HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Az van, amit elhiszel

2013.08.01. 12:01 | maroz | 18 komment

Címkék: civilek orbánizmus egyéb ápoltak

Nézem a Hallgatói Hálózat fészbúkját, különösen a kommenteket, roppant érdekes ám, mert ad egy picike képet arról, hogy milyen hiedelmek hajtják az országot. Írtam én már többször is arról, hogy a szörnyen ostoba önbeszarattató mítoszaink terjesztése mekkora egy ökörség, de úgy látszik, hogy ez is pont olyan, mint bármelyik másik mítoszunk: ha egyszer elindult, mert elindították menni fog a maga útján és cunamiként pusztít mindent, ami elé kerül. A napokban osztották ki a beszállókártyákat a felsőoktatásra várakozók szerencséseinek, ennek örvén mintegy mellékesen megtudhattuk azt is, hogy nem kell feltétlenül egy állami szervre várni aki központilag megszervezi, hanem mit tesz isten, jelenlegi és wannabe egyetemistáink maguk is képesek összehozni nem is egy, hanem sok ponthatár-kihirdető és a bejutáson vigadó bulikat. De persze a mítoszra éhesek nem ilyen triviális igazságokra kíváncsiak, hanem:

Tudtok-e olyan diákokról,akit nem vettek fel sehová,a decemberi tüntetések miatt?????

Aki elhiszi, hogy tökig érő diktatúra van, aki az orbánsátánnal kel és fekszik annak mondhatni természetes igénye hogy ehhez passzoló híreket találjon, és ha mégsem, akkor addig keresi, amíg csak-csak ráakad valamire, hála a véleményvezéreinknek és az ő farvizükön evező evezősöknek, akik mítoszgyártásban utolérhetetlenek. Paradox, de inkább vicces módon lesz így Orbán patológiás gyűlölőjéből Orbán hatalmának leghatékonyabb pillére a mítoszgyártó és a lelkes mítoszterjesztő. Nézzük meg mindezt egy esettanulmányon keresztül.

Volt tavasszal ez a kis purpárlé a Fidesz Lendvay utcai székházánál, nagyon röviden a történet, mert úgyis ismeri mindenki: A Fidesz által utólag lebajnaigárdázott (vicces, hogy az egész történetben ez az egyetlen állításuk az, amelyik hordoz magában némi igazságmagocskát) fiatalok és nem annyira fiatalok megértvén a kommunikáció működési elvét a két nappal későbbi tömegrendezvényüket úgy szerették volna promotálni, hogy egy kicsit megcibálják a sakál bajuszát, tételesen: egy rohammal bemennek a Fidesz székházába, ahonnan aztán majd a rendőrök szépen kifuvarozzák őket ölben vagy akárhogy és ebből lesz nagy médiaesemény, ahol is el lehet mondani jól, hogy mindenki jöjjön el a két nap múlva sorra kerülő tüntire. Pech, hogy pont a Fidesz az, aki a hazai pártok közül egyedüliként úgyszintén érti a kommunikációt, így nem volt hajlandó önként és vidáman belesétálni ebbe a lomposba, így aztán a forgatókönyv borult, lett egy csomó, időnként kifejezetten vicces improvizálás, de a lényeg, hogy az akció így is roppant sikeres lett, ekkora médiafigyelmet még Mesterházy se bírna összeguberálni magának még azzal sem, ha újból pinaszakállt növesztene.

