HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Nemzeti trehánybolt

2013.07.01. 16:15 | maroz | 181 komment

Címkék: bloglossza

tabak.jpg

A nyolcvanas években járta egy vicc Romániában, kérdés: mi volt Romániában a petróleumlámpa előtt?, válasz: villanyvilágítás. Ezt lehet, hogy ma már nem sokan értik, a lényeg, hogy a kommunizmus útján nagy kardcsörtetések közepette, tökig nemzeti öntudatba vértezve menetelő országban egyre sűrűbbek lettek az áramszünetek, aztán a vége felé egyre ritkábban szakította meg a delej a kitartó áramszüneteket, és hát ugye a kisember mindenhol küzd, ahogyan tud, ott például petróleumlámpával mentek a sötétségre, gondolom leginkább azért, mert a párt és a kongeniális vezetője a legnagyobb igyekezete mellett sem tudott világosságot dumálni a sötétbe. 

africa.jpgAd analogiam: mi volt Magyarországon a pléhbódé előtt? Üzlethelyiség. Persze szavunk nem lehet, hiszen ezek a bódék egészen esztétikusak, tehát elmondhatjuk, hogy innen van még hová fejlődni. Még egy kevés nemzeti összetartozás, még egy kiadósabb hangsúly rápakolása a nemzeti ügyekre és a következő fejlesztési etapban már jöhet is az a klasszikus forma, a szemet gyönyörködtetően már gyárilag rozsdás hullámlemez, hol összedrótozva, hol csak éppen lazán, jelzésértékűen egymásnak támasztva, a portéka természetesen igényesen szőrös deszkára pakolva, az apróbb malacok bent rajcsúroznak, de a kecske csak a bejáratig jöhet, mert azért igényesség is van a világon, vagy mi. Nem, kedves érdeklődő, emberhús nem kapható. Még. 

Hát, így jár az az ország, amelyiknek önmagába fordul az elitje. Lehet ugyan háborodni felfelé azon, hogy mekkora fasz már ez a nép, hogy ezekkel bármit meg lehet csinálni, de ez nem egy nagy szellemi teljesítmény, mert igen, tudjuk, hogy a néppel, azzal speciel bármit meg lehet csinálni, hiszen a nép már csak olyan, hogy legfeljebb morgolódni tud az orra alatt, jobb esetben káromkodni a kocsmában, de hogy mindezek az elégedetlenkedések valahogyan manifesztálódjanak is mindenképpen szükség van az elitre, azokra, akik képesek koncentráltan is artikulálni a morgásokat és egyúttal képesek valamiféle cselekvési stratégiákat is felvázolni, amelyek végén a valami, ami ma rossznak tűnik idővel jobbá válik.

Sajnos nekünk ma csak olyan elitünk van, amelyik a villanyvilágítás felől a petróleumlámpa irányába, az üzlethelyiségtől a pléhbódék felé képes csak elképzelni azt a bizonyos fejlődést, és mivel nem nagyon akad olyan, aki hitelesen is képviselni tudná, hogy ez miért nem pont annyira jó, így mi marad? Rezignáltan vállat vonni és megjegyezni, hogy a kecskét, azt azért mégiscsak hiányolnánk a bódé elől.

181 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr785386285

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trafikrablás: Az utolsó tangó 2013.07.02. 09:32:25

Viktor és János pontot tesz az ügy végére. Trafikrablás-trilógiánk befejező része. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       

Trackback: Politikai okokból nemdohányzók 2013.07.01. 21:28:12

Ha nem lenne ennyire gusztustalan az, amit ez a maffia művel, ez a mozgalom egy kedves maciklub volna. De hála Orbán Viktornak és tettestársainak már a nemdohányzás is politikai manifesztum. Ha a trafikmutyi után valaki cigarettát vásárol hazánkban...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.07.02. 08:16:51

@kronosz6: Sajnos a bankok ezt az adót áthárítják, például rám, a kisemberre is. Nekem emiatt egészen konkrétan nőttek a fizetendő közterheim, több tízezer forinttal. Just for the record.

hot-spot (törölt) 2013.07.02. 08:21:10

@vitéz Beverneky: Na hát ez azért van így,hogy ne a bankban tárolgasd a lét,hanem költsed el!

felcsutisuttyo 2013.07.02. 08:31:41

PARLAMENT= NEMZETI MUTYIBOLT!

maroz 2013.07.02. 08:33:48

@lavór: A normakövetés normája nem annyira erős értékünk nekünk. A normára tele szájjal rámondjuk, hogy az jó, az kell, például lopni is fúj-fúj, csúnya dolog, de ha megkérdezzük, hogy ez a lopikálás az egyéni boldogulás érdekében elnézhető-e, akkor a válasz elég nagy százalékban az lesz, hogy akkor igen, akkor elnézhető.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E01M-YDG-6Q

Silent Bob 2013.07.02. 08:34:11

@maroz: Az, hogy az emberek nagy része hülye mint a faszom. Ha valamiben, akkor ebben igaza van Orbánnak.

lavór 2013.07.02. 08:41:31

@maroz:

Ja, közhelyek. Pontosan ezért nincs esély a változásra. Már gyermekkoruk óta erre programozza a társadalom a gyermekeket.

maroz 2013.07.02. 08:42:13

@Silent Bob: Magadról mit gondolsz? Te mennyire vagy értelmes, mondjuk a faszodhoz képest? Például értesz-e annyit a makroökonómiához, mint a faszod? Sajnos én úgy vagyok ezzel, hogy a közgazdaságtanhoz talán a pöcsöm egy kicsivel többet ért, így ebből a szempontból és is az emberek nagy része vagyok.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy központi hatalom kismillió egyéb kérdésben is dönteni kényszerül, olyan kérdésekben, amelyekhez én talán még kevesebbet értek, mint a közgazdaságtanhoz, de még amihez értek is, ott se nagyon van időm/energiám a problémát olyan mélységgel, olyan részletességgel megismerni, hogy arról nekem lehessen egy okos, értelmes, kiérlelt saját álláspontom. De hiszen pont ezért találtuk ki a képviseleti demokráciát, mert beláttuk, hogy mi, emberek fogalmilag sem vagyunk képesek tömegesen okosabbaknak lennünk, mint a te faszod, szóval valahogyan nem áll össze számomra értelmes egésszé ez a te érved, valami másnak kell itt lennie, valami más magyarázatnak...

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.02. 08:53:52

@miketbeszéltek: "A hagyományos családmodell számomra igen fontos, és ezt (persze sokszor képmutató és álszent módon) jelenleg csak a Fidesz vállalja fel."

Ugyan mondj már egy példát arra, hogy bármelyik párt bármit is mondott vagy tett volna a hagyományos családmodell ellen. Talán nem felvállalni kellene a családmodellt, hanem bemutatni, hogy mi családban élünk. Sorolni lehet azokat a politikusokat, akik megmutatták a népnek, hogy a megunt feleséget gyerekestől fiatalabb évjáratra lehet cserélni. Néha a nevünket sem árt vele együtt cserélgetni. Neked ez a családmodell? Vagy ezt már nem a Fidesz tagjai vállalták fel?

maroz 2013.07.02. 08:54:01

@lavór: Esély van, csak egyrészt kicsit, másrészt a változás szükségszerűen hosszú időt vesz igénybe, harmadrészt pedig nem ott kell keresni, ahol sokan keresik, jelesül: a pártpolitikában. Tény, hogy manapság kurvanehéz embereket rávenni arra, hogy tegyenek valamiért, aminek jó eséllyel is csak hosszú-hosszú évek, évtizedek múlva lehet eredménye, látszata.

Meg kell tanulni jobban alkalmazkodni a mai kultúrához, a valóságos virtualitás kultúrájához, mert ebbe már nem nagyon fér az bele, hogy tegyél valamit és majd lesz valami. Itt most az a meghatározó, hogy pillanatokon belül legyen valamiféle eredmény, különben elunjuk és hagyjuk a fenébe. És minden ezt a látszatot támasztja alá, nézd meg, régen egy építőmester akkor is teljes lelkesedéssel építette a templomot ha tudván tudta, hogy az az ő életében nem fog elkészülni, tehát még az sem adatik meg, hogy láthassa a saját művét.

