HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Vigyázó szemetek

2015.11.14. 13:20 | maroz | 35 komment

Mondanám, hogy elkezdődött, de ez még elhamarkodott lenne. 1789 még messze van, most még csak annyit látni, hogy az abszolutista rendszer a világot szelektíven viszi csődbe, Párizsban még szól a zene, az emberek önfeledten mulatnak, a vezetők a stadionban nézik a modern gladiátorokat, és fogalmuk sincs, mert nem is érdekli őket, hogy a rendszerük milyen direkt és lappangó módon gyilkolja a világ nem sajtónyilvános részén élőket.

De hamarosan el fog kezdődni, mert nem nagyon van alternatíva. 

Érdekes, hogy milyen rövid a kollektív emlékezet. Pláne ha az ember csak magyarul tud és nem történész. Érdemes megnézni a RAF (Vörös Hadsereg Frakció) magyar nyelvű wikipédia-oldalát, majd utána az angolt is. A magyarból kiderül, hogy volt ott valami himihümi kis terrorizmus, neomarxista, bűncselekmények, kommunizmus. A története tizenhárom sor, a heppienddel együtt is csak 22. 

Ezzel szemben az angol változatban érdekes dolgokat olvashatunk. Megtudhatjuk, hogy ezek az erők azért ébredhettek fel, mert volt egy akkora igazságtalanság, ami mellett nem tudtak szunnyadni. A háború utáni nemzedék egyszer csak azon kapta magát, hogy a régi hatalmi elit jön vissza, illetve el sem ment, és már megint az övék az ország. A diákmozgalmakat elnyomták, a kommunista pártot 1956-ban betiltották, és érdemes elolvasni ezt az idézetet, mert ebben van a lényeg:

They'll kill us all. You know what kind of pigs we're up against. This is the Auschwitz generation. You can't argue with people who made Auschwitz. They have weapons and we haven't. We must arm ourselves!

Megölnek a disznók, és mi teljesen tehetetlenek vagyunk, mondták. Nem volt semmi hatalmuk, az Axel Springer médiavállalkozás uralta a sajtót és ezzel uralta az emberek véleményét is, és mit tehet az, aki joggal érzi magát áldozatnak egy olyan környezetben ahol nincs a sérelme megreparálására érdemi út?

Ugyanez megy most is, Párizs ennek a lakmuszpapírja. Osztályharcot látunk, azt, hogy a világ kilenctizede teszi, amit lehet. A többség csöndesen elviseli, hogy a technológiai rezsim felperzselte a termőföldjét és legyilkolta a jószágait, elviseli, hogy neki a nemzetközi munkamegosztásban ilyen ínyencségek jutnak:

De mindig akadni fog egy kisebbség, amelyik nem fog belenyugodni, mert nem hagyja az igazságérzete. A világ változik, Ulrike Meinhof ma élvezi a zenét egy berlini szórakozóhelyen, ő a világrendszer aranygyermeke, és meg van győződve, mert meggyőzték, hogy azért, mert ő mint ember különb, mint egy másik ember. Aki ezt megkérdőjelezné, az terrorista, és el kell pusztítani.

Ez az, ami nem fog sikerülni. Németországban sikerült, ma már talán ők sem emlékeznek a Baader-Meinhof csoportra, de csak azért sikerült, mert meg tudták oldani azt, hogy az elit aljasságainak a hatását országhatáron kívülre tolják. Ez egy ideig működött, mert az volt az ígéret, hogy a jólét leszivárog, de ma már teljesen nyilvánvaló, hogy a rosszlét, a nyomor, a kilátástalanság szivárog vissza. Globalizálódott lett a világ és a kirekesztettek nem hagyják magukat kirekeszteni, házhoz viszik a problémát és ez immáron a centrumban is fáj.

