HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Orbán Viktor utat mutat

2013.10.30. 10:05 | maroz | 77 komment

Címkék: hétvége

Azért, mert van rá igény. Most turistautat, de a napokban olvastam, hogy az építészet területén is. Ez van, ehhez nem tudok mit szólni, legyen ez azok problémája, akik megválasztották. Ha a jobboldali emberkéket és a jobboldali értelmiségi elitet nem zavarja az, hogy hülyének nézik őket, fogalmatlan idiótáknak, akik képtelenek önállóan értékítéleteket alkotni, akkor mutasson nekik irányt Orbán, furcsa gusztus, de hát ha ilyen a jobboldaliak gusztusa hát ilyen, ne disputáljuk.

Vessünk azért erre a turistáskodásra egy óvatos pillantást, na nem azért, mint ha bármit is vitatni szeretnék, mert minek, hiszen ha a honi elképzelés a turistáskodásról kimerül abban, hogy zokniba betűrt farmerben ülünk a tábortűz körül, akkor mit is vitathatnék, de azért volt Orbánnak egy vicce, amit már csak a rend végett is nehezen tudnék szó nélkül hagyni:

„Ha turistaházat építünk, ne legyen gyengébb az ausztriainál, és ne legyen félmegoldás"

No, tehát én itt most ennek az ambiciózus célnak az értelmezéséhez szeretnék pár kis adalékkal hozzájárulni. Csak úgy, érintőlegesen mesélgetnék turistaházakról, ausztriai, de nem csak, és majd döntse el a kedves olvasó, hogy érzelmezhető-e egyáltalán ez az orbáni megmondás.

Kezdjük rögtön a szervezeti keretekkel. Ausztriában turistaházakat jellemzően a civil szervezetek építenek és ők is üzemeltetik. Például az, amelyiknek én is a tagja vagyok, az Oesterreichischer Alpenverein, egy pimf kis 150 éves szervezet 450 000, ismétlem: négyszázötvenezer taggal. Én olyan 60 euró körüli éves tagdíjat fizetek, és ha figyelembe is vesszük, hogy vannak ennél alacsonyabb tagdíjak is azért ez a tagok számával felszorozva már egy egészen érdekes szám. Különösen kellemes dolog ebben a tagságban még az is, hogy a nagyobbacska európai hasonló egyesületek kölcsönösen elismerik és többnyire a sajátjukkal egyenlő elbánásban részesítik a többiek tagságát. Tagnak lenni ugyanis előnyökkel jár, például pont az egyesületek által épített és üzemeltetett turistaházakban olcsóbban kapjuk a szállást.

Sajnos az egyesületi életben nem nagyon (na jó, egyáltalán nem) veszek részt, mert nix dájcs.

De ha részt vennék, akkor egészen biztosan szóvá tenném, ha a kancellári seggnyalonc hasznos útmutatásai alapján az általam is fizetett egyesületi forrásokból, de akár még adóeurókból is az egyesület oda építene turistaházat, ahol kurvára semmi értelme nincs. A helyzet ezzel ugyanis az, hogy elég régi és elég sok helyen megfordult bakancskoptatóként azt figyeltem meg, hogy ahol van kismillió egyéb szálláslehetőség oda tipikusan nem építenek turistaházat. Lehet, hogy azért mert hülyék, vagy azért, mert nekik nem jutott egy Orbán, aki hasznos útmutatásokkal látná el őket, de talán az is lehet, hogy azért, mert tényleg ott a teméntelen sok szálloda, panzió, bauerhof, kemping és döbbenetes, de ezek képesek piaci alapon is kezelni a felmerült problémát. És milyen a világ, akár még a pilisi hütte tervezett háromezer forintos árfekvése környékén is akad egészen tisztességes hegylábi szálláshely, zuhannyal, konyhával, internettel. Hatezer forint körül meg már szauna is van. Gondolom kiszaladna néhány sájze az ebből élő vagy ebből mellékest húzó polgárok szájából, ha az aktuális uralkodójuk turistaházat építene melléjük.

Nézzük akkor, hogy tipikusan hová építenek az osztrákok turistaszállást. 

Tipikusan oda, ahonnan a turista már nem tudna ugyanaznap visszatérni az autójához. Vagy tudna, de nagyon nem lenne gazdaságos a számára. Ezek a helyek többnyire úgy néznek ki, hogy kellően messze és kellően magasan vannak az országúttól. A hüttének álcázott berghotelekről most ne beszéljünk, azokról a legtöbb kispénzű turistáknak íródott kalauz úgyis csak annyit ír, hogy: kerüld el! Tehát az ausztriai turistaszállás oda épül, ahol nincs más lehetősége a természetjárónak fedél alá kerülni. És akkor most jöjjön néhány kedvencem, szubjektív válogatás, amint hogy az élményeim is azok, és eszem ágában sincs semmi általánost belőlük megmondani.

Nagy kedvencem a Dachstein. Ez egy cuki kis mészkőfennsík, olyan kétezer méternél kezdődik a pereme. Essünk neki délről. Ha az ember csak messziről nézné, akkor ott van Ramsau, Schladming és a környező falvak kismillió szálláslehetősége, és tényleg bőven akad pénztárcabarát megoldás is. De ha az ember fel akar rá mászni, akkor egy kicsit már más lesz a helyzet. Az van, hogy gyakorlatilag a függőlegeshez közeli sziklán kell felkorcolni vagy ezer méter szintet. Még a zergék is anyáznak, mire felérnek. Lejönni ugyanaznap hülyeség lenne, tehát jó lenne ott egy szállás. Vagy több, de ne rohanjunk előre, nézzük, hogy ha a déli falon felhúztuk a belünket mi vár ránk. Hát a 2700 méteren lévő Seethalerhütte!
seethalerhütte.jpg
Na jó, ez egy vicc volt, így néz ki a hütte télen, amikor éppen zárva van, szigorúan. Nyáron azért barátságosabb. Cuki kis családias házikó, priccsekkel, hogy meglegyen a közösségi élmény is, így még az is előfordulhat, hogy a férfiember hazaérve elmesélheti, hogy te, ne tudd meg milyen egy bombázóval feküdtem le a Dachsteinen... Persze azt már nem kell hozzátenni, hogy meg még másik tizenegy emberrel is, hát vagyunk mi krónikások, hogy mindenről beszámolni legyünk kötelesek? Természetesen a házban nem túl sok pénzért enni is lehet nem túl izgalmas dolgokat, no meg sör is akad, és ha szerencsés az ember, akkor grátisz kap egy olyan napfelkeltét, ami viszont megfizethetetlen. Mi kellhet ennél több? Mi, mi, még néhány ilyen házikó a fennsíkon azért, hogy az ember kedvére körbejárhassa az egész csodát, a gleccsert, hogy töményen kapjon a pofájába annyi sziklát, annyi mészkövet, amennyitől még egy cementgyáros nagyvállalkozó is skorbutot kapna. A bőség zavara keveri meg az embert, hirtelen nem is nagyon tudja, hogy hogy tervezzen: másszon át a Dachstein-csúcson az Adamek hüttébe, de nem ám aludni, csak éppen érinteni, esetleg enni valamit, mert estig még simán el lehet érni a Simony házat, vagy inkább fordítva? Mindegy is, a fő, hogy van és jó, hogy van. Ott, annyi, és olyan, amilyen kell. Annyira, de annyira szeretném megnézni egy osztrák sporttárs arcát akkor, ha jönne az éppen ügyeletes kancellárjuk és elkezdené megmagyarázni, hogy hova és milyen turistaházat kellene építeni. 