A Fidesz érezte azt, hogy rá nagyon veszélyes lehet egy olyan szereplő, aki úgyszintén érti valamelyest a kommunikáció csínját-bínját, ezért akkora ágyúval lőtt ezekre a kis verebekre, hogy az ember csak állt és nem győzött csodálkozni. Persze utólag már érthető, hogy nem a szereplőktől félt, hanem attól, hogy a pártpolitikai aktorok között esetleg akad tanulóképes versenyző is, de minden jel szerint teljesen alaptalan volt a párt félelme, Bourbonok ezek mind. Na, de ettől még a Fidesz elővette a legnagyobb ágyúját és lőtt. Tudta jól, hogy nem az a fontos, nem az a lényeges, ami lesz, amit valóban el lehet érni, hanem az, amit el lehet hitetni az emberekkel. Kiállt tehát egy Selmeczi, vagy ki és belekiabálta a kis magyar kommunikációs térbe, hogy a székházfoglalók fel lesznek jelentve, mert garázdultak, törtek-zúztak, 500 000 forintos kárt okoztak, csoportosan elkövetve. Persze ehhez a feljelentéshez illő még hozzápasszítani valahogyan egy kis rendőrségi látszat-emberkedést, ami nem nagy ügy, hiszen nálunk valamiért rendőr amúgy is csak akkor érzi jól magát, ha előállíthat, bilincselhet, hipiselhet, rabosíthat, mindegy, hogy ki a célszemély, járókeretes nagymama, ropiharcos suttyó vagy feketeöves maffiózó, az eljárás valamiért mindig ugyanaz, de hát ez már szakma lenne, hagynám is. Szóval a lényeg, hogy a rendőrség a Fidesz feljelentésére engedelmesen beszállította azt, akit éppen el tudott érni, amivel szinte már teljessé is vált a kép: működik az orbándiktatúra megtorló gépezete, jön hajnalban a lefüggönyözött Pobeda, elvisz, rabosítanak, és innen már a nép tovább is költi engedelmesen, majd jól elítélnek, de minimum utánad nyúlnak, meg mindenki után, aki valaha is egy levegőt szívott veled, és akkor ennek az útnak miért is ne lenne természetes folyománya az az állomás, ahol a kedves kommentelő szinte követeli, hogy legyen már végre olyan diák is, akinek a felvételijét íratta felül Orbán, a hogyanját most hagynám is, biztosan odatelefonált, hogy annak a szemüveges kis köcsögnek mindenképpen töröljenek az emelt szintű történelem érettségijéből legalább húsz pontot, vagy annyit, hogy ne jusson be, és ha bárki kérdezné, hogy miért tessék nyugodtan megmondani, hogy személyesen Orbán állt rajta bosszút. 

Tehát a kép így néz ki: a Fideszre rokonszenvvel néző szemlélődők azzal vannak, hogy no, így kell ezt, nem tökölünk, rend lesz itt, kérem. Az Orbán-gyűlöletbe belebetegedettek pedig lelkesen terjesztik, hogy diktatúra van, elnyomás, rendőrállam, satöbbi. Az pedig, aki amúgy leszarná ezt az egészet keresztmetszetként azt kapja, hogy lám, nehéz elhinni, de ha ennyien mondják, akkor talán mégiscsak lehet benne valami, és le is vonja a tanulságot, hogy jobb ebből továbbra is kimaradni, mert mit lehessen tudni. Orbán keze elkopik csuklóig, annyit dörzsölgeti minderre elégedetten a tenyerét: félnek tőlem, helyes, és ezért én alig kellett bármit is csináljak, még helyesebb. Éljenek és virágozzanak a hasznos idióták.

Közben persze a dolgok mennek a maguk folyása szerint, de ez már nem hír, erről már a kutya se szerez tudomást, és ha mégis, leginkább legyint rá, így olyan nagyon alakítani sem fogják ezek az információk azt, amit mi magunk teremtünk magunk köré a hiedelmeinkkel.

Például nem nagyon volt hír az, hogy a székházból a rendőrök által egyedüliként ölben kifuvarozott diákot a rendőri intézkedéssel szembeni durculásért előbb harmincezer forintra bírságolt a rendőrség, amit utóbb a bíróság kereken nulla forintra mérsékelt, mondván, hogy ennyi a méltányos. Korrekt.