Az természetes, hogy a centrumállamok terrorizmust kiáltanak, kardot csörtetnek és már megint le akarják győzni az Al Kaidát, akit most Iszlám Államnak hívnak. Természetes és normális reakció, hogy ők a hegemóniájukat féltik, a jólétüket, a péntek esti bulizást, és mi sem természetesebb annál, hogy erőt alkalmaznak. Mást nem tehetnek, mert akkor oda lenne a jólét, és akkor már nem lehetne eladni azt a hazugságot, hogy itt vallásháború lenne, mert a breton paraszt kikérné magának, hogy ő valamiféle isten nevében robbantott volna. Vagy ha mégis, akkor az a keresztények istene, akinek ha van egy csöpp igazságérzete elnézőnek kéne lennie egy keresztény robbantóval is.

De az már eszeveszett idiotizmus, amikor az úgyszintén kizsákmányolt és gyakorlatilag félgyarmati sorban tartott félperifériás államok is beállnak a terrorizmus-mantrába, szolidaritást vállalnak a francia néppel, támogatják a kardcsörtetést, miközben meg sem fordul a fejükben az, hogy ha a nyugatatlanti kultúrkör országainak világgazdasági szerepe tovább csökken, tehát az Uniós torta is kisebb lesz, akkor mi, a félperifériás betagolódású országok leszünk azok, akik hirtelen kívül kerülünk egy másik kerítésen, és onnantól mi is terroristák leszünk.

Szomorú, hogy a média annak láttatja ezt a párizsi eseményt, aminek, és félő, hogy nem lesz olyan hang, nem lesz olyan elit-megszólalás, aminek súlya is lenne, amelyik legalább árnyalni megpróbálná ezt a terrorista-kardcsörtető történetet. Szomorú, hogy szinte senki nem meri leírni azt, hogy ami most folyik az egy globális osztályharc kezdete, és hogy ebben érdemes lenne hosszabb távon is megnézni, hogy kikkel lehetne fundamentálisan is azonosulni. Miért nem lehet ezt a problémát úgy keretezni, hogy az elnyomott, eszköztelen, a globális technológiai rezsim által sokszor tömegesen halálraítélt, teljesen kilátástalan helyzetű emberek elkeseredett kísérlete arra, hogy valahogyan mégiscsak észrevétessék magukat?

Miért nem látjuk be, hogy ha valaki teljesen eszköztelen és nincs már semmi veszítenivalója, akkor nem fog szórólapozni a párizsi diszkókban a globális elnyomás ellen, hanem lő és robbant? A terrorizmus csak akkor szünetel, ha az igazságtalanságok és a kilátástalanság orvoslására van más, érdemi út is. Ma ilyen nincs, és aki a terror elleni "háborút" támogatja, miközben ő maga is tudja, hogy nincs más út az úgyszintén nem a megoldás, hanem a probléma része, hiszen valójában azt támogatja, hogy a terror oka továbbra is fennmaradjon, és ez értelmes, adaptív álláspont a világ boldogabbik részén péntek este önfeledten szórakozó emberek részéről, de sajnos nagyon nagy butaság ha olyanok is támogatják ezt az újkori keresztesháborút, akik úgyszintén nap mint nap elszenvedői a világrendszer igazságtalanságainak és aljasságainak. Ide kéne valami zárósor, mondanám, hogy ez több, mint bűn: ez hiba, de hát ezt már elmondta más. Mint annyi minden egyebet is, és persze mindezt teljesen hiába.    

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr958077710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2015.11.14. 14:12:00

Látom már megint Sixx az ügyeletes makákó. Még szerencse, hogy letettem arról, hogy a posztjaimat ajánljam a blogketrecbe.