De nem csak Ausztriából áll a hegyek világa, ott van a csöppecske Szlovénia is, ráadásul ők még egy időben hozzánk hasonlóan szocializmust is építettek, de ettől még nem egy miniszterelnök mondta meg, hogy hová is kéne turistaház, hanem például egy pap, név szerint Jakob Aljaž. A Triglav a másik nagy kedvencem, bár itt a szállásokkal már akadtak sűrűn gondjaim. Egy újabb viccesnek szánt felvétel jön, a képen két menedékház is látszik, az egyik a legismertebb, a Triglavski Dom nevű. Na jó, kis túlzás, hogy látszik, pedig higgyék el, a Seethalerhüttéhez képest ezek bazinagy hodályok. 
triglavskidom.jpg
Látják? Nem látják? Na látják! Ugyanaz a mese, mint a Dachsteinen: felkecmereg az ember kétezer méter fölé és ott bóklászik kedvére vagy három-négy napot. Estére pedig hála a szlovén miniszterelnökök bölcsességének mindig kerül turistaszállás az út végére. Mondanám, hogy kedves, hangulatos, tele csöndes, jóravaló természetszerető emberekkel, de ez sajnos nem pont így van. Azt hinné az ember, hogy ez a magasság, ezek a már viszonylag komoly kihívások valamelyest szűrik a duhaj elemeket, de sajnos nekem nem ez a tapasztalatom. Szezonban rengetegen vannak, és mindig akad egy olyan duhaj társaság is, akik valamiért fontosnak tartják, hogy hajnali háromig a lehető leghangosabban üvöltözzenek. Az utószezonban már jobb a helyzet, olyankor csak az odaszabadult rengeteg nyugdíjast kell elviselni, azok meg már csak feleannyit isznak és éjféltájt többnyire már abba is hagyják az ordibálást és az ajtócsapkodást. Bevallom őszintén nem bánnám, ha Orbán megoldaná ezt a problémát is, mert sajnos engem nagyon zavar.  
triglavskidom0.jpg
Így, fejből meg se tudom mondani hány menedékház van a Triglav tetején, szinte nincs is komolyabb tervezési kényszere az embernek az útvonal összeállításakor, bármit is talál ki igen jó eséllyel lesz a nap végén egy útba eső ház. Lehetetlennek tűnő helyeken, sokszor úgy, hogy az ellátmányt jobb esetben drótkötélpályán cibálják fel, rosszabban helikopterrel. Mondjuk arrafelé maga az ösvény is lehetetlennek tűnő helyeken megy, az alábbi képen is rejtőzik egy darab menedékház és egy darab ösvény, mindkettőt a kép felső harmadában tessen keresni, az ösvény amúgy vízszintesen fut.
triglav0.jpg
nogara.jpgÉrdekességként megemlíteném, hogy a menedékházak zöme télen is használható, mert vannak olyan perverzek, akik ilyenkor is bóklásznak. Személyzet ugyan olyankor már nincs, és nem is az egész házról van szó, hanem az úgynevezett téli szállásról, osztrákul: winterraum. Ez körülbelül egy fáskamra méretű fáskamra, és innen a variációk végtelenek, van, ahol csak pár lestrapált vaságy van, de akad fűtött, fullextrás is, olyan, ahol a pénzes becsületkassza mellett van egy természetbeni is, jelesül némi otthagyott tartós élelmiszer gondolva olyanokra, akik tényleg végszükségként térnek be egy ilyen menedékhelyre. Ami pedig itt, a szöveg mellett látható az már nem más, mint a perverzió csúcsa: a bivak. Ha a menedékházak téli szállása fáskamra, akkor a bivak tyúkól. De ez már valahol erős határeset a turistáskodás és a hegymászás között, ezen a szinten már nem egy arbiter elegantiarum szűri a lila túrabakancsosokat, hanem a természet, és sajnos utóbbi sem szokta félmegoldásokkal beérni.

Ha valaki a témát picit közelebbről is szeretné megismerni és Nyugat-Magyarországon él ne habozzon felkeresni a Rax-Schneeberg hegycsoportot. Itt is ugyanaz a helyzet: a hegy lábánál szállodák, panziók, apartmanok, a hegyen pedig turistaszállás. Igaz, itt már akad egy kivétel is, a Weichtalhaus, ez tényleg a hegy lábánál van, autóval húsz méterre megközelíthető, de erről tudni érdemes, hogy a szezonban a környék falairól fürtökben lecsüngő sziklamászók kedvelt bázisa. A Rax fennsíkon is akad bőven turistaszállás, régebben a Karl Ludwig haus volt a személyes kedvencem, de sajnos amióta ilyen ökobioizét csináltak belőle ez elmúlt. Sőne álte cájte, vagy mi. Jobban kedveltem akkor, amikor még egy kétesnek tűnő egzisztencia mérte a grammerknödelt és valami idióta kakaduja abuzálta a vendégeket, miközben két bécsi férfi osztott minket, hülye magyarokat azért, mert a nőink is jöttek velünk, holott szerintük a nőknek ilyenkor szépítkezni illene menni mindenféle wellness-izékbe, ahogyan azt az ő asszonyaik is teszik. Lehet, hogy ezek a bécsi férfiak valójában Orbán ügynökei voltak? Kinder-küche-kirche agitátorok? 

monterosa.JPGAmúgy nem vagyok én a haladás ellen, például azt is tátott szájjal néztem amint a hegyen is elkezdett megjelenni a hájtek. Első fecskeként a svájci Monte Rosa hüttét építették meg a zürichi egyetem pionírjai, természetesen a ma oly divatos fenntarthatóság jegyében. Ja, és a megrendelő egy civil szervezet volt, a Schweizer Alpen-Club, az osztrák társzervezethez képest pitiáner 135 ezres tagsággal. Sajnos arról nincsenek információim, hogy vajon a beruházáshoz adott-e a svájci miniszterelnök nekik hasznos útmutatásokat, ha nem, akkor az csak azért lehet, mert vagy nincs lila túrabakancsa, vagy olyan idétlen, hogy még a farmert sem tudja betűrni a zoknijába. Mindegy is, a fő, hogy a Monte Rosa divatot teremtett, pár évre rá a franciák is előrukkoltak egy űrbázissal a Mont Blanc oldalában, de ezeket a turistaházakat már hagynám is, egyrészt nem osztrákok másrészt meg ezekhez képest bármilyen félmegoldást szívesen fogadnék bárhol.

Talán még egy szót erről a zokniba tűrt farmerről. Jelentem, nem túl sok ilyent láttam az osztrákoknál. Talán ha szempont az, hogy a turistaházaink ne legyenek gyengébbek az ausztriai hasonlóknál, akkor akár még a ruházatban is követhetnénk őket. Van ugyanis ennek is egy kultúrája, és az nagyon nem a zokniba tűrt farmerről szól. Van egy kultúrája, és az ma már bárki számára elérhető, hiszen ma már potom pénzért bárki hozzájuthat azokhoz a cuccokhoz, amelyekkel a természetjárás még inkább élménnyé tehető. Nem is nagyon kell ehhez más, mint merni levetni a lelki mackónadrágot, merni kicsit körülnézni a világban, na jó, legyen csak Ausztria ez a világ és picit utánamenni, hogy milyen szerkóban turistáskodnak azok, akiknek nem a miniszterelnökük mondja meg isteni sugallatra, hogy mi a szép, mi a jó. 

Szóval ezek lennénk mi, amikor valamihez nem individualista módon nyúlunk. Mi így tudjuk ezt kollektíven intézni. Nekünk miniszterelnök kell, lila túrabakancsban és zokniba tűrt farmerrel mutatja az utat, miközben a mindenféle obskúrus szakemberei miniszteri biztosként szórnak el közpénz-tízmilliókat nehezen értelmezhető dolgokra. Ha valami, hát a turistáskodás az aztán egészen biztosan civil ügy, és nagyon szép osztrák példáink vannak arra, hogy hogyan csinálták, hogyan csinálják ezt ők. De ismétlem, ha nekünk ez a jó, ha a jobboldaliaknak egy ilyen útmutató Orbán kell, mert nélküle még egy bakancsot befűzni sem képes idióták vagyunk, akkor ez kell, nincs mit tenni. Illetve szerencsére van, mert ha valamit, hát pont a turistáskodást lehet ám individualista módon is művelni, és ha mégis a közösségit szeretnénk az osztrák alpinklub szeretettel lát minden magyart, különösen azokat, akik nem félmegoldásokra vágynak.

77 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr665605106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 19:55:55

Az OK hogy nem szereted Orbánt, de direktbe hazudozni nem kéne.

'Tehát az ausztriai turistaszállás oda épül, ahol nincs más lehetősége a természetjárónak fedél alá kerülni.' - ezt nem lehet leellenőrizni és persze hazugság is, mert egy hotel teljesen más vevőkört szolgál ki mmint egy turistaház.

A most avatott (felújított) som hegyi turistaház meg jó 100 éve áll ugyanott, gondolom odébb kéne vinni mert utálod Orbánt.

Hehe

Popescu Ion 2013.10.30. 19:58:00

baszki, annak idején ceauşescu adott értékes útmutatásokat (indicaţii preţioase.
manapság, a mi barmunkon kivül, valszeg az észak koreai kisgömböc tud hasonlókat :(
hajrá butaország...

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 20:11:35

A lényeg hogy geci a Zorbán.

Én ugyan még egyik miniszterelnökről sem hallottam, hogy egy hangyafasznyit is foglalkozott volna a turistautakkal/házakkal, pláne adott volna rájuk PÉNZT.

De a pénz az smafu, tahóOrbán, zoknibatürt, és még csak nem is civil szervezet. Pláne nem független szakértő. És egyáltalán nem demokrata.

Orbán azért köcsög, mert olyanra ad pénzt amire a független civil demokraták nem. Volt már ilyen.