Például az se nagyon hír, hogy a rendőrség a garázdaság bűntette miatti nyomozást - bűncselekmény hiányában - megszüntette. Pedig ez akár még hír is lehetne, mert vannak benne érdekes aspektusok. Dr. Futó Barnabás (a sértett jogi képviselője) például azzal érvelt a feljelentésében, hogy a garázdák a műemlékvédelem alatt álló székházépületben kárt okoztak. A rendőrség nem volt rest, kinyomozta, hogy a Fidesz még ezt is rosszul tudja, a székháza nem is áll műemlékvédelem alatt. Hír volt az is, mert a Fidesz hírré tette, hogy összértékben félmilliós kár keletkezett, aminek egyik húzós eleme egy 0,36 négyzetméternyi ajtóüveg betöréséből adódik. Matekből felmentetteknek: ez a 0,36 négyzetméter egy 60x60 centis, tehát egy szabvány budiablaknyi méretű felületet jelent. Rendőrségünk ennek is tisztességgel utánajárt és arra jutott (igazságügyi szakértőt bevonva, komilfó), hogy 11200 forint plusz áfa a javítás és hogy ebben már a kiszállás díja is benne van. Ez az ÁFA mai árfolyamával számolva 14.224,00 forint. Szóval nyomozás lezárva, Dr. Futó Barnabásnak pedig finoman megüzenve a nyomozást lezáró határozatban, hogy ráférne egy kis ápgréd a Bétékát illetően. Korrekt.

No meg, és egyáltalán nem utolsó sorban nincs hír semmiféle utánanyúlásról, retorzióról, olyan diákról, akit nem vettek fel egyetemre, mert részt vett a decemberi diáktüntetésen, sem semmi hasonlónak. A mindenféle rendőrségi eljárások tehát a hazai általános viszonyokhoz képest teljesen korrekt módon lezárultak (tán még lesz egy kis emberkedés szabálysértésileg emiatt a betört ajtóüveg miatt, de nem lepne meg, ha az is azzal zárulna, hogy rongálás egy lófaszt, eriggyenek haza és ne háborgassák a hatóságot ilyen marhaságokkal), de a dolgok logikája szerint ez már úgysem lesz hír, marad tehát az a hit, hogy diktatúra, elnyomás, rendőrállam, utánad nyúlnak, kirúgnak, nem vesznek fel, mindegy is, a fő, hogy reszkess! Ennél nagyobb szolgálatot, mint ennek a mítosznak a fenntartása ellenzék Orbánnak nem tehet, én a helyébe még szobrot is állíttatnék a hasznos idiótáknak.  

   

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr745437068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.08.01. 12:48:03

Jogos és korrekt.
Mielőtt még minden jöttment-senkiházi kis csoportosulás (és ezt nem csak a HAHA-ra értem, pártlogótól függetlenül) rászokna ezekre az idegesítő és szánalmas médiaprovokációkra, szóval azelőtt kell agyonhallgatni őket vagy korrekt módon kifizettetni velük a budiablakot és téma lezárva.
Egy szebb és jobb világban a pedellus intézné helyileg ezeket a problémákat.

tarackos 2013.08.01. 15:04:46

Utánanyúlt diákról még nincs hír de szétzavart földrajzi bizottságról már volt, Majtényi fiának kinevezése is csak a hír után lett aláírva.

Én amúgy idősektől hallom folyton ezt a parát, talán azért mert már átélték egyszer ezeket...

maroz 2013.08.01. 15:27:32

@tarackos: A földrajzinév-bizottság az egy olyan valami, ami arra való, hogy időnként szétzavarják, Majtényi fia meg úgyszintén belefér abba a szokványos hazai gyakorlatba, aminek a másik vége a Demeter-pályázat vicces lepontozása, szóval ezek amolyan business as usual dolgok, én nem ilyesmikről beszéltem, hanem arról, hogy a rémhírre oly nagy igényt mutatók szerint ilyen teljesen hétköznapi arcokat is vegzálna a hatalom pusztán azért, mert mertek tüntetni vagy bármit is tenni ellenük.