Húsleves 2015.11.14. 14:46:12

Gondolom hiába is küldenéd, mert fedezik egymás hátsóját. Így még indokot is találtak a primitív kezdetleges agyuk számára, hogy nem azért nem jelenítik meg ezután az írásaidat mert nem tetszik nekik amit írsz, hanem azért, mert a leveleddel átléptél egy olyan stílusbeli határt, amit ha ők lépnek át akkor "polgárpukkasztás" névre hallgat, ha más, akkor kárognak, hogy "a stílus maga az ember".
Az Index, 444 és társai inkubátorból bölcselkedő, valósággal közvetlenül soha nem érintkezett ebihalak alternatív valósága.

maroz 2015.11.14. 16:04:31

@Húsleves: Mennyit kereshet egy Sixx? Nettó kétszázat? És ennyiért már el is hiszi, hogy neki örökbérlete van a gazdája lába mellet a harmadosztályú európaiságban. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 16:25:01

Pont Te mondod, aki felhívta a figyelmemet a probléma lényegére? Nahát :-)

maroz 2015.11.14. 17:11:56

@Mihint: Én mindig csak közvetítek.

"1900 és 1980 között a javak és szolgáltatások globális kibocsátásának 70–80%-a Európában és Amerikában összpontosult, ami azt jelenti, hogy ez a két földrész dominálta a világ többi részét. Ez a részesedés azonban az 1970-es évek óta folyamatosan visszaszorulóban van. A 2010-es évek elején már alig érte el az 50%-ot (nagyjából 25% jut az egyes kontinensekre), ami kb. az
1860-as szinttel egyenértékű. Ez valószínűleg tovább fog csökkenni, és a 21. században akár 20–30%-os szintre is süllyedhet."

Ezek csak a számok, és persze, hogy önmagukban is érdekesek, de érdekes még az a "gondolkodás", ami a számokhoz kapcsolódik. A nyugati polgár megszokta, hogy jólétben él, a világot csak a saját elbeszélésein keresztül képes értelmezni, és ez mindaddig nem okoz disszonanciát, amíg a valóság meg nem változik.

Ez a valóság napjainkban brutálisan változik. Szűkül a nyugati blokk részesedése a világtermelésből, tehát egyre kisebb lesz a tortaszelet, amit egymás között el kell osztaniuk. Nézd meg ezeket számokban is, 2012-es adatok:

részesedés a világ gdp-jéből:

-Amerika: 29%
-Európa: 25%

Igen ám, de. Amerika is megoszlik:
-USA/Kanada: 20%
-Latin-Amerika: 9%

Meg Európa is:
-Unió: 21%
-Oroszország(európai része)/Ukrajna: 4%

Persze mindez még az egy főre jutó gdp szerint is érdekes:

USA/Kanada: 40700
Latin-Amerika: 10400

Unió: 27300
Oroszo./Ukrajna: 15400

És akkor ugye még mindig csak a nagy régiókban megtermelt javakról beszélünk, érdemes lenne szót ejteni a megtermelt javak elosztásának régión, majd országon belüli egyenlőtlenségeiről is, de a főbb folyamatok még e nélkül is érthetőek maradnak.

Látni, hogy a nyugati blokk ("mag"-Európa, USA, Kanada) emberi idővel mérve roppant pillanatok alatt eljutott oda, hogy megfeleződött a tortaszelet, amelyiken közösen osztoznak. Teljességgel ésszerűtlen lenne, ha ezek a hatalmak nem dolgoznának egymás ellen is, hiszen ki a fene szeretné azt megmagyarázni a jóléthez, a nyugati hegemóniához hozzászokott polgárainak, hogy cicáim, feleakkora lett a tortaszelet, tehát pofát hozzáméretezni!

Ez ma az egyik súlyos csapda, ez a gondolkodási rigiditás, az, hogy az emberek képtelenek a gondolkodásukkal lekövetni a változásokat, és ez nem is róható fel nekik, hiszen az emberről tudjuk, hogy alapvetően egy konzervatív lény, igen nehézkesen változtat meg mélyen berögzült attitűdöket és gondolkodásmódokat.

Tehát a nyugati polgár jóléte miatt a nyugati tömb még ha akarná sem engedhetné meg magának, hogy ne zsákmányolja ki a perifériát, vagy ne okozzon olyan súlyos anomáliákat az ökoszisztémában, amitől milliók válnak földönfutókká, hiszen akkor egyrészt a saját alávetett polgárait kéne még jobban kizsákmányolnia, másrészt pedig tart attól, hogy ebben az esetben jönnének a kínaiak és azok zsákmányolnák ki Afrikát (ahogyan az történik is), így valójában nincs szabad akarata, ő is azt teszi, amire a kényszerek viszik.