Gehehe

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 20:17:55

mi úgy építkezünk, mint mekk elek a disznóknak. aki előbb megépítette a tetőt. aztán azt a malacok tartották, amíg aláfalaz.

előbb legyen turistaház, és utána majd lesznek benne turisták. turistaegyesület? az mégis minek? itt az egész népnemzet a turizmus mögött áll. bezzeg ausztriában. csak négyszázötvenezer tag. ugyan már. ebben is térdre kényszerítjük ausztriát, mint mindenben. na jó, előbb a strabag összefog lajossal. de mindenben. és ezt a high tech dolgot hagyjuk már. a nagy magyar turista tradíció mindenek felett áll. a világ legnagyobb utazói mind magyarok voltak.

a viccet félretéve. magyarországon nem lesznek erős civil mozgalmak. de valószínűleg nem a politikai kormányzatnak, hanem a független önkormányzatoknak kellene ezeket szervezni. az országos politika alatt a járásoknak, az abból szerveződő megyéknek és régióknak.

füg-get-len ön-kor-mány-za-ti-ság. ezt hiányzik a rendszerből. szinte akármelyik esetben elmondható ez. egy patrióta ernyőszervezet, lokálpatrióta egyesületek, független önkormányzatok. ezek a hiányzó elemek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.10.30. 20:18:09

Gratulálok a szakmai részhez.

A politikai gyűlölködést viszont kár volt belekeverni.
Nem is az zavar annyira hogy Orbánt fikázod holmi turistaház beruházás kapcsán, hanem inkább az hogy a bevezetőben úgy unblokk az egész jobboldali értelmiséget leírod.

Pedig hidd el.. Ezt a fajta lekicsinylést nem engedi meg magának szinte egyik jobboldali értelmiség sem, a magadfajta baloldali értelmiségivel szemben.

Mert baromság, és csak az árkok elmélyítésére jó, valamint arra hogy pl a szakmai tapasztalataidat magasról leszarja a népesség fele, a gyűlölködő stílusod okán.

2013.10.30. 20:23:19

"Orbán azért köcsög, mert olyanra ad pénzt amire a független civil demokraták nem. "

Szerencsére a magyarok döntő többsége nem "független civil demokrata". Sőt kurvára utáljuk ezeket és egész másképp hívjuk őket!

Ti áruljátok ki a hazátokat nyomorult csirkefogók mindenféle hazugsággal. Ti hírdetitek, hogy büszkeség buzinak lenni, ti pofáztok dolgos, szorgalmas cigányokról stb. Ti döntögettek szobrokat, rugdaljátok a miniszterelnök fejét. És folytatni lehetne a sort. Na ezekért utálunk benneteket hazátlan, gerinctelen mocsok köpönyegforgatók!

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 20:24:51

@kantonista: 'füg-get-len ön-kor-mány-za-ti-ság. ezt hiányzik a rendszerből.'

Én a magadfajta független szakértőket szeretem...:)

1.Milyen független önkormányzatiság? Az milyen? Ami 2010 előtt volt? Mitől független az önkormányzat?

2.Kinek hiányzik? Miért?

J.László 2013.10.30. 20:25:07

Az első bekezdésnél nem jutottam tovább. A kedves blogszerző szerintem otthon gyógyíttassa a frusztrációit, ne a nagyközönséget traktálja velük.

maroz 2013.10.30. 20:28:10

@kantonista: "bezzeg ausztriában. csak négyszázötvenezer tag."

Ez így nem pontos, mert ennyi tagja csak az OEAV-nek van, de rajta kívül még van pár turistaegyesület, az Österreichischer Touristenklub például úgyszintén 150 éve alakult, és nekik is van 24 ezer tagjuk és vagy félszáz menedékházuk. A posztban említett Karl Ludwig haus is az övék. :)

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 20:28:27

@Lucky Larry Silverstein:
így van. eddig nem volt magyarországon turizmus. de a kedves nemzetvezető most időt és pénzt nem kímélve ezt az ügyet is megoldotta nekünk magyaroknak. soha nem volt még ilyen igaz magyar ember a nemzet vezetője. a nemzetközi bukott baloldal finnyáskodik. minek kellene nekünk utánozni ausztriát? mi az, hogy ausztria? nincs is osztrák nép. kitaláció az egész, mint a belga, a svájci. vannak nagy utazóik? benyovszky móric madagaszkár királya volt. igaz akkoriban magyarországon épp egy osztrák volt a királynő. de mi magyarok ki fogunk törni ebből a nemzeti kishitűségből, ebből az ezeréves elnyomásból. ennek is a jelképe ez a turistaház. amit a nemzetvezető a nemzetgazdasági miniszter-asszonnyal átadott. nekünk magyaroknak. a nemzetközi maffiabaloldal a gödörben hagyta az országot. de a kormányzó úr megmentett bennünket. vivát benyovszky, vivát orbán.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.30. 20:31:04

Nekem a szakmai rész is tetszett (rohadtul irigyellek :)), meg a gyűlölködős is. Utóbbi főleg a rá adott reakciók miatt, kedvencem az, hogy "ezt nem lehet leellenőrizni és persze hazugság is". :)

J.László 2013.10.30. 20:32:29

@kantonista:
Kedves @kantonista. A magyar embernek a haja szála égnek áll már a "független" szó hallatán is. Tudod, mi a "független"? Akkora doktriner liberálnáci, hogy a fal adja a másikat. Nem veszitek észre, hogy ezekkel a süketelésekkel már egészen leírtátok magatokat?

maroz 2013.10.30. 20:33:01

@Trompf: De miben tévedek?

Nem lenne enyhén szólva is furcsa, ahogyan ez a mostani hatalom a teljesen civil ügyek kapcsán megnyilvánul? Van annak valami eleje-veleje, hogy az ország miniszterelnöke szabja meg a honi turistáskodás irányát?

Ha arra jutunk, hogy de, ez tényleg nem annyira polgári hozzáállás, akkor lépjünk tovább. Tette-e ezt határozottan szóvá a jobboldali értelmiségi elit? Nekem nem tűnt fel. Mi másra juthatnék ennek alapján, mint arra, hogy ha nem is szól ellene, akkor végső soron elvan vele, elfogadhatónak tartja?

Hol a hiba a gondolkodásomban, mert én nem nagyon találom...

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 20:33:41

@kantonista: Ácsi.

Volt egy turistaház felújítás, meg egy terv amit a kormány pénzel.

Ettől még a független demokrata szakértő civilek is csinálhatnak más turistautat és turistaházat. Ahogy 8 évig is tették, meg most is, européer módon.

LoL

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 20:35:20

@maroz: Te teljesen hülye vagy?

Ki újíttatta fe a som hegyi házat? A civilek?

ursus artos 2013.10.30. 20:38:13

Speciel azt, amit a turista házakkal kapcsolatban Orbán mondott és lényegében a minőségre célzott az éppenséggel nagyon is vállalható.
Aki meg többet akar belelátni az az ő baja. (Na meg a mienk, hogy ilyen hülye a ballib oldalunk.)

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 20:48:07

@Lucky Larry Silverstein:
turizmus tipikusan olyan dolog, hogy az átnyúlhatna az országhatárokon önkormányzatiság keretei között. függetlenül a pártpolitikától.

turistaházakat nem a civileknek, nem is a kormánynak kell építeni, hanem a FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOKNAK. minden szakpolitikának el kellene szakadni a pártpolitikától, szoci-náci (vagy nemzeti-szocialista) ideológiai ellentéttől.

a pártok nem azért kellenek a demokráciában, hogy összegyűjtsék az értelmes embereket. épp ellenkezőleg, azért, hogy légypapírként magukhoz vonzzák a hülyéket. az a szerepük. semmi egyéb. ha ezen túl nincs semmi, akkor nincs értelmes közélet. akkor csak mindennapi hazugságok vannak. mein orbán és mein gyurcsány.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 20:53:37

@kantonista: 'turizmus tipikusan olyan dolog, hogy az átnyúlhatna az országhatárokon önkormányzatiság keretei között. függetlenül a pártpolitikától.'

- egyetértek. Választási kampány van Orvbán mindennek ott lesz az avatásán.

'turistaházakat nem a civileknek, nem is a kormánynak kell építeni, hanem a FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOKNAK.' - ki tiltja meg nekik?

'a pártok nem azért kellenek a demokráciában, hogy összegyűjtsék az értelmes embereket. épp ellenkezőleg, azért, hogy légypapírként magukhoz vonzzák a hülyéket.' - választáskor minden hülyére szükség van, amíg minden hülye választójoggal rendelkezik.

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 20:54:10

@J.László:
nyilván a libernácik a nemzetközi bukott maffiabaloldal részei. amire legutóbb baján is nemet mondtak a választók.

jogalany 2013.10.30. 20:55:56

Voltak szép éveink magyarországban, a társaságunk egy része nagyon szeretett a természetben sétálni, kirándulni, de nem voltunk gazdagok. Akkor még sok turistaház létezett és ott töltöttünk sok szép hétvégét, jó volt.
A házakat lassan eladták, bezártak, ma már elvétve működik egy - kettő.
Tehát jó dolog, hogy fel élesztik ezt a szép és hasznos hagyományt, olcsó, megbízható szállásokat kínálnak, nem tagságnak, hanem a népnek.
O.V. nem adott pénzt rá, ezt tisztázzuk. A családi kasszához akkor sem nyúlna, ha éhen vesz a fél ország. A mi adóforintjainkból épült fel és jó, hogy van. Erre nem sajnálom a pénzünket, O.V. helyesen tette, hogy elrendelte a felújítást.
Az írónak köszönjük az osztrák reklámot, és remélem ha lesz sok itthon is, akkor nem mindig a sógórékat fogja boldogítani mikor sétára van kedve.
A 3200 önkormányzat majd mindegyike valamelyik párt irányítása alatt van, a 67000 civilszervezet döntő többségét pártok hozták létre. A maradék megélhetési civil, alig van pár száz melyik valódi civil és független a szó szoros értelmében.
Tehát független szervezetekről beszélni, felesleges.