Miközben ugye azok, akik nem azzal vannak, hogy itt nálunk minden csak a pártpolitikáról kéne szóljon pont a bevonódás és a bevonás fontosságáról pofáznának, de hát ha ott van a köztudatban az, hogy jobb kussban maradni, mert jön a rendőrség, az ügyészség, a katonaság, az apeh, a köjál, a hatósági állatorvos, a sintér, a mindenki és ha be mersz vonódni akkor hetedíziglen tönkretesz, akkor a sima hétköznapi közöny mellett még ezzel is meg kell küzdeniük. És akkor csudálkozunk, hogy milyen nehezen változik mifelénk bármi is, ugye.

tarackos 2013.08.01. 16:59:39

@maroz: Volt azért milla-nav, meg haha aktivista-rendőrségi vegza is. De leginkább a közszférában érezhető ez a fajta félelem. Vicces, hogy mindenkit porig aláztak és egy nyamvadt sztrájkot sem bírtak megszervezni.

A tanár ismerősömnek azzal vágtam vissza: el tudod képzelni, hogy 100+ ezer tanárt kirúgjanak, akkor mire ez a kussolás?

Abban igazad van ez lehet kontraproduktív. Viszont sztem tudatosan építenek a félelemre, mint Kádárék.

maroz 2013.08.01. 17:31:29

@tarackos: És a milla-nav akármiben nem véletlenül az adóhatóságnak volt teljesen igaza? :)

Igen, volt aktivista-vegza, de ha jobban megnézzük, akkor a rendőrség nem nagyon csinált mást, mint tette a dolgát úgy, ahogyan az itthon szokásos. Legyünk már csak egy icipict is igazságosak: az aktivistaság sokszor pont arról szól, hogy valamiért, többnyire egy ügyért valakik akár radikális eszközökkel is küzdenek. Én a békés radikalizmusnak vagyok csak a híve, de el kell fogadni, hogy az is valahol a határon mozog, és bizony néha át is billen, hiszen még a legbékésebb polgári engedetlenség is igen sokszor tételesen jogot sért, és aki ilyesmire adja a fejét annak számolnia kell azzal, hogy a rendőrök, a hatóság jó eséllyel nem egy szál gerberával fogja őket jutalmazni, hanem például elviszi, előállítja, szabálysértési hatóság elé cibálja, satöbbik.

Namost, ezeknek a viszonylag recens ügyeknek valahol az is az egyik tanulsága lenne, hogy nem érdemes a fentiektől félni, és ha minél többen inkább ezt hinnék el, akkor nagyobb lenne az esély arra, hogy az ilyen aktivistáskodásba lényegesen több embert, pláne fiatalt lehetne bevonni. Tényleg nem egy öröm, ha az ember háza elé beáll a járőrkocsi és nyomják a csengőt, de ez a kellemetlenség még pont egy vígan megfizethető ár azért, hogy cserébe akkor is elmondom a véleményem, ha az az éppen aktuális hatalomnak nem tetszik. Kis félelem, kis macera, ami az elveimért vállalható, ennyi, ezt kéne sok embernek elhinnie, de nem akarják, így beszélhetek én, marad a nagy, a bénító félelem, oszt jónapot. :(

tarackos 2013.08.02. 12:36:33

Ok, tk. mindenre van korábbról precedens így tényleg mondhatom azt, hogy ez csak a szokásos. Azt viszont számold bele, hogy a zember lehet csak a dolgok feléről tud. Mert a másik felével nem foglalkozik az általa olvasott/nézett média.

Én vidéki közszolgáknál tényleg tapasztalok némi visszafogottságot.

maroz 2013.08.02. 22:11:37

@tarackos: Namost, talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy én közvetve, de közvetlenül is elég sok mindenről tudok, és azokban nem nagyon van az, amiről beszéltem. Másként szólnék én ehhez hozzá akkor, ha teljesen outsider lennék, nulla rálátással.