Ma pedig egy-másfél év alatt felhúznak akkora hodályokat, hogy egy középkori építőmester nem győzne csuklani, ha meglátná. Az emberek pedig okkal és alappal gondolják azt, hogy ezzel együtt minden egyéb dolog is ugyanígy felgyorsult, például az adott társadalom értékrendje is ugyanígy képes másfél év alatt felépülődni, holott ez nagyon nincs így. Na, ezt a türelmetlenséget, ezt az "itt és most" kultúráját kéne valahogyan meghaladni ahhoz, hogy tényleg lehessen komolyabb esélye az érdemi változásnak.

maroz 2013.07.02. 08:57:32

@maroz: "egyrészt kicsit" helyett "egyrészt kicsi"

lavór 2013.07.02. 09:01:02

@maroz:

Magyarán reménytelen, több 100 éves futam lenne. A társadalmi tehetetlenségi erő gyakorlatilag több évtizeddel tolja ki a változás első jeleit. Az életben maradáshoz pedig alkalmazkodnia kell az egyénnek, hiába gondolkodik egészségesen egy darabig, ugyanis a kényszer meghasonulásra kényszeríti az elméjét.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.02. 09:04:22

@vitéz Beverneky: "... van 100 000 forintom,...

Beteszem a bankba, éves 4,5% kamatra,...

...kamatozik 752 Ft-ot

Kamatadó (16%): - 120,33 Ft

EHO (6%): - 45,12 Ft

Marad (a tőkével együtt):100 586,55 Ft.

Ezt felveszem, ...

Tranzakciós illeték (0,6%): - 603,52 Ft...

Kezemben lesz két hónap után 99 983 Ft."

Rodolfo mester mondta, hogy a kezemet nézzék, mert csalok. Viktor meg azt mondta, ne azt nézzük mit csinál, hanem amit mond. Ki a nagyobb bűvész? Nyeremény a fenti betét nyeresége.:)

Elijah_Baley 2013.07.02. 09:09:41

ez a dizájn a konténeren sokkal jobban adja a vizuális élményt, mint az egyenlakótelepi betontömbös, vasrácsos környzetben.
nem akarom azt mondani h aki ezt így megdizájnolta, aki elfogadta, az újlipótvárostól kijjebb még nem járt a magyar ugaron, de adódik a gondolat, nem tehetek róla..

nu pagagyí 2013.07.02. 09:13:40

@maroz: Sok minden nem működik nálunk. Leginkább azért, mert az emberek nagy része egy álomvilágban él. Arra vágyik, hogy az állambácsitól fix járadékot kapjon, a versenypiacról segédfogalmai sincsenek, írtózik tőle, szerintük mindenki csaló, aki a piacon próbál boldogulni. Degenerált ország, önálló döntéstől, saját kockázattól írtózó lakókkal. Jó terep bármilyen hazugság szárba szökésének, hiszen csak azzal történhet valami, aki sajátmagától csinál is valamit.

Én vállalkozó vagyok folyamatosan kell küzdenem, hogy fennmaradjon a cégem és minden év a bukás kockázatát hordozza. Ha befuccsolok, lesznek akik rosszul járnak, mégis büszke vagyok arra, hogy húsz éve 5-6 embernek adok munkát. Ha csődbe megyek a dolgozóimat ki fogom tudni fizetni, a beszállítóimat nem biztos. A Wallis öt évig fenntartotta a Hajdú-Bétet, ez az öt év jó volt a tenyésztőknek is, a piac azonban nem kegyelmezett, gyakorlatilag a teljes magyar baromfi szektor befuccsolt, nem csak ők. A Wallis is 10 milliárdot bukott az üzleten. Nyilván nem ez volt a céljuk. A miértre keressük inkább a választ, az elfuserált mezőgazdaságra, a termelési kényszer nélküli támogatásokra, az életképtelen falvakra, az idióta vállalkozásellenes politikára.

maroz 2013.07.02. 09:18:48

@lavór: Nem gondolnám, hogy több száz éves lenne, inkább olyan több tízre tippelnék, és azért apró látszatok már vannak a folyamat elején is.

Ha gondolod, fusd át ezt az írásomat:

kakukkfeszek.blog.hu/2013/06/24/kerulo_utakon

De a WWS felmérései is azt mutatják, hogy már ilyen tízéves távlatban is van változás. Lassú, de mégiscsak van.

lavór 2013.07.02. 09:20:37

@maroz:

De könyörgöm, mikor volt 1998? Pár tíz év alatt csak a gatyánkat rabolták le.

Silent Bob 2013.07.02. 09:21:49

@maroz: Ötösre szigorlatoztam közgázból annak idején, nem tudom ez jelent-e valamit, de nem is erre gondoltam.
Természetesen képviseleti demokráciára szükség van, arra céloztam, hogy az emberek többségét át lehet baszni filléres "kedvezményekkel" és demagóg jelszavakkal. A buták vannak többségben, ezért ők döntik el a választásokat. Ezeket az embereket tudja a Fidesz és az MSZP megszólítani, többek között ezért nem szavaznak kispártokra, hogy a kérdésedre válaszoljak.

maroz 2013.07.02. 09:22:54

@lavór: Értékekről beszélek, arról, hogy a mi társadalmunk hol helyezkedik el a világ értéktérképén. Ehhez nem tudom hozzákapcsolni ezt a "gatyarablást", egészen egyszerűen nem értem, hogy te miről beszélsz, illetve az a gyanúm, hogy nagyon nem arról, amiről én. :)

maroz 2013.07.02. 09:27:27

@nu pagagyí: Most akkor fel kéne tenni azt a kérdést, hogy ki, kik hibáztathatóak azért, mert ez van, ez lett. Ki, kik azok, akik a kultúránk átadásáért, és ha szükséges, akkor a megújításáért felelnének, illetve kiktől lenne ez elvárható. Nem kertelek, az elitünkre gondolok, mert szerintem ez valahol az ő dolguk lett volna, és ezért is van benne ebben a kis szösszenetemben az, hogy a mi elitünk "magába fordult". Elbaszta ezt az átmenetet, képtelen volt úgy megújítani a kultúránkat, hogy az alkalmassá váljék egy másmilyen berendezkedés implementálására is.

vitéz Beverneky (törölt) 2013.07.02. 09:37:39

Most, hogy a dohányboltok Nemzetivé váltak, nemsokára az italboltok is azzá lesznek.
Én szerényen azt javasolnám, hogy vegyük el a színháztól, múzeumtól, galériától, stb. a "Nemzeti" nevet mert ezek után nem méltók rá!

maroz 2013.07.02. 09:40:53

@Silent Bob: Hát, nem tudom, én azt tanultam, hogy a befolyásolhatóság szempontjából nem feltétlenül, sőt, még csak nem is jellemzően az "okosság" a mérvadó.

Végső soron a pártpolitizálás arra épít, hogy kommunikációs eszközökkel attitűdöket igyekszik befolyásolni úgy, hogy ha a választópolgár döntési helyzetbe kerül, akkor lehetőleg a már jól megbefolyásolt attitűdjei határozzák meg a cselekvését. És itt jönne az én értetlenkedésem, leginkább azért, mert már eleve az attitűdjeinket sem a tiszta ráció, tehát az okosság mentén alakítjuk ki, hanem a legtöbb esetben ennél sokkal, de sokkal felületesebben, például az érzelmeink alapján, vagy egészen egyszerűen csak csatlakozunk mások már meglévő attitűdjeihez.

Valamint azt se kell figyelmen kívül hagyni, hogy a cselekvéseinket is csak előrejelzik az attitűdjeink, de nem határozzák meg azokat. Könnyen elképzelhető, hogy okosak vagyunk, ésszel nagyon jól tudjuk, hogy mi lenne a helyes döntés, de az érzelmeink felülírják ezt a rációt. Pláne, ha nem is érezzük annyira fontosnak, annyira meghatározónak azt a döntési helyzetet, amelyikben vagyunk.