Amerikának például az az érdeke, hogy minél többet kihasítson a tortaszeletből és hogy a keletkező konfliktusok lehetőleg ne az ő országában legyenek. A hegemóniáért vívott harcban tán még nem is árt, hogy ezek a súlyos konfliktusok most Európát terhelik.

Európa pedig nem tehet semmit, mert egyrészt nem is létezik, másrészt pedig itt is viszi a kényszer a szereplőket. Nem lehet azt képviselni, hogy tegyünk rendet a kapitalistáink között és kergessük el őket a perifériáról, hogy ott békében szánthasson-vethessen a szír paraszt, tehát húzni kell az időt baromságokkal. Például írnak szép meséket arról, hogy miylen jó is a bevándorló, mert lesz friss munkaerő!

Vsak közben meg megint azok a kurva számok.

1950-ben a mezgazd-ipar-szolgáltatások megoszlása Franciaországban: 32% - 33% - 35% volt. USA: 14% - 33% - 50%.

2012-ben ugyanez: 3% - 21% - 76%, illetve USA: 2% - 18% - 80%.

1950-ben rengeteg ember vándorolt "be" Európába. A Fordi termelési modell ennek kedvezett, sok energiával, sok nyersanyaggal viszonylag egyszerű termékeket gyártottak. Ez a termelési modell szivacsként szívta fel Párizsba (és ugye Németországba, etc) a spanyolokat, portugálokat, jugoszlávokat, törököket, algériai francia menekülteket (pied noir), mert volt gyártószalag, ami mellé oda lehetett állítani egy, még a nyelvet sem beszélő munkást.

De ma a mezőgazdaságban és az iparban együttvéve is csak a foglalkoztatottak 24%-a talál munkát, és mikor mindenki azt hiszi, hogy a szolgáltatások az a szobalány és a fodrász akkor nem ártana, ha megnézné a statisztikákat, és rádöbbenne, hogy bizony, még a tanítónénijét is oda számolják. Plusz egészségügy, közigazgatás, és akkor már el is múlt ez a szobalány-hiedelem.

Hová akarják ezt a megállíthatatlannak tűnő emberáradatot integrálni? Ha rájönnek, illetve ha már nem tagadhatják tovább, hogy nincs hová, akkor mi lesz? Mekkora terror lesz majd akkor? És mit fognak lépni a centrumországok, ha látják, hogy vagy ők vagy mi, félperifériás államok?

Szóval én ezt tudom közvetíteni, aztán hogy mi végre, nem tudom.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 17:19:44

@maroz: Nagyon röviden csak azt válaszolhatom Neked, hogy alapvetően a pénz beszél. Ezt pedig Te is tudod, nincs ezen mit részletezni, hacsak azt nem, hogy a pénz uralma olyan mértéket vett, amely alá vetődtek pénzzel nem megvásárolható dolgok. Innentől kezdve a pénzuralom affféle öngyilkos futamot vett, egyfajta globális piramisjátékot, miáltal az nyer, ki gyorsan határozott társai kifosztásában, és a többség pedig vergődik ennek kifizetésében, vagy Te bonyolultabban gondolod?

maroz 2015.11.14. 17:33:55

@Mihint: A lényeg ez, de az az érdekes, hogy miért tud ez működni. Hogyan tudják elhitetni azt egy havi százötvenezret kereső picit is jobb körülmények között dolgozó munkással, hogy neki egybeesik az érdeke a tőkések érdekével? Arra keresem a választ, hogy MIÉRT és HOGYAN működik a rendszer.