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 20:59:58

@Lucky Larry Silverstein:
magyarországon 3000 brutálisan széttagolt többnyire pártirányítás alatt működő köztestület létezik, amiket források nélkül tartanak fent.

helyette 100-200 agglomeráció kellene, ami az országos politikatól függetlenül szervezi például a turizmust. aztán ezek együttműködhetnek megyei vagy régiós szinteken. vagy átlépve az országhatárokat szövetségi keretek között.

kvadrillio 2013.10.30. 21:01:14

Így járhat, ha nem kell a közmunka

csa

2013. október 30., szerda 07:36 |
Bár sok önkormányzatnál még azt sem tudják pontosan, mit fognak csinálni novembertől az újabb rengeteg közmunkással, ha valaki visszautasítja a munkát, amelyről azt sem tudja, hogy irodai vagy fizikai, törlik a munkanélküli regisztrációját. A munkanélküliséget így két oldalról darálja az állam: a foglalkoztatás növelésével és a regisztrált munkanélküliek eltüntetésével.
Címkék
közmunka, foglalkoztatás, munkanélküliség

NU ! BAZD MEG ANYÁD ORBÁN VIKTOR ! MENJ A BÜDÖS PICSÁBA A RENCERVÁLTOZÁSODDAL, ADD VISSZA A GYÁRAKAT, VÁLLALATOKAT AMIT MEGSZÜNTETTETEK, AMIVEL 1,5 MILLIÓ MUNKAHELY IS MEGSZŰNT ÉS EMBEREK MILLIÓI KERÜLTEK AZ UTCÁRA ! AMIT EZEKBEN A GYÁRAKBAN, VÁLLALATOKBAN GYÁRTOTTAK AZOKAT A TERMÉKEKET MOST IS GYÁRTJÁK, GYÁRTATJÁK MÁSOK, MÁSHOL...ÉS MILLIÁRDOSOK SZÁMLÁJÁT HÍZLALJÁK !!!!!A MAGYAR FIATALOK MEG FEKETÉN VAGY EGYÁLTALÁN NINCSENEK MUNKALEHETŐSÉGHEZ JUTTATVA, DIPLOMA UTÁN IS MEHETNEK GALLYAZNI KÖZMUNKÁSKÉNT MERT NINCS ELÉG MUNKAHELY CSAK AZ ADÓCSALÓ KFT-K, BT-K...STB, AMELYEK NEM SZÍVJÁK FEL EZT A MUNKAERŐ MENNYISÉGET !
MENJEN AS PICSÁBA AZ ÖSSZES POLITIKUS GÖRÉNY AKIK EZT A TÁRSADALMAT ROMBADÖNTŐ GAZDASÁGOT KITALÁLTÁK MAGUKNAK !!!!!!!

béla a görög (törölt) 2013.10.30. 21:04:27

Orbánnal egy beteg ember, úgy is kell kezelni.
A probléma az, hogy miniszterelnök a legnagyobb probléma meg hogy itt.

Egyénként meg félmegoldás - hallott már olyanról valaki magyarországon, hogy megépítenek valamit és az üzemeltetési költséget is számolnak hozzá? :)
Nem, nem a jogászok bérére gondoltam akik felügyelik jogszerűen pusztuljon le amit megépítettek :)

Nem érdemes összehasonlítást végezni egy beteg embert komolyan venni. Nálunk meg akarják mutatni - hogy kinek is mit és legfőképp minek arra még nem sikerült rájönnöm - de azt nagyon, ott meg üzemeltetni akarnak pl. menedékházakat (is). Valamit/valakiknek/valamennyiért/valamiből. Ott üzletről beszélnek nálunk meg államról (ami van akinek jó üzlet).
Ott figyelembe veszik a meglévő kereskedelmi egységeket és azok üzemeltetőit, nálunk leállamosítanak, hogy utána privatizáljanak - kell az a kis eredeti tőkefelhalmozás.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 21:05:19

@kantonista: pártirányítás van a világ minden demokráciájának minden önkormányzatában. Ettől még nem mindig politikai döntés egy turizmus fejlesztés. Összevissza együttmüködés meg most is van arra vannak az OHSZ-ek, minisztériumok, Eurorégiók stb.

De ha van vmi avatható átadható arra rámennek a politikusok.

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 21:05:59

@jogalany:
100-200 független köztestület kell. egy működő önkormányzati rendszer. még egyszer nekik kell futni a rendszerváltásnak. ha nem 2014-ben, akkor 2015-ben, vagy 2016-ban, vagy utána.

lokálpatrióta egyesületek kellenek, patrióta ernyőszervezettel. és az összes párt ellen kell együtt vonulni. lehet, hogy csak 2020-ban lesz ilyen, vagy az is lehet, hogy soha. de másképp ezt értelmesen nem lehet.

kvadrillio 2013.10.30. 21:07:40

@kvadrillio: JA...ÉS EGYBKÉNT KELLENEK A TURISTAHÁZAK SOK ÉS MÉG TÖBB ! SZÍVESEBBEN ELMEGYEK SÉTÁLNI, GYALOGOLNI A TERMÉSZETBEN, MINT MAGAS VÉRNYOMÁSSAL HULLÁMZANI A SZÁMOMRA KÁRTÉKONY MELEG VIZES WELLNESS-SZAROKBAN, SZAPORÍTVA LEISZTINGER MILLIÁRDJAIT......

Lucky Larry Silverstein 2013.10.30. 21:08:28

@jogalany: 'Tehát jó dolog, hogy fel élesztik ezt a szép és hasznos hagyományt, olcsó, megbízható szállásokat kínálnak, nem tagságnak, hanem a népnek.
O.V. nem adott pénzt rá, ezt tisztázzuk. A családi kasszához akkor sem nyúlna, ha éhen vesz a fél ország. A mi adóforintjainkból épült fel és jó, hogy van. Erre nem sajnálom a pénzünket, O.V. helyesen tette, hogy elrendelte a felújítást.'

Szerintem is és úgyértettem ofkórsz hogy OVME adott rá pénzt, nem OV apu.

okostojgli (törölt) 2013.10.30. 21:09:21

Mondjuk nekem bejönne ha kreténke mostantól turistaházakkal meg árvízvédelemmel foglalkozna. De csak ezekkel. (A focit beszopatta velünk, a rendkívüli havazásban meg a katasztrófaturista osztrákok 100-szor többet ártottak. Mármint kreténkének).

maroz 2013.10.30. 21:11:08

@jogalany: Az egyik itthoni kedvencem az Alpokalja. Kőszegen szoktam megszállni, tudok olyan szálláshelyet mutatni, ahol per fő kijön ma is 2500 forintból egy éjszaka, és minden van, ami amúgy egy turistaszálláson is lenne. Reggel elindulok, orrba-szájba csellengem az Írottkő környékét, fényképezek muflont, szedek gombát, csapágyasra hajtom a térdeim, este pedig teljesen kényelmesen visszaérek a kőszegi szállásomra. Nem nagyon látom át, hogy mi értelme lenne soktízmillió forint közpénzből felhúzni a környékre egy menedékházat. Mi az, amit adna, milyen fájó hiányt pótolna?

Dr.Bio74 2013.10.30. 21:22:02

Nem tom micsinátt má megint az orbány, de speciel én több farmeros csákóval találkoztam a Triglavon nem oly rég.

Zsoo 2013.10.30. 21:32:37

@jogalany: Ennek a rothadt áruló rétegnek az is baj, ha jót tesz ez ember. Legközelebb erre is figyelni kell a kormánynak, és úgy kell cselekedni, mint a népmesénkben a király látogatójának: adjon is ajándékot, meg ne is..

Kandabula 2013.10.30. 21:36:10

Én úgy gondolom, ha egy miniszterelnök egy turistaházat avat, abban van valami piti. Az utóbbi időben nagy élvezettel nézegetem a YouTube-on a legújabb Észak-Koreai történéseket, ott avat fel a Kedves (vagy már nem tudom miféle) Vezető áruházat, éttermet, könyvtárat, stb. és közben okosakat mond, amiket a körülötte mindenféle seggnyalók kis noteszekben jegyzetelnek, aztán meg - gondolom - agyvérzésig szajkóznak. Szóval - szerintem - ez így, egy nagyon szánalmas történet. (Történhetett volna úgy is, hogy a turistaházat a kezelője felavatja, OV pedig üdvözli a dolgot. De nem! Nélküle semmi itten nem történhet! Hát ez a szomorú.) Egyébként Észak Koreában olyan is van, hogy a Vezető utazik a konvojával valahová, oszt valahol megállnak levegőzni, a Vezető kiszáll a gépkocsiból, körülnéz. Ottan ezt az eseményt szobor, vagy márványtábla fogja jelezni. Nem jártam arra, de kíváncsi vagyok, hogy a turistaház oldalára kerül-e valami ilyesmi?