Szóval ezt az "azért, mert nem eléggé okosak!"-magyarázatot nem igazán tudom elfogadni.

lavór 2013.07.02. 10:03:39

@maroz:

A mi társadalmunk hol helyezkedik el? Csak kommunikáció kérdése a válasz. Ha akarom itt, ha akarom ott. Úgy összességében a béka popsija alatt.
És a mai tendencia azt mutatja, ott is marad.

maroz 2013.07.02. 10:15:56

@lavór: Oké, te nyertél, menj hát boldogan a pénztárhoz! :)

hot-spot (törölt) 2013.07.02. 10:17:16

Én az elébb vettem meg az első nemzeti cigarettámat egy ilyen nemzeti szarban.
Hát bazz, volt bent 2 tag,az egyik ránézésre 20 év fegyház lenne csak a ronda tetkós kinézete miatt, a másik meg egy olyan szúnyogfejű liba volt,aki sosem látott pénztárgépet sem közelről.
Totál be voltak zárkózva,mint ha félnének.
Tábla semmi nincs kirakva,hogy nyitva van vagy zárva van.
Bent meg lehet fulladni a hőtől,alig vártam már hogy kijöjjek.
A nyitva tartása volt az egyetlen pozitívum,hogy hétvégén is tárt karokkal várnak hogy elfogyjon a cigim.SSS

hot-spot (törölt) 2013.07.02. 10:20:33

Bezzeg kíváncsi lennék ám arra is,hogy kellett e nekik a boltvezetői végzettség 50 ezerért,vagy elég volt a 8 osztály is a mutyiknak?
Csak mert boltvezetői nélkül nem nyithat senki üzletet,legalább is eddig így volt.
Az meg 4 hónap és 50 rongy minimum.

hot-spot (törölt) 2013.07.02. 10:21:20

A sima kereskedelmi szakmuki nem elég a bolt nyitáshoz,csak szólok!

maroz 2013.07.02. 10:33:41

@hot-spot: A képen látható bódébolt amúgy multifunkci: a nagyobbik toi-toiban mintegy hiánypótló jelleggel egy turkáló is működik, sajnos a képen nem annyira jól kivehető a szintén nagyon ízléses, A3-as kartonlapra filccel odabaszarintott cégére, mely szerint a hely "Úri muri" néven futó használtruha üzlet. A bót bejárata mellé-fölé-belé kilógatott gimnasztyorkák egészen csábítóak, talán egy-két bugyogó ellenpontozhatná őket úgy derékmagasságba kilógatva, csak a tökéletes kompozíció végett. Hagyomány és evolúció. :)

2013.07.02. 10:48:11

@hot-spot: nem kell semmilyen vegzettseg. Nalunk van az ismeretsegi koromben egy haromszoros nyertes. A koncesszot kell kifizetned elore, az itt 600e penz volt, aztan mehet a menet. Egy uzlettel a magas koncesszios osszeg miatt nem leszel nyereseges - a minimum a harom, akkor a harmadik mar tiszta haszon, a masik ketto a koltsegek kitermelesere kell.

lavór 2013.07.02. 11:05:56

@maroz:

Azért elárulhatnád, hol is az a pénztár, minden fillér jól jönne. :)

Cifra Kaloda · http://cifrakaloda.blog.hu 2013.07.02. 11:10:51

Bár már terkberkerkeltük, bátorkodunk itt is ajánlani Trafikrablás-trilógiánk új, kapcsolódó záródarabját: cifrakaloda.blog.hu/2013/07/02/trafikrablas_az_utolso_tango

maroz 2013.07.02. 11:13:02

@lavór: Én azt honnan tudnám??? Te jöttél úgy ide, mint aki egy pénzdíjas vetélkedőre ugrott be... :)

Elnézést, de engem zavarni szokott az, amikor valaki úgy száll be egy beszélgetésbe, hogy közel teljesen fogalmatlan, de nem a tudását, az ismereteit szeretné bővíteni, hanem valamiféle csak általa létezőnek elgondolt vitát megnyerni. Van ilyen irl is, de neten szinte csak ez van. Nem nagyon lehet mit kezdeni vele, így én is próbálom azt a gyakorlatot követni, hogy ahol és aki úgy gondolja, hogy a velem folytatott csevegés valamiféle vita, debattőrködés lenne, azt a helyet és azt a személyt én megpróbálom elkerülni. Olyan viccesen néz ki egy-egy ilyen hős, tökig páncélban, nagy kardsuhogtatások közepette otthagyva egyedül az általa elképzelt harcmezőn... :)

lavór 2013.07.02. 11:17:00

@maroz:

Valamit elnéztél, nem vitázom.
Én úgy látom a mai helyzetet, ahogy írtam, te meg másként. Kb. ennyi. Tudod, az idő majd igazolja valamelyikünket.

maroz 2013.07.02. 11:20:15

@lavór: Fogalmad sincs arról, hogy én hogyan látom a helyzetet, és szándékot sem mutattál arra, hogy megismerd, és tényleg kábé ennyi. :)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.07.02. 11:51:58

Arra nem volt képes az a kretén-faszkalap, aki beüzemelte a konténeres "fidesz-trafikot", hogy a kurva biciklitárolót normálisan készíttesse el (mert azt fel sem tételezem, hogy a tulaj maga heggesztette a biciklitárolót).

Ugyanis: ha ebbe abiciklitárolóba állítod bele a biciklidet, a BICIKLID elsö villáján az elsö "parkolás" után nem lesz EGY DEKA festék sem! Pont, mint 1967-ben a Rába-gyár biciklitárolójában...basszad meg az anyádat te idöben-tolatós magyar fejlödés...

A kerékpár tárolót úgy kell kivitelezni (2013-ban), hogy csak és kizárólag a kerék érjen a tároló keretéhez, így elkerülhetö a bicikli-villa festésének károsodása. Ja, még falun is.

Gyökér ország.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2013.07.02. 11:54:22

Tudjátok libsikéim, nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy... :)))

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2013.07.02. 11:57:37

@Kim Jong Un:

Honvédem, a "ballibák"-at ne felejtsd! Tessék a kommenteidben ezzel is operálni!

Üdv: Á

HallatlaN 2013.07.02. 12:01:48

"Olyan ideges volt, hogy nem figyelt oda és állandóan tisztességesen játszott."

komplikato 2013.07.02. 12:12:42

@azbesztos: Ezt mire alapozod? Tízezrek veszítették el megélhetésüket a Trafik mutyi miatt. Tudjuk hányan lettek öngyilkosok? Vagy hány rokkant lett önygilkos amikor elvették a jogosultságát és megélhetését? Hányan haltak bele a kemoterápiák és más gyógyszerek támogatásának leállítása miatt? hány ember lett öngyilkos a sok százezerből aki elveszítette a munkahelyét? Vagy akik csak simán az "adócsökkentés" és a közmunka okozta béresések miatt most 2/3 annyiból tengődnek? Vagy arról nem illik beszélni?
Vagy hányan szegényedtek el és vagy lettek öngyilkos teszem azt a Bábolna vagy a Gyulai húskombinát beszállítói közül?
Vagy akarsz beszélni a Hajdú Bét vezetősége elleni jogi fellépésekről? Ja nem volt ilyen, őket valamiért senki nem b*sztatja, biztos nem azért mert volt ott pár Fideszes arc, mi? Esetleg a Bajnai elődjéről/utódjáról a Wallisnál aki a HB megvételekor volt a főnök, meg annak bank általi le rablásánál? Jééé, az se Fideszes arc mi?