Nem győzöm amúgy hangsúlyozni, hogy a közszolga az más, nem róla beszéltem. És persze azt is érdemes hozzátennem, hogy egyáltalán nem gondolom azt, miszerint mifelénk a mindenféle függőjátszmákkal minden a legteljesebb rendben lenne. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ahol függés van ott többnyire egy csomó aljasság is van. Télen vittem az autómat a szervizbe és volt szerencsém végighallgatni amint egy kisfőnök a lehető legordenárébb módon oszt ráadásul az ügyfélváróban egy beosztottat, mert az nem az elvárásai szerinti procedúrával nyitotta a műhelyajtót és bement a hideg. Hát bazdmeg, hogy lehetsz ilyen hülye, baszd meg, hát egy gyereknek is több esze van, bazdmeg, és ebben a stílusban még fél percig. Miért lenne ez pont az állami szektorban másként? Plusz ugye még kismillió egyéb aljasság, amit ilyen függő viszonyokban egymással művelni szoktunk.

maroz 2013.08.09. 19:53:12

Hávégé:

"Leszedték a BME gólyatáborának botrányos jelentkezési lapját

A gólyatáborba jelentkezőknek szexuális szokásaikról kellett nyilatkozniuk."

A szexuális szokásaikról kellett. Nyilatkozniuk. Felháborító hír, ugye? És ez a fontos, nem az, hogy igaz-e.

buta_lúd (törölt) 2013.08.10. 09:29:38

@maroz: Annak jegyében, hogy ha nincs elég információd, akkor blablabla, nem kiérlelt véleményem a BME-GTK HÖKösökről, hogy segghülyék. Ok, hogy baszni akarnak ÉS fiatalok, de nemrég lezajlott ÉS meglehetős publicitást kapott a Pistának jó lesz ügy.
Egyébként tudsz valamit, amivel árnyalhatom a képemet?

maroz 2013.08.11. 19:13:36

@buta_lúd: Persze. Ez a gólyatáboros izé mindig is arról szól/szólt egy kicsit, hogy rakjunk bele valami vicceset, valami marhaságot, és ez egy olyan kényszer, ami szinte szükségszerűen magában hordozza a hibázás lehetőségét.

Pont az a baj, hogy ebben az esetben az Átlátszó Oktatás blog (tőlük még elnézem) és a média egy része volt a segghülye. Nem nézett utána semminek, nem kérdezte meg a hökösöket, hogy mégis, hogyan gondolták (pénteki állapot, azóta offline vagyok, most, öt perce ültem le a gép elé), nem próbálta meg egy picit kontextusba helyezni (mert ha például a diákok amúgy elégedettek a szóban forgó hökkel, és nem tartják jellemzőnek rájuk a mindenféle aljasságokat), szóval a lehető legordenárébb módon cirkuszt csinált egy félinformációból.

Az a baj az ilyen ballibsi tamtamverésekkel, hogy csak és kizárólag arra jó, hogy a ballibsi megmutathassa, miszerint ő milyen remekül tud tamtamdobot verni. Vajon belegondolt valaki abba, hogy mi van akkor, ha ez a szóban forgó hök egy, a hazai viszonyokhoz képest tisztességes csapat, és olyan emberekből áll, akik igenis szeretnének valami presztízst adni ennek a hallgatói önkormányzásnak, szeretnék komolyan csinálni, de hát ilyen az élet, most beleszaladtak egy aprócska hibába, és erre akkora ledorongolást kapnak, mintha mittomén, elsimicskázták volna a fél országot. Mi ennek az üzenete, mit hall ki ebből az érintett? Azt, hogy faszomba már az egésszel, ha tisztességes próbálok lenni akkor is kiterítenek, tehát semmi értelme tisztességesnek lenni, lopjunk, csaljunk, hazudjunk, mert úgyis mindegy.

buta_lúd (törölt) 2013.08.17. 10:13:48

@maroz: Ha ezek a hökösök egy ilyen felhívást követő ekkora ledorongolás után azt vonják le tanulságul, hogy faszomba már az egésszel, akkor nem segghülyék, hanem picsa-segghülyék.
Ha zavart-ügyes-ügyetlen módon makognak valami bocsánatszerűt -ami nem egyenlő azzal, hogy egyszerűen leveszik az inkriminált mondatokat-, akkor ok, fejlődőképesek. (Álmaimban ezt követően megjelenik a ledorongolóknál egy szösszenet, hogy na, ezt se gondoltuk -pláne nem Agyarországon-, nem is olyan rossz gyerekek ezek, csak hát a hormonok ugye...)
Megyek is megnézem, csalódhatok-e pozitívan.

maroz 2013.08.17. 11:02:20

@buta_lúd: Miért gondolod ezt?