Kandabula 2013.10.30. 21:40:08

@kvadrillio: anyám! Észnél vagy? Hogy jön ez ide?

kantonpárti (törölt) 2013.10.30. 21:44:23

@maroz:
válasszuk ki az ország relatíve gazdagabb vidékét. és mutassuk be, hogy ha szerényen is, de működik a kapitalizmus. nehogy már közpénz legyen a turizmusban, hiszen megoldja a piac.

ehhez képest menj el mondjuk a bodrogközbe. a piac semmit sem old meg ricsén, vagy cigándon. vagy menj el a szomszédba olaszliszkára. hiába ott a közelben a világörökség. ehhez kellene valamilyen zemplén/zemplín megyei önkormányzat. ami a pártpolitikától függetlenül szervezkedik. itt a probléma, hogy megjelennek a pártok emberei. akik kijárják ezeket a minisztériumokban. onnantól kedve már az egyetlen cél a közpénzek elköltése. nem számít a megtérülés. ténylegesen nincs önkormányzati gazdálkodás. ha lenne eredmény azt úgyis elvennék tőlük. sokkal egyszerűbb azt mondani: építsen a kormány egy negyvencentis kilátót. legalább nincs vele probléma. mert arra nem mászik fel senki.

a helyzet az, hogy a leprás helyeket a piac nem oldja meg, és az állam (a kormány) sem.

jogalany 2013.10.30. 21:44:26

@maroz:
Mitől más az erdőben, hegycsúcsnál, patak mentén lévő turista ház, mint egy egyébként jó minőségű civilizációval megáldott lakhatás egy városban?
Hja a válasz egyszerű: a reggeltől más.
Este ugyis mindig buliztunk, beszélgettünk, sütögettünk, iszogattunk és a mély álom után ébredni, ahol nincs más zaj, csak a már felébredtek, motoszkálása, a csend, az a tudat, hogy kint vagy a TERMÉSZETBEN. Ilyen helyen az emberek is mások, békések, segítőkészek, türelmesek, az idegenek is!
Kívánom, legyen sok turista ház újra, raknám én a kályhát szívesen, hordanék be vizet a kútról, főznék sparhelten, ülnék stokin, és aludnék édes álomban egy vaságyon is, igaz már csak alsón.
Stadionok helyett turista házakat.
Ja és el ne felejtsem, netre kitett nyilvános lottószelvény adatbázisokat.

lüke 2013.10.30. 21:48:17

rettenetes a komment folyam
a turista mozgalom ,ami erös és civil volt
most kormány programmá emelkedik,mint egy lufi
s ami hiányzik, itt is ,ott is ; az a civil kurázsi

Kandabula 2013.10.30. 21:48:22

@Zsoo: nem érted az egészet. Sajnos.

Kandabula 2013.10.30. 21:51:26

@lüke: mit csodálkozol? OV már meghirdette azt is, hogy országunk Európa fogorvos nemzetévé válik! Arra is elment egy kis pénz...

A nevem Senki 2013.10.30. 22:23:53

Tök jogos a poszt. Ha turistautat építünk akkor az legyen szar, fos, szemét, és rosszabb legyen, mint egy beduin kunyhó. Különben is, az út fasisztoid lesz és diktatórikus.

Poszt Olok001 2013.10.30. 22:28:49

Linda: Mäshol (es itt is) megällapitottam,h vagy fizetnek teged a sok hülyesegert vagy szimplän äpoläsra szorulsz. Buzizni is nagy szellemi kepesseg jele. Azert mert mäs a szexuälis beällitottsäga, meg nem rosszabb ember, mint te.Dolgos cigäny... igen keves van ilyen, de van. Az istenitett uralkodod is nyalja a cigänyok segget a szavazataikert...mint minden politikus. HA ezt nem lätod, akkor sajnällak. Jol emlekszem, hogy 2006-ban kurcsäny bäbukat akasztkattak es gyujtottak fel? Az miert nem zavarta az erzekeny lelkedet??? A mostani es a regi politikusok is kimeritik a hütlen kezeles es (sok esetben a hazaäruläs) fogalmät...viktorod sem kivetel.
Kär beled a szo...

Mäs: itt is olvastam Bajät...es , h nem ker a nep a bal oldalbol...na ja.. a cigänysor megväsärläsäval nyert a fityesz. Kivülällokent amit en lätok az eredmenyek alapjän: rohadtul nem tudjäk az emberek,h kire szavazzanak, mert jo nem volt, csak kisebbik rossz...

Akkor a cikkhez:
tetszett es a kepek is gyönyörüek. Nem ertenek egyet viktätor savazäsäval, ha nem csak akkor adna a nepnek es jätszanä a kedves vezetöt, amikor välasztäsok jönnek. Mondjuk mindegyik ezt csinälja. Aki ebben törödest lät, az menjen häziorvoshoz vagy szemeszhez...

Erő e-meló 2013.10.30. 22:52:22

Orbán két hibát tud elkövetni:

1. csinál valamit
2. vagy nem csinál valamit

Most épp az a baj hogy csinált (turizmus-promóció), de elolvasom a többi posztot amiből kiderül miért baj ha nem csinál. Jedem das Seine

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.30. 23:30:24

@Lindalinda: Hehe, ez a Linda egy faék. Annyira Orbánista, hogy a másik Orbánistának (Lucky Larry Silverstein) is nekimegy, mert az leírta Orbán nevét. Még értelmezni sem tudta a marhája, hogy rokonlelkek, és mindketten Orbánnak csápolnak. Hát ilyen hülyékből áll a tábor.

Tiborpapa 2013.10.31. 00:03:34

Kétféle ember létezik Orbán számára. Az egyik átlát rajta, a másik nem. Az egyiket lefizeti, vagy kicsinálja, a másikat használja, vagy kihasználja. És vannak, akik még nem nyilatkoztak. Még nem!

jet set 2013.10.31. 00:38:17

Történt valami apró, jó dolog, felújítottak egy turistaházat. De egyből gyűlölködni kell, ugye?

dr. trafik nomac 2013.10.31. 00:45:24

Orban nem Bukarestben targyal az autonomiarol ?! WTF, ez ma a hir ? Mondjuk mar ott sirtam, mikor bayer, mega gojos motorosok az ugy melle alltak :( Ennyit ter magyarnak lenni...

Jaime Lannister 2013.10.31. 05:34:45

Mindenhez hozzászól, mindnütt jelen van, kis falujában stadion épül, agymosott tömegek tapsolnak neki...hmmm ez az ember inkább Ceausescu, mint Putyin.

maroz 2013.10.31. 07:17:16

@Dr.Bio74: Ezek az olaszok, ehhh. Szörnyű népség. :)

maroz 2013.10.31. 07:25:05

@jogalany: Jaaaa, hogy így. Na, akkor alapvető félreértés lehet közöttünk, mert számomra a természet az pont valami olyasmi, olyan hely, ahol nincs ház, nincs megrakott tűz és hát, isten bűnömül ne vegye, de nincs bulizó ember sem. Én azt gondolnám, hogy a természetkedvelő ember a természetet, és nem a saját emberi természetét megy oda kedvelni. Ezért is nézem én ezt a dolgot a szükségszerűség felől: ne azért legyen ott kéró, mert fizikailag odaépíthető, és akkor meg már miért ne, hanem azért, mert nélküle nem, vagy csak nagyon nehezen bóklászható be a környék.

De persze megértem azt is, aki hálni és dajdajozni járna a természetbe, megértem, csak nem kedvelem. Szóval ha Magyarországon ilyen klubházakra, hepajhelyekre lenne igény, akkor erre lenne, ezzel sincs semmi bajom, de akkor minek megemlíteni az osztrák példát?

maroz 2013.10.31. 07:27:02

@A nevem Senki: Valamit még a zokniba tűrt farmerről is. Ha zokniba tűrjük a farmert, akkor az... <--- ide kérem a folytatást.

belekotty 2013.10.31. 07:32:55

@jogalany: Mi a helyzet a lottó adatbázissal?

belekotty 2013.10.31. 07:34:25

@Poszt Olok001: Ez a @Lindalinda: kezelésre szorul. Pszichiátriaira.

belekotty 2013.10.31. 07:37:21

@Lindalinda: Azért neked komoly gondjaid vannak az értő olvasással. Nekimész a náci elvtársadnak?

maroz 2013.10.31. 07:47:53

@jet set: Miben véled megtalálni a gyűlölködést? Konkrétan.