Azért érdekes ám a Hajdú Bét ügy ha megvakargatjuk kicsit.

komplikato 2013.07.02. 12:15:44

@hot-spot: Nem tudom most hogyan van, de pár éve jött olyan szabály, hogy minden üzletbe kell kereskedelmi végzettségű ember, legalább egy. Talán az is benne volt, hogy az üzletvezetőnek kell ilyen minimum. De a tulajnak akkor nem kellett. Viszont feltételezem előtte még ez sem kellett, ha ez egy akkor új szabály volt.

komplikato 2013.07.02. 12:20:10

@azbesztos: "sőt ellopta a Hajdú-Bét pénzét, ..."
Az adatok alapján úgy saccolom 15-17 milliárdot BUKTAK a HB-n, ha ezt valaki pénz ellopásnak mondja, azért az orvosi eset. Az ugye megvan, hogy a HB kapott 10 milliárdot az adósság rendezésre a Wallistól, amiről mai napig nem tudni hova lett, de a tenyésztők nem kaptak belőle petákot sem?

vega4 2013.07.02. 12:39:10

"@miketbeszéltek: A trafik pályázatokba nem halt bele senki, nem raboltak ki több ezer embert. A libás Bajnai disznóságaiba tucatnyian haltak bele, és ezrek váltak földönfutóvá"

Legalábbis eddig még nem...

komplikato 2013.07.02. 13:06:20

@vega4: Miért, ha megtörtént volna bekerülhetne a médiába? Na ne.

norbert79 2013.07.02. 13:08:05

Milyen érdekes, hogy Bajnai-val szemben mindig a Hajdú Bét üggyel jönnek, de a Trafikmutyi fika, vagy a júliusban kiküldött tankönyv csekk, vagy a sok emelkedő árak, vagy az álcázott rezsicsökkentést, amit 21 (nem pontos szám, a gyengébbek kedvéért) oldalról beszednek, vagy az állami "nyugdíj", ergo magánnyugdíjak lenyúlása, súlyos betegségekkel rendelkező gyermekek pénzének megvágása, valódi rokkantak pénzének megszűntetése, bérrabszolgaság "közmunka" címszóval, csekkadó, tranzakciós adó (úgy, hogy a közmunkás csakis banki átutalással veheti fel)... Annyi gond van, s sorolhatnám. De ami döbbenetes, hogy a sok szívás ellenére még vannak akik asszisztálnak is ehhez a mostani kormánynak; bár hiszem, hogy csakis az teszi, akinek anyagi érdeke fűződik ebből. Tisztességes, józan értékrenddel rendelkező állampolgár elitéli a mostani kormányt.
Az államosítás meg olyan Rákosis, de rakciók is a kormányban azt az időket idézi... Amúgy mondtam már, hogy anno az NSDAP is attól erősödött s nyert nagyobb támogatást amikor meg akarták szünteni, meg korlátozni? Na de ez csak kis történelmi emlékeztető...

norbert79 2013.07.02. 13:10:19

@komplikato: Szerintem ha felcsapod a sokat átkozott index.hu cikk adatbázisát, fogsz találni jópár olyan cikket, ami a kilakoltatások miatti öngyilkossági eseteket sorolja. Na de kormányunknak az a fontos, hogy Magyarország jobban teljesít, hát nem érted?

norbert79 2013.07.02. 13:13:13

Apró megjegyzés még részemről, mert tegnap fogalmazódott meg: A kormányunk stílusa annyira a Szcientológia egyház stílusára emlékeztet: Sározzunk be, tegyük nevetségessé mások dolgait, fenyegessünk, hitessünk el, hogy minden rendben, aki kritikát fogalmaz meg, az mehet el a fenébe, s Orbán Viktor és David Miscavige annyira hasonló sok szempontból: aggresszív, törpe, nagyra törő, képtelen normális gondolkodásra, fenyegető... Szerintem érdemes lenne egyszer jobban összevetni a kettőt, figyelembe véve, hogy az "egyház" egyre jobban esik össze, s fog előbb-utóbb végleg megszűnni.

HallatlaN 2013.07.02. 13:38:45

@norbert79: "A kezdő orvosok sokszor a fanatikus egyéneket összetévesztik a rögeszmés elmebetegekkel. Ha a beteg nem az önműködő villamosjegyet vagy hasonló fizikai képtelenséget tekinti sürgősen megvalósítandó reformnak, hanem a többtermelést vagy a serdületlenek által készített péksütemények fokozott állami ellenőrzését, úgy lehet, hogy később miniszter lesz vagy publicista. A rög- és valódi eszmék fanatikus ismételgetése ma még nincs precízen elhatárolva az orvostudomány előtt. Ezért olykor nagy reformerekről későn derül ki, hogy eszméjük nem valódi volt, hanem rög. De ilyenkor már nem lehet kezelni őket, mert magas pozíciót, nagy tekintélyt, és világraszóló érdemrendet kaptak." R.J.

maroz 2013.07.02. 14:10:03

@norbert79: Látod, ezt kellett volna felismernie a baloldalnak még időben, hogy ha egy politikai aktor nem tud kormányozni, akkor ne forszérozza, hanem mondjon le, vonuljon vissza, rendezze a sorait és akkor jelentkezzen be újból a hatalomért, ha már tud.

Ez nem annyira érdekes, mármint ez, hogy Bajnait kábé egy darab libával semlegesíteni lehet, hanem inkább egy kicsit szomorú. Szomorú, de érthető. Ez a büntetés mindazért a rengeteg arrogáns balfaszkodásért, amit a ballib leginkább kormányzás helyett művelt. Tecceggyünk ebből tanulni, és még időben elzavarni azt, akiről elég jól látszik, hogy nem több, mint egy hámozott léggömb, amelyik ráadásul már le is eresztett.

maroz 2013.07.02. 14:15:07

@norbert79: No de hogy is van ez? 12 évnyi balliberális kormányzás alatt ide jutott az országban a szolidaritás, mint érték, hogy pont leszarják az emberek a kilakoltatásokat, valamint a kilakoltatottakat? Hol van hát a baloldali valamint a liberális értékek iránt mélyen elkötelezett választópolgár, és ha nincs, akkor mi az oka, annak, hogy nincs? Ismétlem, az elmúlt lassan 24 évből 12-ben a baloldal, vagy a ballib kormányzott, az övék volt a hatalom. Mit értek el? Hogy a baloldali értékeket masszívan utálják, és az országban nem nagyon van középen semmi, hanem minden jobbra van tolódva? Szép kis teljesítmény, és akkor most miben lehet reménykedni? Hogy jöjjenek megint ugyanazok, akik mindezért felelősek lennének, és kapjanak egy újabb esélyt? Izgi.

maroz 2013.07.02. 14:21:20

@norbert79: "Sározzunk be, tegyük nevetségessé mások dolgait"

A mindenkori kormányunkra gondoltál, ugye? :)

Kutatók szerint a jobboldal masszív térnyerése részben pont annak tudható be, hogy a ballib elit és az ő médiája ennyi éven keresztül sározott, tett nevetségessé olyasmiket, amely dolgok másoknak nagyon fontos. Visszanyalt a fagyika és most meg lettünk lepődve kicsit? Nahát. :)

vega4 2013.07.02. 17:32:29

@komplikato: Tartok tőle, hogy nem.
Meg aztán mi folyik most is ezekben a percekben minden "közszolgálati" médiából?

Alonee 2013.07.02. 20:47:59

Sok minden zavar ebben a trafik ügyben, de a legjobban a bódé zavar. Régebben a korruptorbánkurcsánygyurcsánylibásdögöljönmeg zavart volna, most a bódé. Megyeszékhelyen lakom és itt 800 méteren belül, három kis remekmű lapul, az egyik egy 20 éve használaton kívüli moziban nyitott meg, hála istennek van benne hely kb. 500m2, ha netán piszokul felfutna a buli. A másik remek helyszín, a relatíve modern főúton lévő, egyetlen, de legalább lepukkant, ócska parasztház lett. A harmadik pedig, egy romos téglagyárban működő diszkont feliratú bolt oldalához tapasztott deszkavázú, alumínium bódéban várja, az igényes vásárlóközönséget. Mindezt egy barna rettenetes táblával, amit nyilván valamilyen nepáli törzs tervezhetett, végső kétségbeesésében. Eddig normális boltokban, fényárban, modern körülmények között lehetett megvenni bizonyos árukat és ez remek volt. Most nem. Engem ez nagyon zavar.

maroz 2013.07.02. 22:45:37

@Alonee: Ugye? :)

Nekem olyan tánciskola-érzésem van, persze ez nagyképűség, mert soha nem jártam tánciskolába (illemet azt meg pláne lófaszt!), de valami olyasmit érzek, hogy emberek, nem sikerült jól eltáncolnotok a kádárizmustól, ezért vissza a kályhához és elölről az egészet. Szinte várom már, hogy mikor lesz megint divat a műbőrkalap.

azbesztos 2013.07.02. 22:52:35

@norbert79: És a kilakoltatások nem a medgyessy-gyurcsány-bajnai kormányok "sikereinek" eredménye?

norbert79 2013.07.03. 20:27:27

@azbesztos, maroz: Én csak legyintek, mert ti csak azt látjátok, amit meg akartok látni, a többi nem számít. Amúgy tessék, ez is tipikus szcientológia módszer: index.hu/gazdasag/2013/07/03/fidesz_listazza_a_munkavallaloit_az_elmu/

Nem vagy hajlandó meghajolni? Hát jön a "Fair Game" és SP leszel... (azaz minden módszerrel megengedett elnyomás, hazugság, feketítés a cél érdekében bármilyen eszköz megengedett az elnyomók eltörlése érdekében...)

maroz 2013.07.03. 20:38:56

@norbert79: Mit kéne látni? Nyár van, a kormánypárt elpukizott egy semmi kis kommunikációs patront. Holnap ellő egy másikat, holnapután egy harmadikat, és közben már tizenöt perc múlva sem emlékszik a kutya sem az előzőre. Nagy kaland.