Próbáld meg az ő fejükkel is végigjátszani ezt. Tegyük fel, hogy akad még olyan kar az országban, ahol a hök nem valamiféle pártutánpótlás-nevelde, vagy jól-rosszul álcázott üzleti vállalkozás, hanem az, ami, egyetemi érdekképviseleti szervezet. Csinálják emberkék, fiatalok, akik próbálják a lehetőségekhez és a képességeikhez mérten jól csinálni. Mi a jutalmuk? Az elismerés, a társaik megbecsülése. Végzik tehát a munkájukat, hoznak döntéseket, a legjobb tudásuk szerint, és ugye ahol döntéseket hoznak ott esély van a tévedésre is.

Most is valami ilyesmi fordult elő, belefutottak egy aprócska mellényúlásba, semmi súlyos, hiszen végső soron a nők tárgyként kezelése része a nemzeti értékeinknek, tehát ők csak azt implementálták amit a nagy közös kultúránkban találtak. Ezt a kisded bakit aztán a nagypofájúak úgy felfújták, hogy csak győztem nézni kifelé a fejemből. Azok a médiumok, amelyek amúgy semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy a Szent Profit érdekében ugyanúgy tárgyiasítják a nőket, ugyanolyan szexista módon töltik meg az online felületeiket pinával, csöccsel, ugyanúgy ezzel igyekeznek mindent eladni, de persze az más, az nem zavarja őket. Ha egy fesztiválról szóló beszámoló-sorozat felét nem az teszi ki, hogy: "a fesztivál legjobb seggei" vagy a "fesztivál legjobb csöcsei", ha mindenféle labdarúgóbajnokságok (világ- meg mittomén még milyen) kapcsán az anyagok legalább a felében nincs ott a csöcs, a pina, tehát a nő, aki az a tárgy, ami még izgalmasabbá teszi a sporteseményt akkor kirúgják az ügyeletes szerkesztőt.

Most próbáld magad a hökösök helybe képzelni. Semmi mást nem csináltál csak azt, amit azok is szakmányban, profitért, akik rád most kígyót-békát, és nem érted. De hát te jót akartál, illetve nem akartál rosszat, miért is szaroznak ezek ennyire? Hát nem te vagy a hülye, ha ezek után valamiféle ethoszból csinálod azt, amit, és nem kezdesz el inkább azzal foglalkozni, hogy na, ha így is, úgy is szarozás a jutalmam, akkor inkább lopjak, csaljak, hazudjak, hiszen úgyis teljesen mindegy? Lásd még: kiterítenek úgyis.

Ha így is, úgy is dorong a jutalmad, akkor nem az a segghülye, aki ennek ellenére is ottmarad és próbál megmaradni tisztességesnek?

buta_lúd (törölt) 2013.08.17. 19:56:21

@maroz: Már mit gondolok miért?
Az ő fejükkel nem tudom végigjátszani, mert akkor az történik, ami történt.
Úgy kommenteltem, hogy megpróbáltam visszaemlékezni egyetemista korom elejére, tehát nem kapcsiból cöcögni, hogy mecsoda romlott erkölcsök -mert jómagam is sasoltam a csajokat. Szóval lehet, hogy én is egy vastag hö-hö-hö mellett kértem volna egész alakos fotót. Mondjuk ha többen, mint "hivatal" rakjuk össze a dolgot, akkor már hátha nem csak ilyen pöcsvezérelt egyének véleménye vevődik figyelembe, mint az enyém. Eddig hülyék. Mondjuk ha mégis férfihormon uralt marad a történet, akkor is nem túl régi médiarezdülésekből levehető lett volna, hogy ez nem túl comme il faut. Itt már segghülyék. Ha ezek után engem leoltanak, akkor fejemhez csapok, hogy basszus segghülye voltam* és exkuzálom magam -azért mert hivatal vagyok és/vagy még ha nem is értek egyet a picsogókkal, érzékelem, hogy egyenlőre még többnyire** késsel-villával eszünk. Ha viszont bedurculok, akkor már p-s-h vagyok.

