HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Békemenők

2012.01.14. 14:59 | maroz | 4 komment

Címkék: pozsonyi ádám a létezés magyar minősége egyéb ápoltak

Megrettent a nyelv: bántják a segget, mely minket éltet és összeköt. Teljesen mindegy, hogy miért, egzisztenciális félelemből (ha Orbán megy, valószínűleg a seggnyalói is visszalényegülnek nemzeti fároszból azzá, amik valójában), ideológiai meggyőződésből, vagy csak egészen egyszerűen a tehetetlenségi erőnek engedelmeskedve (nyalni necesse est), mondom, teljesen mindegy, ezt most ne háborgassuk, a lényeg, hogy az orbánizmus lelkes felszopói januári békemenetet szerveznek, és ehhez toboroznak masírozótársakat. Ők, magyar demokraták, akik hisznek ebben-abban, polgári demokrácia, sőt, erkölcsös!!! polgári demokrácia, kikérik maguknak a világ ellenszenvét. Érthető. Nekem speciel semmi gondot nem okoz disztingválni: nem rám, magyarra hull a dobált szar, hanem Orbánra. Azért nem okoz ez nekem gondot, mert én sikeresen meg tudom magam különböztetni Orbántól. Ő nem én vagyok. Viszont azt is megértem, hogy aki olyan erős szimbiózisban él Orbánnal, mint a szóban forgó seggnyalói, azoknak ez nem megy ennyire könnyedén. Kérdés, hogy a magyarok nagyobb része képes-e erre a megkülönböztetésre, képes-e úgy megélni, hogy nem ránk, összmagyarokra céloz most a szarágyú, hanem csak Orbánra és az orbánizmusra, beleértve a seggnyalóit is.

Ez az egész rezsim egy nagy darab hazugság, egy túlfújt lufi, és lehet ugyan nekik hatalmuk, de egy igaz, őszinte gesztusuk, vagy gondolatuk sincs. Eredményeik hazugabbak, mint Schmitt doktorija, és a kommunikációjuk is hamisabb, mint..., de hadd ne kínlódjak hasonlatokkal:

Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.  

Megtanultuk. Megértés, kölcsönös tisztelet. A Szaros Nyelvek Kezdeményezését aláírta Pozsonyi Ádám is. Lássuk, mit is ért ő a kölcsönös tisztelet fogalma alatt. Idézgetnék egy picit egy két héttel ezelőtti írásából, figyeljünk a címére, Ünnepi gondolatok:

Ki az a hülye, aki Parti-Nagy Lajost olvas? Ez járt a fejemben, amint a 7-es busz megállójában ácsorogtam, rövid könyvesbolti megborzongást követően. Nem lehet kérem, ezt elolvasni. Európai agynak, kultúrembernek, magyarnak borzalmas, ahogy ezek írnak. Nem konkrétan arra gondolok most, hogy a konzervatív értékekkel bíró vagy nemzeti identitású ember számára olvashatatlan, olvashatatlan úgy, ahogy van. És az összes hasonszőrű. Elkezdi az ember, és nem jut sehová. Mert maga a leírt szöveg belső rendszere nem magyar embernek való logika mentén fut.

Régen mondjuk ez is jobb volt, mert akkor még kurziváltak, és ismerjük el, az "ezek" kurzívan kifejezőbb. No, ez lett volna a kölcsönös tisztelet, ilyesmit követelnek a békemenők is maguknak és a kormányuknak, mert számukra a kölcsönös tisztelet nagyon fontos. Megtanulták, hogy béke csak így lehet.

És a béke, az nagyon fontos:

Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni.

Valamint mások tisztelete nélkül szabad élet  sincs. Tessenek minket tisztelni, kedves rest of the World, mert mi csak attól lehetünk szabadok, ha minket tisztelnek. Aminthogy mi is tisztelünk a magunk idején és helyén másokat, lásd:

Baloldali az, aki mindig minden helyzetben az alsó szintet /tanulatlan, alkoholista, drogos, buzeráns, szellemi fogyatékos, bűnöző, elv és erkölcs nélküli/ hozza nyerő helyzetbe a közösség, a normalitás rovására.

Ha ennyi tisztelettől nem hatódik meg  a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei akkor a hiba csak bennük lehet. Mi békére törekednénk, de ha ezek a [néhány ismert panel, kurzívval szedve!] nem értenek a mi szép szavunkból, tudunk ám mi másként is beszélni!

A liberalizmus károkozóit nem pusztán azért kéne deresre húzni – folytattam töprengésem már fent a buszon ülve –, ami bűnt elkövettek a magyarság gazdasági, lelki és morális állapotának leépítése terén, hanem még azért is kijárna a botozás, amit a nyelv ellen vétettek. Mert amit a magyar nyelvvel műveltek, az közel akkora nemzetgyilkosság, mint az abortusz. 

Van-e annál nagyobb harmónia, mint békemenetet hirdetni és ugyanazzal a szájjal deresre húzásról, botozásról ábrándozni?

És így tovább, de gondolom ezzel a kis szösszenetemmel sok újat nem mondtam, akik eddig nem voltak tisztában azzal, hogy milyen emberek is védik az orbánizmust, azok alukáljanak csak nyugodtan tovább, majd megébrednek úgyis akkor, amikor már név szerint szólítják őket a békemenők. 

Konzervatív forradalom kéne ide, de sürgősen. Ja, és egy szippantós kocsi sem ártana. Most, amíg még képlékeny a matéria. Ha megszilárdul, lényegesen nehezebb lesz eltávolítani.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr883545386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2012.01.14. 16:57:09

Hm. Most ugy vagyok, mint Orbán a gazdasággal: nem értem. Mármint azt nem értem, hogy a Girnyó-Szász posztra beesett néhány a seggnyalók közül, azóta meg semmi. Szabadnapjuk van? (Vagy a köztisztviselői leépitések őket is érintik? :)

maroz 2012.01.14. 19:15:40

@DarthVader: Nem értem mit nem értesz, hiszen még a posztban is igyekeztem elmagyarázni: ez egy tök érdektelen írás, leginkább azért lett megírva, mert nem bírtam neki ellenállni.

De be kell látni, hogy a legfőbb dolog hiányzik az írásból ahhoz, hogy átütő legyen: az újszerűség, bármi új gondolat. Hosszú évek óta tudjuk, hogy a posztban szereplő szaralakok szaralakok. Bayerről tudnék én bármi újat is mondani? Vagy a CÖF-ről? Bencsikről? Stefkáról? A Magyar Hírlapról?

Ugyan. Olyan ez, mint ha az influenzámról írnék. Mindenki tudja, hogy milyen, miért érdekelné különösebben a nagyérdeműt az, hogy nekem hogy sajognak a tropa ízületeim?

Giró-Szász érdekesebb volt, mert ott sokan titkon reménykedtek abban, hogy nem hülyül hozzá pillanatok alatt a kenyéradó gazdáihoz, és ehhez képest volt nagy a meglepődés.

DarthVader 2012.01.14. 20:34:54

@maroz: a seggnyalókat az, hogy triviális dolgokat mondasz/unk, még soha nem tartotta vissza a seggnyalástól :)

maroz 2012.01.15. 08:05:24

@DarthVader: Csak már felháborodni se nagyon tudnak, annyira megszokták. Szerintem azon akadnának ki, ha egy olyan posztot írnék, miszerint á, dehogy, ti nem is vagytok seggnyalók. Itt tolongana egy csomó troll, hogy kikérje magának: de, azok! :)
süti beállítások módosítása