Amúgy meg én az energiaszolgáltató multit tiszta szívből tudom gyűlölni, mert gyakorlatilag megkeseríti hosszú-hosszú évek óta az életem, és igen, felőlem ott bassza meg őket bármelyik ártány politikus, ahol éri. Teccene minket nem koszlott harmadik világbeli bennszülöttekként kezelni, és akkor talán én is lojálisabb lennék hozzájuk. Vagy szolidárisabb. De így? Minek? Pusztán csak azért, mert sem Orbánt, sem a fideszt nem különösebben kedvelem? Ugyan már.

buta_lúd (törölt) 2013.07.08. 10:28:24

@maroz: "Teccene minket nem koszlott harmadik világbeli bennszülöttekként kezelni..."
Csak az a kérdés, hogy a Kádár korszakot hanyadik világnak tekinted, mert ha nem minimum másodiknak, akkor magad sem kezeled másképp M.o.-t.
Én speciel -tetszik nekem vagy sem, de- belátom, hogy egyre több helyről bennszülöttnek tűnök.

maroz 2013.07.08. 11:38:32

@buta_lúd: Öööö, ezt most nem igazán értem. Én - legalábbis tudtommal - nem egy külföldi befektető vagyok, akinek csak térkép e táj, már ugye azon túl, hogy kaszáló is, a profitot illetően. Meg mintha, de egészen csak egy picinykét mintha én lennék az, akit a fínom pesti urak kirúgtak maguk közül, mert bátorkodtam háládatlan nigger lenni és szóvá tenni, hogy a rezervátumban talán nem pont úgy mennek a dolgok, ahogyan azt a nagyságos belvárosi uraságok látni méltóztatják. Szóval ezt a megjegyzésedet egészen egyszerűen nem tudom hová tenni, és ez szar érzés, mert ha legalább megsértődni tudnék rajta, de még az se... :)

buta_lúd (törölt) 2013.07.08. 17:22:41

@maroz: Csak azon lehet megsértődni, hogy "én speciel"-t írtam, amiből úgy tűnhet, mintha azt gondolnám, hogy te márpedig nem? Nem, nem az elöbbiért írtam, hanem azért, hogy egyértelmű legyen az én véleményem. Vagy van más félreérthető is? Simán lehet, de becsszó nem akartam! Ide tehetnék barátkozásképp szmájlit, de az meg gúnyos vigyorként is gondolhatónak gondolom -szóval végképp belecsavarodtam az esetleges saját érzéketlenségemből fakadó magyarázkodásomba.
Ha már a nem értemnél tartunk, akkor én meg azt nem veszem le, hogyan jön ide a "Meg mintha" utáni rész, bár végül is abból a szempontból mindegy, hogy nem kell magyarázkodnod, mert nem állt szándénkomban magyarázkodtatásra késztetőt írni -igaznak, meg igaznak vélem a kirúgási leírásodat. (Bár még ez sem feledteti a végén az elfajult acsarkodást.)

maroz 2013.07.08. 18:53:57

@buta_lúd: Csak azt nem értettem, hogy miért releváns az, hogy én miként kezelem Magyarországot. Ja, és azt se értettem, hogy szerinted hogyan kezelem én. tényleg nem értettem. :)

buta_lúd (törölt) 2013.07.09. 10:35:04

@maroz: Nem nagyon releváns, csak érdekel a véleményed -azért olvaslak "Az" után is, mert (bár monomániásan írszt, de:) vannak olyan észrevételeid, amilyenek.
Nincs kiérlelt véleményem, hogy hogyan kezeled az országot. (A nem kiérlelt: egy másik nigger a rezervátumból, aki blogon teszi szóvá, hogy itt talán nem pont úgy mennek a dolgok, ahogyan azt a nagyságos belvárosi uraságok látni méltóztatják, de -és innentől már nagyon félve fogalmazok- úgy vélem, ő is nagyra értékeli a nagyságos urak által méltatlanul képviselt kultúrát, ezért felvet néhány gondolatot, hogy hogyan is lehetne itt a törzsben e felé törekedni:)
Azért kommenteltem, hátha egyértelműsítesz egy bennem felmerült kérdést: tudod lustaság. Bár, ha jobban meggondolom, energiaveszteségi szempopntból jobban jártam volna, ha ennyi billentyűkattogtatási idő alatt inkább még gondolkodom azon, amit írtál. Sőt, még jobban, ha még gondolni sem gondolok. Meg tulképp, tényleg mindegy mit gondolsz valamiről, ami nem a poszt konkrét témája.:)

maroz 2013.07.09. 11:18:41

@buta_lúd:

"bár monomániásan írszt, de"
Ezt hogy érted? Nem kötözködésből kérdem, tényleg érdekel.

"Azért kommenteltem, hátha egyértelműsítesz egy bennem felmerült kérdést: tudod lustaság."
Én szívesen egyértelműsítek, mert azt egy igen jó dolognak tartom, lásd az időnkénti kirohanásaimat a vita versus pertraktáció vonalon, de időnként van úgy, hogy én sem értem, hogy mit is kéne egyértelműsítenem. :)

maroz 2013.07.09. 11:25:06

@buta_lúd: Valójában az nagyon fontos, hogy mit gondol az ember a valamiről, és legalább annyira fontos, hogy ezeket a gondolásokat az emberek sűrűn átbeszéljék egymás között, hiszen ha ez nem történik meg, akkor esély se nagyon van arra, hogy a rosszul gondolt dolgokról kiderülhessen, miszerint én azt rosszul gondolom. Csak az a feneség, hogy ennek nem pont ideális terepe a mindenféle online publikus felület, de hát ez van, ma nem a pletykapad az információs hálózatok csomóponti eleme, hanem a blog és a fórum. :)

buta_lúd (törölt) 2013.07.09. 19:04:43

@maroz: Monomániáról (holott lehet, hogy nem is ez a helyes szó): amit mondani akarok, hogy van kb. 5 téma amiről többször és igen gyakran írsz. Meg általában hosszúak a posztjaid -pl. a mítoszosban is a könyvelős sztori előtt és után még jól el is magyarázod a dolgot meg még az átlátszós témán át behúzod a máshol már kicikizett Horn-os interjút. Csak, hogy ne érts félre, nem tarthatom és nem is tartom bajnak ezt egy blogon, ami nem gondolom, hogy szépírói babérokra tör. Nem mellesleg az egyik legkártékonyabban értelmezett ősi bölcsességünk a „sok beszédnek sok az alja”(1), mert ez a része általában igaz, de kevés beszédnek meg roppant nagy valószínűséggel semennyi teteje nem marad –na de kb. ezt is gyakran ismételgeted.
Én speciel szeretem a repetitív zenét -és egyre komolyabb munkának látom a szépirodalmat.
Ami zavaróan monomániás: az ízlésemhez képest itt kicsit gyakran említődik Svájc, matematikus meg a kidobatás –de annyi baj legyen!
És hát igen: a pletykapad valóban gyorsabb lenne a meg-nem-értések tisztázására. Csak az a pechem, hogy akikkel leülhetnék élőbeszélni, azok már a kérdéseim alapján megsértődnek, ezt elkerülendő elég hamar az időjárásnál lukadok ki, majd csak hallgatok kukán –ezt meg thasszilós orrfennhéjjázásnak veszik (tulképp jogosan?) és megsértődnek.