maroz 2013.10.31. 07:50:06

@belekotty: Ugye? Fillére pont olyan elvakult hülye, mint a Vincent legdédelgetettebb törzskommentelői voltak, amikor még követtem őket. :)))

jogalany 2013.10.31. 08:40:58

@belekotty:
Nagyon örülök, hogy kérded, de komolyan.
A nagy nyereményeknél vannak furcsaságok. Levitézlet politikusok lesznek kőgazdagok, Horn, Medgyesi, Smittelő aki szombeton megnyeri?, majd hétfőn már be is jelenti a sajtónak, hogy köszöni, de már nem kell a neki járó 200 milliós lakhatási biztosítás (ház). Aztán megjósolták négy héttel előre, hogy mikor lesz nyertes és várhatóan ki lesz az. A jóslat bekövetkezett.
Mindenki arra gondol első blikkre, hogy a húzásnál lehet manipulálni, de ez nem így van.
Az adatbázisban lehet manipulálni azt is hogy még ne legyen telitalálatos és a halmozódás folytatódhasson, egyszerűen ki lehet venni egy nyertes szelvény adatait és hasonlóan mikor akarnám, hogy legyen: be tudok tenni egy addig nem létezett szelvény adatait a bázisba észrevétlenül, az ezt megvalósító program képes a helyeket összehúzni, vagy tágítani és kitörölni egy sort, vagy beírni egy újat, sőt utána nyomtalanul magát is törli. Mindezt a húzás után el lehet elméletileg végezni.
Az FBI amerikában Newyorkban 4 Washingtonban 3 lottótársaság igazgatóját tartóztatta le, mert így csaltak. A magyar rendszer is onnan való.
Az ilyen manipulációnak egy nyílt adatbázis tudja elejét venni, a húzás elött letölthető formában ki kell tenni a netre, hogy bármely ügyfél vagyis játékos meg tudja nézni az Ő szelvénye bent van -e, és a húzás után meg lehessen nézni, hogy a nyertes szelvény bent volt-e a húzás előtt is.
Azt mondják, az adatbázist egy CD -re kiírják és elzárják egy szobába, a TV -ben meg is mutatták a szobát, aminek a kulcsai természetesen náluk vannak. Egy manipulált adatbázisról bármikor új CD -t lehet írni és máris az lesz a régi eltüntetésével a bizonyíték, hogy csalás az nincs.
De tudjuk a lehetősége megvan és a több furcsa nagynyeremény (2, 5, 3.5, 3 milliárd), mint amerikában megszüntethető lenne.
Csak tegyék ki a netre az adatbázisokat és az, hogy nem teszik mutatja, a dologban van valami bűdös.

tarackos 2013.10.31. 17:06:47

Ez jó poszt még lehet én is belépek oda, eddig eszembe sem jutott.

OV-ra: láttuk már villáskulcscsal, kolbászt tölteni most ez az arca került reflektorfénybe a renenánsz Vezetőnknek. Sztem sakkozni is tud...;)

maroz 2013.10.31. 18:40:27

@tarackos: Engem csak az zavar, hogy kevés embernek tűnik fel az, hogy Orbán ebben a történetben egyáltalán nem a lényeg, hanem csak egy jelenség.

Ha átfutjuk a kommenteket mi az a lényeg, ami kiolvasható belőlük? Szerintem az, hogy Magyarországon elég sokan vannak azzal a meggyőződéssel, hogy helyes az, ha van egy erős vezetőnk, aki mindenféle komolyabb elvi megkötések nélkül intézi az ügyeinket. Helyettünk, és persze mindig nekünk, miközben ránk ebből csak annyi hárul, hogy hálásaknak kell lennünk.

Ez a lényeg. Az pedig, hogy ezt az erős embert, ezt az apafigurát történetesen most éppen Orbánnak hívják csak a jelenség. Hívták már másnak is, és tippem szerint fogják is még másként hívni.

A vízválasztó nálam ott van, hogy én annak örülnék, ha a lényeg változna, nem a jelenség. Engem ugyanis az zavar, hogy elég sokan kedvelik ezt a paternalista viszonyulást állam és polgára között, és azért zavar, mert tudom, hogy az ilyen attitűdök és értékek nem igazán kedveznek a polgári demokratikus társadalmi berendezkedésnek. Én azt szeretném, ha a lényeg változna meg és nem csak a jelenség. Igen, el lehet _az_ Orbánt zavarni, de amíg ott a masszív fogadókészség _egy_ Orbánra, addig a lényeg változatlan.

A problémám az, hogy ez a fajta paternalista államfelfogás is teljességgel legitim. Nem nagyon lehet ellene semmiféle felszabadítási harcot vívni, nem lehet azt a látszatot fenntartani, hogy ez csak valami perverz anomália lenne, és majd egy egyszeri közjogi aktussal helyre is rakjuk, hanem csak úgy lehet rajta változtatni, ha egyrészt megpróbáljuk meggyőzni a paternalista államot preferáló polgártársainkat arról, hogy tudunk ennél jobbat, másrészt pedig ha megpróbáljuk azokat a strukturális tényezőket felismerni, amelyeket megváltoztatva mintegy automatikusan elérnénk azt, hogy a paternalista állam iránti lelkesedés csökkenjen.

Szóval számomra ezek a történetek lényegében véve erről szólnak, és a legkevésbé sem Orbán Viktorról.

Tücsök1 2013.11.02. 18:53:16

@maroz: Tudtad-e,hogy Kádár János is nagyon szerette a pilisi erdőket?A 80-as években a Dobogókőre vezető út is évente rendbe volt hozva,de zötyögjön a Volga a kátyúkban. Történetesen ez a felújított turistaház két falu határán helyezkedik el,Pilisszántó és Pilisszentkeresz határán.Én a közzétett fényképekről hiányoltam polgármester asszonyunkat és a szentkereszti polgármestert.Kíváncsi leszek a továbbiakra,főleg ha gyerekkorom kedvenc helyét,a Fekete hegyen található turistaházat,meg talán a klastrompusztait is felújítják.

maroz 2013.11.02. 19:21:59

@Tücsök1: Nem tudtam, de biztos jó az, ha a Nagy Ember kedvel valamit, mert akkor ott néhány évig, akár évtizedig is kijárhatja a működőképességet vagy legalább annak a látszatát.

Ennél már csak azt gondolom jobbnak, ha nem egy Nagy Ember kedveli azt a valamit, hanem több százezer kis ember, mert akkor nem csak addig lesz az a bizonyos valami működőképes, amíg a Nagy Ember éppen hatalmon/szabadlábon/életben van, hanem akár évszázadokon át is.

Én nem igazán tudom azt megmondani, hogy kellenek-e Magyarországra turistaházak. Azt meg tudom mondani, hogy nekem kellenek-e (nem), de ettől még el tudom fogadni, ha más másként gondolja. Az viszont nem tölt el boldogsággal, hogy erről nem az érintettek vitatkoznak épeszű civil keretek között, hanem még ezt a szerintem szörnyen civil dolgot is csak a pártpolitika zavaros szűrőjén keresztül bírjuk nézni.

Tücsök1 2013.11.03. 18:33:16

@maroz: Nem,egyáltalán nem jó az,hogy az aktuálisan futó politikus hóbortjai miatt van rendbehozva egy könyék.A pilisi hegyekben az én gyerekkoromban bakancsos turisták töltötték szabadidejüket,lepukkant turistaházakba tértek be egy Bambira.Nálunk a vasárnap délutáni program nem focimeccs volt,hanem egy 3 km-es séta Klastrompusztára,eleinte jutalom Bambival.Ott ittam életem első kóláját is.De azt hiszem a természetjáróknak már akkor sem volt pénzük a turistaházak fenntartására.Szerintem igen messze vagyunk attol,hogy erős civil szervezetek tartsanak fenn saját és mások szórakozására szabadidős tevékenységeket.És ez elszomorít,mert addig marad a pártpolitika és a mindenkori hatalom alamizsnája.Mikor stadionra adnak,mikor turistaházra,csak győzzék nemzeti színű szalaggal.Amúgy ez a Garancsi nevű ov span ráadásul ennek a szövetségnek a vezetője.

maroz 2013.11.04. 19:59:56

@Tücsök1: Mi is a legtöbbet a Pilisben csalinkáztunk, amikor Magyarországon tekeregtünk. Igaz, bemenni nem nagyon szerettünk sehová, vittük a szendvicset és egy fa tövén elücsörögve betoltuk. Klastrompusztán letámasztottuk az autót, aztán uccu neki, Dobogókő, és össze-vissza, amióta a gyerekek nagyok lettek nem is igazán jártam arra, egy időben kicsit beduzzogtam azon, hogy pont ott a Kesztölc fölötti részen micsoda aljasságokat műveltek erdészet címen és elment a kedvem a helytől.

tarackos 2013.11.05. 18:31:03

Nem lepődök meg azon, hogy ez keveseknek tűnik fel. Nálunk a szakik rögeszméje, hogy csak meg kell tervezni a tutit és végig verni a zembereken. Aztán mindig csak néznek szegények mikor "nem jönnek a számok" mert Mari néni még is csak spanyol dinnyét vett a teszkóban pedig ők aztán megtervezték a Viktor/Feri/Attis meg megaszondta.