Ha egy bocsesz után is dorongolnak, akkor elgondolkozom azon, hogy segghülye vagyok -de még akkor is dönthetek úgy, hogy a dorongolók is hülyék, én meg helikopterkedek (aka. próbálok megmaradni tisztességesnek) tovább.

(Végül egy tuti összefonódás brunettes.blog.hu/2013/08/17/golyataborra_keszulve/fullcommentlist/1#c20420464 :)

*Nem is lettem véleményvezér.
**Mondjuk lehet, hogy itt tévedek.

buta_lúd (törölt) 2013.08.17. 20:04:25

Meg nem bírom ki és még egyszer hozsannázok: ha tehetném, röplapra nyomnám "A keresők sorsa" című posztodat és szórnám repülőről.

maroz 2013.08.17. 20:57:30

@buta_lúd: Én erre csak az élettapasztalataimat tudom újfent előhozni, azt, hogy a durva és ledorongoló kritika nem túl sűrűn szokott jó és tartós változást eredményezni. Szóval itt ebben az ügyben egy kicsit túlzónak éreztem a dorongot, és él bennem az aggódás, hogy akár ellentétes hatást is elérhet. Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy a puhább dorong hatékonyabb. :)

maroz 2013.08.17. 20:58:50

@buta_lúd: Köszönöm, jól esik, végső soron az ilyen visszajelzések adnak motivációs üzemanyagot az íráshoz. :)

buta_lúd (törölt) 2013.08.18. 19:12:59

@maroz: Igen, az egy érdekes kérdés, hogy amikor magam sem hiszek a szögesbunkó feltétlen nevelési előnyeiben, akkor miért gondolom úgy, hogy a hökös esetben ennek miért nem kéne kontraproduktívnak lennie (noha bizonyosan lenne finomabb ébresztő is), a HaHás ügyben meg miért tartom kétségtelenül annak?
Talán azért, mert a gólyatábor szervezőknél egyetemistákról van szó (elég nagyok, elég okosak) ÉS elég kevesen voltak a történetben, hogy még vehetem a bátorságot, hogy megfontolatlanságból elkövetettnek minősítsem azon tettüket, amelynek megítélését ráadásul elég egyértelműnek tartom a min. középgenerációban -mindezért elvárom, hogy kibírjanak egy maflást.
Ugyan a HaHások is egyemisták, de -előadásodból és a blogjukból úgy jön át, hogy- már vannak annyian a döntésük mögött, hogy ennyi emberről –pláne deákról- nem feltételezem a hirtelen felindultságot, arról nem is beszélve, hogy láthatóan mi „öregek” nem bírtunk egyértelműnek tűnő választ adni a bunkóelőrántást kiváltó kérdésben –ezért itt még akkor is körbecsavarnám a bunkómat vattával, ha egyáltalán elővenném.

A pontosabb miheztartásom végett: hülye =/= ostoba. A hülye nálam inkább valami meg- vagy átgondolatlanság. Pl.1.(hosszútáv): Nem tartom magam ostobának, mégis hülye vagyok az autókhoz. Pl.2. (rövidtáv): Ráijesztek a cvekkerrel hazaérkező feleségemre, mire az rámkiállt: De hülye vagy! Mindkét válfajból jóval csekélyebb erőfeszítések árán ki lehet kerülni, mint az ostobaságból. Pl. szerintem nem mondok hülyeséget, ha azt állítom, hogy ostoba vagyok a közgazdaságtani kérdésekben. :)
süti beállítások módosítása