(1) A másik, csak némileg eltérő kedvencem "a magyar ember evés közben nem beszél". Szinte kiállt poszt-sorozatért a hogyan nem kéne értelmezni a gyakran benyögött nagy magyar okosságokat c. téma! Vagy van ilyen?

maroz 2013.07.09. 19:32:23

@buta_lúd: "behúzod a máshol már kicikizett Horn-os interjút"

Öööö, izé. Biztos igazad lehet, de nekem most hirtelen nem esik le, hogy milyen Horn-os interjút húztam én be, hová? :)

Én azért írok zömmel ezekről a dolgokról, mert ezek foglalkoztatnak. Ja, és nem nagyon jut eszembe más, amiről írhatnék. Egy blogközösségnek van előnye is, hátránya is, az egyik jelentős előnye számomra az volt, hogy időnként tudott nagyon inspiratív lenni: valaki írt valamit, valaki mondott valamit, feldobott egy témát, például, és arról nekem eszembe jutott valami.

A svájci üggyel kapcsolatban teljesen igazad van, elismerem, hogy jellemgyengeség, és bízok benne, hogy előbb-utóbb csak túlteszem magam rajta végleg.

Köszönöm, hogy leírtad mindezeket!

Ad "bölcs mondásaink": nem tudom, hogy van-e, de ha nincs hát lenne rá igény. Mi suttyókorunkban azzal szórakoztunk, hogy kiforgattuk őket, például amikor jött a parancs ebéd után, hogy mars vissza kapálni mi már löktük is a bölcsességet: Az dolgozzék, aki nem evett! És el is magyaráztuk, hogy ez teljesen logikusan következik a másikból, az "Aki nem dolgozott az ne is egyék!"-ből. Szerettek minket nagyon. :)

maroz 2013.07.09. 20:35:58

@maroz: megvan! A Fodor-interju lesz az a Horn-interju! :) En meg itt toprengtem, hogy mi bajom is lehetett nekem szegeny megboldogult Gyulaval!

buta_lúd (törölt) 2013.07.10. 10:52:17

@maroz: Már kezdtem csóválni a fejem, hogy ez a maroz milyen hülye, hogy már arra sem emlékszik, miről írt, de most rendelek egy új monitort: aztán sokszor beleverem a fejemet ebbe. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 09:01:13

@buta_lúd: Persze önmagában az, hogy erre emlékezett, még korántsem jelenti azt, hogy maroz nem... nem... sz'al... izé... vagyishogy... no, nézd csak... mindegy...

maroz 2013.07.15. 09:50:31

@agresszív kismalac: off Én meg közben csudálom itt a tekknikát, onlájn sasolom, ahogyan a gyerekem gépe leszáll Lutonban, és dikkmán, mit dikkelek? Hogy az Airport Way-t mi keresztezi rögtön a reptér mellett? A Gipsy Lane. Cigányútra ment a gyerekem.

on Viszont emlékszem arra, hogy anno a rendszerváltás környékén láttam egy Kőszeg környéki térképet, amelyiken volt egy olyan földrajzi hely, hogy: Zsidó irtás. Ezzel szemben egész hétvégén ett az ideg, mert nem bírt eszembe jutni az a szó, hogy etimológia. Beleállt az agyamba az entomológia és nem hagyta. Talán azért, mert éppen rajzanak a szentjánosbogarak?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 10:32:07

@maroz: A Zsidó-írtással, mint földrajzi hellyel, azt hiszem a Hócipőben találkoztam (bár nem tudom, ez ugyanaz e, mint a tied), amikor még olvastam Hócipőt.
Elég régen volt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 14:52:14

@maroz: Most már igen. ...érdekes. Politikai áthallások nélkül jobban tetszene. Utoljára Ceauşescu volt az, aki mindenhez értett.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 14:54:52

Alaposan átnéztem a múltkor az Almárium kínálatát. Szinte minden fogásban találtam valami (számomra) nem oda illőt, de nem vetettem el a dolgot.

maroz 2013.07.15. 15:17:05

@agresszív kismalac: Hát, lehettél volna kevésbé óvatos duhaj, és akkor ki is próbálhattad volna, de erről már lekéstél. A Gizella utca már túl vidék egy ilyen étteremhez, bezártak, és majd nyár végén nyitnak valahol a körúton belül. Kemény sport ez.

De ott a nU bisztró is, a Nyugati mellett, az is egy olyan hely, ahová megéri elkalandozni, én a múlt héten futottam bele egy oldalasba tökpörkölttel, és nagyon elégedetten fizettem ki az 1650 forintot a menüért, még úgy is, hogy a kovászosuborkalevest kicsit túlontúl is savanyúnak találtam.

Az e heti menü: www.facebook.com/nubisztro/app_117784394919914

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 16:07:25

@maroz: Ha a Remizben jársz, a borsos mangalica szűzt tejszínes vargányával ne hagyd ki.;-)

buta_lúd (törölt) 2013.07.15. 17:20:16

@maroz: Most akkor ez vizipóló válogatott építése, vagy a rendes matematikai tömegképzés kezdete? Komolyan kérdem.

maroz 2013.07.15. 18:06:45

@agresszív kismalac: Ez az?: remiz.hu/

Na, itt is vagyunk annál a problémánál, amiről én már többször is igyekeztem neked beszélni, de nem nagyon értettük meg egymást. Ugye nekem alap az, hogy étterembe az ételért megyek, a bor és a bármilyen alkohol tartalmú ital engem egyáltalán nem érdekel, a hely hangulata pedig számomra sokadlagos szempont, ha nyert nálam az étel akkor tud a lóci géniusza is dobni rajta valamelyest, de fordítva nem működik. Lehet akármennyire pöpec és hangulatos az az étterem, ha nem jön be az étel, akkor engem sajnos nem érdekel.

És akkor ott is vagyunk a problémánál, hogy hogyan is választunk éttermet. Nekem például semmit nem mond az, hogy te ajánlod (meg ne sértődj, ebben semmi személyes nincs), mert egyrészt nem ismerem az ízlésedet, másrészt pedig nagyon erősen sejtem, hogy te sem az enyémet. Mivel a gasztronómia is végső soron divatok és irányzatok sokaságából áll össze, így én némi munkával megkerestem azt, amelyik nekem a legjobban tetszik, és így viszonylag könnyű dolgom van, mert megnézem, hogy mit mond erről a bizonyos Remízről az az ajánló, az a gájd, amelyikre én hagyatkozni szoktam:

www.gaultmillau.hu/ettermek/5157

No, hát ez bizony itt csak egy fránya "T" betűt kapott, ami sajnos azt jelenti, hogy: "tesztelt étterem említhető pozitívum nélkül". És akkor ugye számomra már adott is a válasz: mi a csudát keresnék én ezen a helyen? :)

maroz 2013.07.15. 18:12:12

@buta_lúd: Valahogy úgy érzem, hogy ezt egy másik poszt alá szántad, és inkább visszakérdezek intelligensen, hogy "he?", mert ha jobban megértem a kérdésed talán válaszolni is jobban fogok tudni. ;)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 22:21:13

@maroz: Lazíts! Ebben a sportban az a szép, hogy nem vagyunk egyformák. Te a Gault & Millaut tartod zsinórmértéknek, én nem. Én csak szeretek jókat enni. Nem vagyok sznob. Kérdezd meg bárkitől.
...aki számít.;-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.15. 22:46:52

Hm... ezt már kérdeztem egyszer. Nem szoktál.

maroz 2013.07.16. 08:08:05

@agresszív kismalac: Mi ebben a sznobság? Miért van az, hogy ebben a telebaszott országban mindenki csak minősíteni akar mindent, de megismerni, megérteni senki nem akar semmit? Na, mindegy, ez van, meg kell szoknom, hogy ha itt valamiről beszélgetni szeretnék, akkor inkább hallgassak, mert hát ugye az a laza. Hűűűű, de laza!!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 09:51:43

@maroz: Drága maroz! Nem gondolod, hogy cseppet paradox, mikor azonnal felhúzod az orrod, ha valaki konzekvensen más álláspontot képvisel, mint te, miközben pont azt propagálod folyamatosan, hogy próbáljuk megérteni a másikat is?
Rácuppansz mindenre, mint Floki a lábtörlőre, lett légyen szó a világbékéről, avagy a gojzervarrott cipők 21. századi létjogosultságáról.
Napnál világosabban látszik ez odaát, anonymand barátom posztjánál (melyet magam is meglepetéssel olvastam ma reggel).
...és mielőtt megint elkezdenéd spannolni magad, gondolkodj el, kérlek, azon, amit leírtam. Ez az állandó csikorgatás nem tesz jót a fogadnak.

maroz 2013.07.16. 10:40:05

@agresszív kismalac: Tehát ha jól értelek nekem el kéne fogadnom az "anything goes" filozófiáját. Azt, hogy minden álláspont egyenértékű, mert álláspont-demokrácia van.