Osztrák projektek kapcsán volt szó az érintettek szélesebb körének bevonásával kapcsolatos tapasztalatokról. Az volt a konklúzió, hogy baromi macerás, időben hosszú -átlag három(!) év az előkészítés- viszont utána sokkal csendesebb az élet, kevesebb a reklamáció hiszen végül mindenki rábólintott tehát jó dolog, nesze neked túristaház.

Szvsz nincs olyan struktúra ami védene a rosszhiszeműségtől. Egy hitvány ember a legjobb struktúrát is tönkreteheti. Nem véletlen, hogy a forradalmi kormány szinte teljesen megőrizte a korábbi alkotmányos berendezkedést egyet kivéve: a működtetőit. A díszlet uaz a színészek viszont már nekünk játszanak...

Ez rendszer probléma viszont a legbonyolultabb komponensével van gond, a társadalommal, pontosabban a kultúrával. Jobb helyeken az elit látja be amit kell és visszább vesz az arcából.

Hát erre még várhatunk, mi azt tehetjük amit írtál: megmagyarázzuk a magunk eszközeivel, hogy ez miért nem jó.

Engem meg az zavar, hogy állítólag 100+ ezer tanár van és több tízezer EÜ dolgozó és fogalmam sincs a tanárok szerint milyen oktatási rendszer lenne nekünk az ideális, egyáltalán milyen problémák vannak, és azt se milyen EÜ rendszer lenne a megfelelő.

Akkor mit várjak az egyszeri embertől?!

maroz 2013.11.05. 20:39:32

@tarackos: Már nem emlékszem, hogy hol, de olvastam egy érdekeset ezekről a struktúrákról meg a struktúrákat működtető emberekről.

Olyasmit jártak benne körül elég alaposan, amiről te is beszélsz. Hogy lenne három fontos dolog. Az egyik a modell, amit ugye az okos emberek alkalmazni javasolnak. A másik a közeg, amire ezt a modellt ráültetnék, a harmadik pedig azok, akik az egészet működtetnék.

Mi van olyankor, ha nem megy a dolog? Valami nincs rendben ezzel a hárommal, az van. Ha jó a modell és ha az alkalmazható is az adott közegre, akkor jó eséllyel a működtetőkkel lehet a gond. Ez a könnyebbik eset, mert őket lecserélve a dolog működni fog. De mi van akkor, ha a modell ugyan jónak mondható, viszont nem húzható rá az adott közegre, mert az nem alkalmas erre és mintegy mellékesen még a rendszert működtető személyzet is csapnivaló?

Például hiába próbálna meg bárki is egy alapvetően a bizalomra épülő modellt bevezetni valaki egy olyan közegben, ahol alig létezik a bizalom. Hiába jó az a modell, hiába bizonyított már más közegekben, a dolog jó eséllyel nem fog működni, és ezt csak fokozni tudja az, ha még a működtető személyzet is csapnivaló. Illetve a szolidabb eset: amikor még úgy, ahogy, tessék-lássék módra elműködget, de a töredékét hozza hatékonyságban annak, amennyire amúgy képes lenne.

Eléggé nyilvánvaló, hogy egy ilyen helyzetnek manapság nem nagyon van egyszerű megoldása, de valahol az is baj, ha az emberekben nem tudatosul ez, illetve megfordítanám: ha nem ez, hanem pont az ellenkezője tudatosul. Ha egy országban sokan azzal vannak, hogy a problémáink egyszerűek, mint a faék és egyszerű megoldásokban hisznek, akkor igen jó eséllyel arra fognak figyelni, azt fogják keresni, hogy no, akkor melyik is ez az egyszerű megoldás? És amikor mégsem oldódik meg minden egyszerűen, akkor frusztráltak lesznek, kiábrándulnak, és persze közben már a készségüket is elveszítik ahhoz, hogy a bonyolultabb magyarázatokhoz és a bonyolultabb megoldásokhoz csatlakozhassanak.

Én egyre jobban kedvelem az olyan embereket, akik akár naponta többször is azt a választ adják egy-egy kérdésre, hogy: nem tudom. Talán ha többen lennének jobb lenne...

tarackos 2013.11.06. 19:41:30

Szvsz kihagytad a negyediket, a procedúrát, a változáskezelést. Már a változáskezelés tervezésénél, amikor kiválasztottam az új modellt, leltárt csináltam a jelenlegi helyzetről benne a működtetőkről, ki kellene derülnie hol és milyen problémák, kockázatok vannak. (Különben sem a változtatás időkeretét sem a költségét nem tudom meghatározni így a minőség zsákbamacska lesz.) Már amennyiben tisztában vannak az új modell bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges feltételekkel. (Manapság talán már igen. Sztem az a baj a nyugati hozzáállással, hogy ott többségében természetes módon alakultak ki a demokráciák vagy a feltételei nagy része adott volt -polgárosodás, jogbiztonság- ezért nincsenek is tisztában a feltételeivel.) A gondokra is van válasz: tanulni, tanulni és tanulni, forrást és időt biztosítani. Különben valszínűsíthető a kudarc.

Persze, hiába próbálná úgy bevezetni. De ha elmagyarázza milyen is ez a modell, elmagyaráza példákon keresztül mit is ért bizalmon és ennek mik a pozitív/negatív hozadékai akkor megfelelő gondossággal járt el. Ettől még szintén lehet kudarc de legalább mindenki megtette amit lehetett. Utána valóban ki lehetne mondani, hogy srácok, ez nekünk tényleg nem megy.

Én konkrétan semmi hasonlóra nem emlékszem egyre hosszabb életem során a közélettel kapcsolatban.

Függetlenül attól, hogy én is azt teszem a magam módján amit javasolsz továbbra sem hiszek benne. Szimplán azért amiről már posztoltál, még közös fogalmaink sincsenek a jelenségek, problémák leírására, fórumok sincsenek, a kezelésükhöz szükséges eszközöket meg említeni sem érdemes ezek után.

Nekünk ezt dobta a gép...;)

maroz 2013.11.06. 20:18:25

@tarackos: A változáskezelésre pedig fontos lenne felkészülni, nézd meg például hogy jártam én.

Apró mániám, hogy akit lehet (na jó, meg akit nem) megpróbálok rávenni arra, hogy számítógépet valamint internet alapú kommunikációt használjon, és idén nyáron legnagyobb meglepetésemre pont egy hetven éves úriember lett az, aki hosszas morgolódás és szentségelés után, de átállt.

Erre fel mit látok ma? Hogy jön általa egy szpem, junó, olyan, amelyik úgy állítódik elő, hogy a júzer olyan oldalakra kalandozik el, amilyenekre talán hetven évesen már nem annyira kéne. És ugye ilyenkor nem csak engem talál meg, hanem mindenki mást, aki a megfertőződött gépén a címjegyzékében szerepel. Hála a kitartó küzdelmemnek most legalább egy csomó ember megkapja ugyanazt az üzenetet, amit én is, hogy Dr. XY, köztiszteletnek örvendő hetven éves bácsika meghívja önt is a KreolMosoly szexcsetre. :)))

tarackos 2013.11.06. 20:52:17

@maroz: Sebaj Tóbiás, legalább feláll még neki :))))

(A hasonló korú faterral egyszer hasonló szituba keveredtem de azóta is azzal kezelem a sokkot, hogy ha tőle örököltem és ilyen idős koromban is ezen jár az eszem akkor még életem java előttem áll/t ;))

Egyébként nem fontos hanem kulcs-folyamat. Ritka aki tudja miért.

___________________________ (törölt) 2013.11.12. 10:54:05

Nem értem ezt a cikket. Azt értem, hogy jobb ha a civilek csinálják, mint ha a miniszterelnök. De nálunk az alaphelyzet az, hogy senki sem csinálja. Akkor meg már nem jobb az, ha a miniszterelnök csinálja?

Miért rosszabb azt "anti-individualista" csinálás annál, ha egyáltalán nincs csinálva?

Ráadásul az állami csinálás kimondottan az individualizmus mitt van. Amiatt, hogy Magyarországon képtelenség lenne nem 450 ezer, de 45 ezer tagdíjfizetőt is összeszedni, mert a civil szervezet azonnal a klikkesedésről, a hatalmi harcokról, és a bizalmatlanságról, "biztos lopjátok a pénzünket" szólna.

Pontosan az egyéni, szabad összefogásra képtelen individualizmus az, ami miatt képtelenség ilyen dolgokat civil szinten megcsinálni, ezért marad vagy az állam, vagy nem lesz semmi.

Tényleg ilyenek miatt választották meg Orbánt, és nem ciki: mert az volt a benyomás, hogy ebben az országban nem épül semmi érték. És bár nem csak államilag lehetne, és bár nem csak, sőt nem főleg államilag kellene, ha egyszer más nem csinálja, hát akkor a választók a politikustól várják.

maroz 2013.11.12. 11:33:01

@Shenpen: "De nálunk az alaphelyzet az, hogy senki sem csinálja."

