyett csak valami lópisztolyszerűséget adok neked vissza velem szemben is ennyire megértő legyél.

maroz 2013.04.19. 19:48:57

@agresszív kismalac: Szerintem még kell vagy tíz-tizenöt év, amíg az Orbánnal elégedetlenek végre elhiszik nekem azt, hogy tényleg butaság azt várni, hogy ő verje meg saját magát. Lassan tanul ez a mi népünk, de legalább gyorsan felejt. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.19. 22:21:39

@maroz: Azt hiszik, ha nekik sikerült, Orbánnak is menni fog.:-/

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.20. 00:03:25

@maroz: Hogy mondta Hofi?
"...ilyen ember hogy lehet Géza???"

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.20. 00:08:51

Most, hogy így jól megnéztem a képet... azt hiszem, egyik embertől sem vennék használt autót.

Blogger Géza 2013.04.20. 06:43:30

@maroz: KB erről szól a befektetés... Beszélj egy kockázati tőkebefektető társasággal.

maroz 2013.04.20. 07:59:56

@Blogger Géza: De hát a miniszter a megnyitón nem azt mondta, hogy kedves adófizető állampolgárok, mi itten mostan tőzsdézni fogunk az önök adóforintjaival, hanem:

"Alapvető gond ma az országban, hogy a termelők magányosan vívják a túlélésért a küzdelmüket a természeti csapásokkal, a szervezett kereskedelmi láncokkal. A pulyka- és csirketermelők összefogása mintaértékű az ország más részei számára is... Ahol nincs meg ez a kohézió, előbb utóbb mindenki vesztes lesz - mondta egyebek között a miniszter, akinek részvételével sor került az alapkőletételre."

Hallottál te már egy kockázati tőkebefektető társaságot beszélni? Így beszélnek? Meg egyáltalán: a magyar állam az egy kockázati tőkebefektető társaság? Ha igen, akkor több évnyi negatív hozam után szabad-e kifejezni azt az óhajt, hogy menjenek a picsába? :)

acs63 2013.04.20. 09:39:58

@maroz: "...előbb utóbb mindenki vesztes lesz."

Nézd, ahol egy veszteséges ágazatot "mintaértékűnek" tekintenek a többiek számára, ott az_előbb_valószínűbb, mint az_utóbb_.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.20. 10:14:11

Jómagam kíváncsi vagyok az önkormányzatok által átvett, becsődölt húsipari cégek (Gyula, Kapuvár...)sorsára is.
Mondjuk a CBA irányába tett pressziótól (vegyélgyulaitb+!) forog a gyomrom.

maroz 2013.04.20. 10:44:18

@acs63: Na de ha a kohézió azt is támogatja, hogy sebaj, bátran legyünk vesztesek, mert - Blogger Gézát parafrazálva - kábé erről szól a befektetés, hangsúly a kábén, akkor mi fog következni abból, ha előbb leszünk vesztesek, mint utóbb? :)

Sándor gazda falujában felüti a fejét a száj-és körömfájás. Hamarost el is visz a kórság egyet a gazda három tehenéből, mire ő nagyot csap este a kocsma asztalára, bort ide!, hiszen onnan pusztul, ahol van! Egy hét, és megdöglik a második tehene is. Kocsmáros, verj csapra egy kisebb hordót, mert lám, mégiscsak jó az Isten, jut is, marad is!

Aztán amikor a harmadik tehene is megdöglik már a cigányt is hívatja a kocsmába, emberek, kurjantja, ma mindenki a vendégem, hiszen nálam már elmúlt a járvány!

esernyősEvezős 2013.04.20. 15:45:23

@maroz: Úgy van. ÉS ha minden jól megy, akkor tán még stadionunk is lesz. Anélkül már nem lehet meg egyetlen 1840 lakosú nagyváros sem.
Apropos, Felcsúton mennyien lakhatnak? (Az ákádémisták nélkül, persze!)
:-)

esernyősEvezős 2013.04.20. 15:49:02

@maroz: Hah, minden tippem így jöjjön be!(Gondolom, pártalapszervezeti megbízott lehetett, csak mikor kiderült, hogy befullad a rendszer, gyrosan elkezdett templomba járni, asszonypajtás vett magának három kalapot Bözsi néni kalaposüzletében, és biztos, ami biztos, a bordó zsigulit lecserélték fekete/fehér szuzukira (akkor).
Most meg már, gondolom, a templomban is laknak és anyuci kalapgyűjteménye sem a Bözsi néni üzletéből származik.
Ismerem ezt a típust.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.20. 16:29:25

@Evezős: 1789-en (2010-es adat).
Először azt hittem, 8086-an, de kiderült, az az irányítószám.

maroz 2013.04.20. 18:42:49

@agresszív kismalac: Vajon mennyit fizethettek érte az Intelnek? ;)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.20. 20:13:25

@maroz: Te miről beszélsz? Jó Viktor királyunk kegyesen megengedte, hogy az Intel ilyen módon állítson emléket a szülőfa... városának.
Éljen, éljen!

buta_lúd (törölt) 2013.04.21. 10:19:44

@agresszív kismalac: és az 1789? az hogyan maradhatott? szabotááááázs!
süti beállítások módosítása