Tehát azt is el kéne fogadnom, amikor valaki lesznoboz egy dolgot anélkül, hogy előtte legalább felületesen megpróbálná megismerni magát a dolgot. Mi a fenét kéne én ilyenkor tegyek? Jó, tudom, vállat vonni és szakmányban ignorálni, ezt kéne, mert mást nem is nagyon lehet.

A szerzőtársad is pont ugyanezt csinálja: ítéletet mond valamiről, nagyon, de nagyon határozott ítéletet, egészen egyszerűen leszaroz néhány millió embert és atommeghajtású turbóballibként feláll egy erkölcsi piedesztálra ahonnan sugárban szórja a szart mindarra, amit még csak meg se próbál legalább egy picit megérteni.

Mi a bánatot kezdjek én ezzel? Ignorálás, semmi más nem jut az eszembe.

buta_lúd (törölt) 2013.07.16. 11:03:39

@maroz: Elolvastam az origos cikket.
Az jött le nekem, hogy egy karizmatikus személy víziói nyomán és vezetésével történt egy gasztro-elit váltás, tekintélyes részben az addigi gasztro-elit egy részének a megvilágosodásával -anélkül, hogy az új elitnek lettek volna kisérletei az istenadta nép attitűdjeinek megváltoztatására. Vagy voltak, csak nem ismertették a cikkben? (Mondjuk az állami támogatás iránti igény viszont már szóba került:) Vagy a gasztroblogok azok, és egyszerűen még csak kevés idő telt el, hogy kifejtsék népművelő hatásukat? És ha itt "jó" irányba működni fog egy élcsapat kompromisszum- és (a cikk szerint) közvetlen haszon-mentes nyomulása, akkor miért kizárt az a politikában? (Lehet, hogy ismételni kell magadat a válaszhoz, előre is bocs a nehéz felfogásomért. Meg azt is tudom, hogy más nagyságrendű hasznokról lehet szó:) Vagy nem "jó" irányba változnak a dolgok a gasztronómia terén (sem)? Vagy az egész "csak" olyan, mint a politikai rendszerváltás, és most tart ott a gasztro-rendszerváltás, hogy -párt hasonlattal élve- hurrá, elűztük a komunistákat?

maroz 2013.07.16. 12:04:57

@buta_lúd: "anélkül, hogy az új elitnek lettek volna kisérletei az istenadta nép attitűdjeinek megváltoztatására"

Hát persze, hogy voltak, és ez a legérdekesebb az egészben, hogy ez szépen, organikusan alakult, ráadásul úgy, hogy erős állami ellenszéllel. Ez amúgy is egy ilyen műfaj, étterem tipikusan nem hirdeti magát óriásplakáton vagy egyéb tömeges hirdetőfelületeken, hanem inkább a szájhagyomány útján terjedő reklámra hagyatkozik.

Igen, például a gasztroblogok is, de ilyen véleményformáló "intézmény" a mindenféle napi- heti- és akármilyenlapok gasztrorovata. Molnár B. például a Magyar Nemzetben publikált, többek között, de vannak szaklapok is, és igen, a blogok, a netes közösségek is igen jelentőset adtak hozzá ehhez a véleményformáláshoz. Viszont érdemes azt figyelembe venni, hogy ez egy igen szűk rádiuszú változás, szinte azt lehet mondani, hogy megmarad szubkulturális szinten, tehát koránt sincs semmi olyasmiről szó, hogy ez társadalmi szinten is értékelhető változás lenne. Inkább mondanám azt, hogy egy óvatos elitváltás kezdete, és ha minden jól megy, akkor ez hozhat idővel társadalmi szinten is értékelhetőt, mondom idővel, és ezt úgy kellene érteni, hogy évtizedek.

A politika pedig ezektől a civil ügyektől fog tudni érdemben változni. Ha a civil elitben lezajlik apránként ugyanez a váltás, akkor az automatikusan hatással lesz a pártpolitikára is. Zárójelben: látod, milyen kis figyelmet szentelünk mi arra, hogy a "politika" is egy differenciált valami, hiszen van a pártpolitikán túl a civil politizálás is, és pont a gasztronómia alakulása is azt illusztrálja, hogy a civil politika is egy járható út. Csak ugye annak amint mondtam kicsit más a hatósugara, és nem is annyira az elűzésről szól, hanem arról, hogy van egy másmilyen érték/érdekközösség is, és az is követeli a helyét.

Ez az elűzés azért se nagyon áll meg, mert tényleg nehéz lenne amellett úgy komolyabb fejjel érvelni, hogy "ez a jó". Tehát hogy lenne valamiféle abszolút, de legalábbis objektív mérce és ki lehetne jelenteni, hogy van jó gasztronómia és van rossz gasztronómia. Melyik a "jó" sült hús, amelyiknek a közepe éppen csak langyos (rare), vagy amelyik jó alaposan (well done, vagy még azon is túl), át van sütve? Melyik a jó "főzelék", amelyik liszttel, rántással készül, vagy amelyiknél csak éppen langyítottak egyet a zőccségen és nem is igazán van "leve", az is saját anyagból, tejszínből? És még sorolhatnám. Attól tartok, hogy ezek eldönthetetlen kérdések, és ez így van jól.

A probléma az, hogy van-e nekem, aki mondjuk kedveli a gasztronómiának ezt a hazai viszonylatban új irányát hozzáférésem mindezekhez a javakhoz. A probléma az, hogy nem igazán. Például egészen egyszerűen nem tudok sztéknek való húst venni, mert nem tart a hentes. Nem, nem a falumban, hanem egy megyeszékhelyen. Sőt, még csak fogalma sincs, hogy miről beszélek, amikor rákérdezek, hogy ez a marha húsmarhából van-e, milyen fajtából és hogy volt-e pihentetve. Néz, mint aki nem látott még soha életében hülyét.

És ugye nem nagyon tudok mit mondani erre, mert ő azt teszi, amit a piac logikája diktál. Ha nincs ilyesmire kereslet, akkor őt nem is fogja érdekelni, tehát mit tehetek? Megpróbálok keresletet generálni. Megpróbálok meggyőzni másokat is arról, hogy ismerkedjen meg a gasztronómiának ezzel az ágával is, hogy próbálja ki, mert hátha megkedveli, és akkor már ketten fogjuk keresni a sztéknek valót a hentesnél, majd hárman, majd..., és ha ez elér egy kritikus tömeget, akkor idővel lesz sztékhús is.

A nehézséget az okozza, hogy ez a meggyőzés egy kurvanehéz munka. Sokan sajnos pont annyira konokul beleállnak a saját, a témáról szóló vélekedéseikbe, mint ahogyan kismalac kolléga is, és lesznobozzák, leszarozzák ezt az egész irányzatot, semmi érdemi információk alapján nettó hülyeségeket írnak/mondanak róla, ha érdekel mutatok egy eklatáns példát is erre:

"Úgy hiszem, itt illendő megjegyeznünk a miheztartás végett, hogy hozzánk jóval közelebb áll a tradicionális kétpofára való zabálás, mint a wannabe közönség által favorizált nouvelle cuisine, ami sajnos hazánkba- sok máshoz hasonlóan- kissé nyakatekert formában érkezett el, jelesül- adjunk minél kevesebb, minél jobban felcsicsázott ételt, valami fennkölt névvel a lehető legdrágábban."