Mit? Miért nem csinálja, ha nem csinálja? Például bálnavadászhajók kiszolgálására alkalmas kikötőnk és kikötői infrastruktúránk sincs. Pedig lám, az izlandiaknak van. Nálunk meg senki sem csinálja. Akkor most erre is jó érv lenne az, hogy ha már senki sem csinálja, akkor legalább a miniszterelnök csinálja? Mondhatná, hogy olyan bálnavadász-kikötőt akar ő, ami semmivel sem alábbvaló, mint az izlandi kikötők, és akkor ez már egy szükséges és elégséges érv lenne az állami csinálásra?

___________________________ (törölt) 2013.11.12. 11:43:42

@maroz: jó, de az a különbség, hogy igény lenne rá. Környezeti feltételek adottak stb.

Az is viszonylag nyilvánvaló, hogy miért. Bizalom hiánya. El tud képzelni egy nem 450, de csak 45 ezer tagdíjfizetős szervezetet a mai magyar közhangulatban, ahol megbíznának a tagok benne, hogy nem ellopják a pénzüket, ahol nem klikkek gyaláznák egymást, és nem arról szólna minden közgyűlés, hogy van egy csomó "okos", aki mindenáron meg akarja mutatni, hogy amit mindenki gondol, az nem jó, ő jobban tudja?

Nem mintha az államban olyan marhára megbízna mindneki... de az legalább adott.

maroz 2013.11.12. 12:11:23

@Shenpen: Mire lenne igény? Bálnavadász-kikötőkre? :)

Mit jelent az, hogy a "környezeti feltételek adottak"? Mihez? És mi ennek a cáfolata, hol van például olyan, ahol a "környezeti feltételek NEM adottak"?

Neked nem tűnt fel, hogy ez a vita sem a lényegről szól? :)

___________________________ (törölt) 2013.11.12. 12:29:25

@maroz: most nem vágom le, hogy valamire rá akar vezetni, vagy kötözködik. Kezdjük elölről inkább?

Megírja maga a cikket, hogy ilyen kell, tök jó, de ne az állam csinálja. Megírom én, hogy de hát más nincs, aki csinálná. Erre elkezdünk arról beszélni, hogy de akkor most tényleg kell-e?

Arra próbál célozni, hogy milyen módszerekkel lehetne felmérni a valós igényeket? kb. ?

maroz 2013.11.12. 12:43:02

@Shenpen: Én olyant nem írtam, még ha kitartóan magázol akkor sem. Sőt, pont az ellenkezőjét írtam:

"De ha részt vennék, akkor egészen biztosan szóvá tenném, ha a kancellári seggnyalonc hasznos útmutatásai alapján az általam is fizetett egyesületi forrásokból, de akár még adóeurókból is az egyesület oda építene turistaházat, ahol kurvára semmi értelme nincs."

Arra próbálok célozni, hogy ha erről vitázunk, akkor az állításainkért vállaljunk már legalább némiféle aprócska garanciát, hogy azok igaz, megfontolt, minimum némi tudáson, ismereten alapuló állítás. Ezért is kérdeztem vissza, hiszen én nem tudom azt értelmezni, hogy egy menedékházhoz a "környezeti feltételek adottak", és hogy ez érv lenne amellett, hogy Pilisszentkereszt külterületén, a nem kevés magánszállástól alig néhány száz méterre, állami pénzből, miniszterelnöki útmutatásra menedékházat építsünk.

Nyilván, ha ezt egy egyesület teszi, a tagok pénzéből finanszírozva pont leszarom. Számomra érdektelennek és értelmetlennek tartom akkor is, de vállat vonok, magánügy, lépjünk tovább.

___________________________ (törölt) 2013.11.12. 13:05:21

@maroz: Jó, értem. De van itt más is.

Ismerek egy falut, ahol a könyvtárat abszolút nem használják. Konkrétan ki sem nyitja a könyvtáros. Ennek ellenére senki sem javasolja, hogy zárják be. Miért? Egyrészt azért, mert senki sem akar bunkónak kinézni. Másrészt senki sem akarja, hogy a falu bunkónak nézzen ki, presztízsveszteséget szenvedjen. Harmadrészt meg mert úgy élnék meg, mint értékveszteséget. De milyen értelemben vett értékről van szó, ha egyszer nem használják?

A mai magyar jobbközép gondolkodásmódban központi szerepet játszik az érték fogalma: értékelvű, értékek mentén, értékkonzervatív stb. tehát ha azt meg kívánjuk érteni, meg kell próbálni megérteni, hogy ebben a kontextusban mit jelent az érték fogalma?

Alapvetően szimbólumot, jelképet jelent. A falusi könyvtár a műveltség, nyitottság, kvázi Felvilágosodás szimbóluma. Ezért igénylik, hogy legyen, annak ellenére, hogy nem használják.

Magyarországon az a furcsa helyzet alakult ki, hogy nincsenek igazán közös szimbólumok, hanem kb. a jobboldalt minden szimbólum érdekli, a baloldat egyik sem annyira. Ennek részben az az oka, hogy a jobboldal szimbólumok terén kimondottan nyitott, befogadta a nem kimondottan gyárilag jobbos szimbólumokat is (könyv = Felvilágosodás, vagy a természet, a parasztság szimbolikája, egyszerre beleférnek az ellenreformátor Pázmány és a református kurucok stb.) míg a baloldal, vélhetőleg a korábbi komcsi szimbolika miatt alapvetően érdektelen a szimbólumok iránt.

Ezt jelenti tehát az érték ebben a kontextusban. A könyvtár ott is érték, ahol nem használják, mert a műveltség szimbóluma. A turistaház ott is érték, ahol nem használják, mert a természet szeretetének szimbóluma. A termőföld-eladás körüli viták is alapvetően a haza = anyaföld, illetve föld = parasztság szimbólumrendszer miatt vannak/voltak stb. stb.

Valahol olvastam, hogy a középkori angol-francia udvartartásban magasabb rangja volt a kenyeret sütő házi péknek, és a bort töltögető pohárnoknak, mint a szakácsnak. Miért? Viszonylag egyszerű melók ezek. Válasz: azért, mert a kenyér és bor vallásos szimbólumok. Így megy ez.

Ezzel abszolút nem kötelező egyetérteni, csak megérteni, hogy ez valahogy így néz ki.

maroz 2013.11.12. 15:22:54

@Shenpen: Valójában azt gyanítom, hogy a jobboldalon (bájdövéj ugyanúgy, ahogyan a baloldalon is) a jobboldali ikonok, véleményvezérek által felmutatott bármire készségesen rámondják, hogy szimbólum és hogy az valamiféle nagyon mély, nagyon létező attitűdöt szimbolizál, ami már annyira mély, hogy egyenesen érték.

Nyilván, megérteni megértem, hogy ez miért van így, de az, hogy értem és megértem még nem jelenti azt, hogy ne lehetne szavam ellene. Végső soron a kritika is szükséges ahhoz, hogy ezek a dolgok letisztuljanak, mert ha nincs kritika, ha mindent elfogadunk szimbólumnak, ha minden érték, amire rámutatunk, akkor ott idővel szükségszerűen semmi se lesz érték. Egy kapcsolódó írást ajánlanék szíves figyelmedbe:

index.hu/tudomany/2013/10/01/katolikus_2.0_egyhaz_kreativitas_jezsuitak/

"A politika természetes, hogy próbálja megteremteni a saját bázisát. Ha az egyik oldal túlnyerte magát, akkor lesz sok hordalékember, akik esetleg túllihegik a kereszténységet. Én inkább a mi oldalunkon ott érzek hiányt, hogy a mostani helyzetben még inkább szükség lenne egy előretekintő víziót alkotni, mellyel a számunkra fontos értékek hosszú távú megalapozását lehetne nyújtani, és ezt fel is mutatni már a mában."

És akkor most helyettesítsük be a kereszténységet bármivel, ugyanazt kapjuk. A túllihegő hordalékembereket. Annyi az én problémám, hogy nekem kábé semmi közöm a jobboldalhoz, így azt se nagyon tudom, hogy kikre figyeljek, kik lennének azok a tekintélyek, akik akarnak és képesek tenni azért, hogy kicsit szűnjön ez a túllihegés, no meg azért a bizonyos hosszú távú megalapozásért. Én csak reszelgetem itt a körmeimet és beszélem a hülyeségeket, de tudom jól, hogy mindennek közel nulla a hatása. Szóval nem hiszem én azt, hogy ez egy egyszerű dolog lenne, és már türelmetlen is egyre kevésbé vagyok.

maroz 2013.11.29. 19:11:05

index.hu/belfold/2013/11/29/igy_elje_tul_az_erdei_setat/

Na, így már érthető a kormányzati turistaház: odavisznek páncélozott csapatszállítóval és ha nem kóricálsz el a házból akkor talán nem lőnek seggbe őzsöréttel.

Az külön öröm, hogy már készül a térkép a túlélőtúrákhoz, aki megússza, hogy a következő két-három évben leppufantsák akkortól már talán azt is megtudhatja, hogy szabad emberként hol szabad neki gyalogolnia.
süti beállítások módosítása