És akkor ha én ezen morgolódnék, akkor jön az a hajmeresztő reakció, hogy de miért, hiszen ez is csak egy vélemény, és mivel minden vélemény egyenlő _ezért_ tessem ezt én egy értékes véleménynek tekinteni. Ha nem, akkor vagyok én egy antiszociális fasz, aki "nem akarom megérteni a másikat" (fordítása: nem tekintem értékesnek a szóban forgó véleményt, sőt) és csak csikorgatom a fogaim.

Amúgy az élet többi területén is ez megy, és ez az, ami megnehezíti, hogy az értékeink (amelyek lényegében véve úgyszintén vélekedések, csak éppen tartós vélekedések) változni tudjanak. És ez negem időnként elszomorít, holott nem kéne, de mégis.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 14:48:50

@maroz: Az, hogy egy ezeréves poénból (jelesül a sznobságról) ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le, azért tényleg elgondolkodtató. És ha esetlegesen tényleg sznobnak tartanálak, akkor mi lenne? Semmi. Az ötödik pecsétet láttad/olvastad? Felhívnám a figyelmedet Gyuricza órásmester és Keszei Károly párbeszédére (a filmben Őze Lajos és Dégi Pista csodás alakításában) a magasabbrendű ízléssel kapcsolatban. Ugyanolyan elefántcsonttornyot eszkábálsz itt magadnak, mint ami miatt magadra borítottad a Vincentet. Én pl. nem mondtam, hogy amit te a gasztronómiáról állítottál, az marhaság. Sőt, egyrészt biztosítottalak, hogy alkalmasint kipróbálom, amit- a saját szád íze szerint- ajánlottál (mert miért is ne?), másrészt teret biztosítottam saját nézeteid népszerűsítésére. Éltél vele? Nem. Ehelyett mit csinálsz? Ide citálsz egy kiragadott mondatot egy posztomból, bemutatni próbálván engem, mint a blog.hu bolondját. És ezek után én vagyok a kirekesztő.
Aha.

maroz 2013.07.16. 15:07:00

@agresszív kismalac: Kicsit soknak tűnik nekem a te ezeréves poénkészleted:

"Úgy hiszem, itt illendő megjegyeznünk a miheztartás végett, hogy hozzánk jóval közelebb áll a tradicionális kétpofára való zabálás, mint a wannabe közönség által favorizált nouvelle cuisine, ami sajnos hazánkba- sok máshoz hasonlóan- kissé nyakatekert formában érkezett el, jelesül- adjunk minél kevesebb, minél jobban felcsicsázott ételt, valami fennkölt névvel a lehető legdrágábban."

Nem lenne semmi bajom, ha úgy tartanál sznobnak, hogy közben van az egészről legalább egy lövésnyi fogalmad. Értsd már meg végre, hogy nem a véleményeddel van bajom, hanem azzal, ahogyan a véleményedet kialakítod. A semmi ismeretre, a közel nulla érdeklődésre alapozott nagyívű butaság mondása, az, ami zavar engem. És még ez se zavarna, ha olyan lenne a helyzeted, hogy pusztán amiatt nem is lenne elvárható tőled, hogy témába jöjj. Például funkcionális analfabéta lennél, vagy olyan, aki már túl öreg és túl konok az internet nevű varázslat használatához. De nem, te csak jóféle konokságból, hiszen nálunk masszívan tartja magát az a nézet, hogy mindenki séróból tud mindent, és amit ő tud, az pontosan és tökéletesen van tudva, azon bármi utánaolvasás, átbeszélés, akármi már csak rontana.

"másrészt teret biztosítottam saját nézeteid népszerűsítésére. Éltél vele? Nem."
Bocsáss meg, egészen pontosan mit is csináltál te??? Mit biztosítottál a mihez??? Nem vagy te egy egészen picit szerepzavarban? Tied lenne a százmilliós nézettségű talkshow, és én essek hasra, hogy vendégszerepelhetek benne? Komolyan?

"Ide citálsz egy kiragadott mondatot egy posztomból, bemutatni próbálván engem, mint a blog.hu bolondját."
A témához kapcsolódott, egy témába vágó posztból vettem át és elmondtam, hogy konkrétan mi a bajom a megmondással. És nem, nem posztban citáltam, ahogyan azt a te bloggerkollégád tette, és amivel szemben számomra is látható módon neked semmi morális aggályod nem volt, hanem kommentben. És megint nem, még mindig nem bírtál eljutni oda, hogy belásd, és a belátással konform mód leírd, hogy nahát, basszameg, az a mondat tényleg egy combos butaság volt, kösz, hogy szóltál, kösz, ha kijavítasz, ezek szerint rosszul gondoltam, de akkor majd ezután jól fogom. Ennyi lenne az egész, de nem, helyette passzírozzuk a szart.

Egészen konkrétan mi a lófaszból lettél te kirekesztve? Vagy csak olyan jó dolog dobálózni a fogalmakkal?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 15:21:45

@maroz: Egészen pontosan hol írtam, hogy én bármiből is ki lettem rekesztve?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 15:26:55

Egészen pontosan nem érdekel, hogy posztban, avagy kommentben idéztél. Az kicsit jobban, hogy nem írtad oda, honnan. Akkor ugyanis, akit esetlegesen érdekel, elolvashatta volna a körítést is.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 15:30:14

B+, itt még ajtó sincs! Kakukkfészek, eh! Most mit csapjak be magam után???

maroz 2013.07.16. 15:32:41

@agresszív kismalac: Ja, hogy te nem mondtad, csak kérdezted?

Iván és Szergej sétálnak Moszkvában, figyelmetlenül átmennek az úton olyan helyen, ahol nincs zebra, meg is állítja őket a rendőr, hogy ebből bírság lesz! Mire Iván:
-Már ne is haragudjon, rendőr elvtárs, de maga a Szovejtúnió űrhajósát ilyen semmiségért is megbírságolná???
A rendőr nem győz elég gyorsan szabadkozni, Ivánék pedig sétálnak tovább.
-Te Iván, de hát te nem is vagy a Szovejtúnió űrhajósa, miért mondtad ezt a rendőrnek?
-Egészen pontosan hol mondtam én, hogy az lennék? Én csak kérdeztem! Kérdezni szabad, nem?

Szóval ki is rekeszt ki, kit, honnan és hogyan???

maroz 2013.07.16. 15:42:35

@agresszív kismalac: Ja, mind a három embert, aki unalomig tudja, hogy ki merre, ha érdekli, ha meg nem, akkor meg minek, ugye?

De miért nem fogod fel, hogy abban a kontextusban, amibe én helyeztem azt a mondatot abban teljesen megáll szövegkörnyezet nélkül is? Most őszintén, hol szóltam én egy vak hangot is arról, amit meglátásom szerint te ambicionálsz? Sőt, meg is mondtam, ha jól emlékszem, hogy a gonzó műfajba az étteremkritika is belefér, csak ugye a műfajjal szemben azért vannak elvárások is, például igyekezni kell nem leírni tényszerű információkat, vagy ha mégis, akkor nem beduzzogni, ha azt valaki cáfolja, hanem röhögni egy jót és lépni tovább. És persze azt is megmondtam, hogy engem konkrétan kiver a veríték a gonzó műfajban megírt étteremkritikától, és amikor te nyilvánvalóvá tetted, hogy az új sorozatod csak és kizárólag a gonzó műfaj szabályai szerint alakítódik akkor fogtam a kalapom és leléptem. Ha neked így jó, hát így jó, ahogyan egy olvasód mondta majd párbajozol szépen magaddal, én megértelek, mert nekem sem fontos a társaság _bármi áron_.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 16:35:19

@maroz: "...hanem röhögni egy
jót és lépni tovább."
Ezt te mondod???
(De ezt már csak úgy az ablakon visszaszólva.
...ja, ablak sincs.)

maroz 2013.07.16. 17:03:15

@agresszív kismalac:

"ja, ablak sincs"

Még valami?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.16. 21:47:56

No, nézd csak! Van humora.
...akkor nem értem.

maroz 2013.07.16. 21:56:55

@agresszív kismalac: Az van, hogy mindez azért nem ilyen egyszerű - de hát ezt meg mindenki rávágja azonnal mindig és mindenre, felelőtlenül.

Az értés óhajtása, az már valami.
süti beállítások módosítása