Sorra bukkannak elém a nagyobbnál nagyobb aljasságok, és azt látom, hogy ezek rendszert alkotnak. Csak annyira diszkrétek, annyira rejtettek ezek az aljasságok, hogy az ember ha nem néz rá alaposabban akkor észre sem veszi. Nekem is meg kellett asztmásodnom ahhoz, hogy komolyabban érdekeljen a levegőminőség, és utánanézzek:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/11/10/videki_hatarertek

Annyira átlátszó, annyira pitiáner, ahogyan átvernek minket és mégsem szúr szemet a nagy többségnek. Én arra vagyok kíváncsi, hogy miért van ez így, hogyan alakult ki, mert csak ekkor lehet azon elgondolkodni, hogy legalább utópiák szintjén hogyan lehetne ezt a globális rendszert meghekkelni. Én olyan szélballer vagyok, aki túl nyámnyila a személy elleni erőszakhoz, de a hekkelést bevállalnám. Csak hát ahhoz ugye piszkosul jól kell ismerni az oprendszert... ;)

maroz 2015.11.14. 18:17:13

Nézzük mit ír ugyanerről a kérdésről Magyarország 26. leggazdagabb emberének a lapjában egy feltehetőleg 600 eurós havi béren tartott fiatalnak tűnő bérmunkás:

index.hu/velemeny/2015/11/14/kozel-kelet_parizs_meszarlas_terrorizmus_megoldasa

maroz 2015.11.14. 18:34:36

@Húsleves: Már csak azon kéne a szerzőnek elgondolkodnia, hogy az is terrorizmus, amikor ugyan konkrétan nem ölnek meg, de olyan szinten nem hagynak élni, hogy abba bele lehet rokkanni és legalább tíz évvel hamarább meghalni, mint egy átlagamerikai. Ha Magyarországon a nyugati progresszió jegyében minden száz ember közül hetventől elveszünk tíz évet az életéből az egyenértékű azzal, mint ha legyilkolnánk tíz embert. És ez ma inkább valóság, mint fikció. Ez ma az igazi terrorizmus. Olyan, mintha lebombáztak volna egymillió polgártársunkat. Miskolc, Debrecen, Szeged és még egy kis valami, ha nem jönne ki az egymillió.

Húsleves 2015.11.14. 19:58:23

@maroz:
Na ez az indexes cikk tökéletesen meggyőzött arról, hogy ez a műsor a Charlie Hebdo második felvonása. Nemrég még arról nyivákoltak az álszent neolib bérenc gecik, hogy jaj de csúnya dolog nem befogadni mindenkit ellenőrzés nélkül, már meg verik a háborús tamtamot. Ez már tényleg röhej. Szépen elhelyezte az agymosó a cikkjében hogy "festékszóró helyett Kalasnyikovot", hogy Oroszországra aszociáljunk és kitért arra is, hogy "A terroristák korábbi generációi mögött ott állt a hetvenes években a Szovjetunió és az NDK, a nyolcvanas években Komeini Iránja és Kaddafi Líbiája" de véletlenül kifelejtődött, hogy a mai terroristák mögött az a Dicsőséges Demokrácia van, akiknek a belében az ilyen indexes béragymosó féreg tenyészik. Mintha nem nyilvánvaló lenne hogy ki hozta létre az Iszlám Államot a "demokratikus ellenzékből". Csak nem hisz már ezeknek a tetveknek senki. Mindenki emlékszik hogyan próbálták azt hazudni hogy Aszad vetette be a vegyifegyvereket, aztán még az általuk pénzelt bizonyításnak se sikerült kihoznia a várt eredményt, sőt sok tekintélyes ember megszólalt, hogy valószínűleg pont az akkor még "felkelők"-nek aposztrofált terroristák voltak.
A cikk vége tökéletesen egyértelművé teszi miről van szó. Oroszország keresztbetett a kisded játékaiknak, és ezért újra ürügyet kell találni Irak és Szíria destabilizálására. Ezeket a tetveket hadbíróság elé kellene állítani, a bérpincsijeikkel együtt.

Húsleves 2015.11.14. 20:28:04

@Mihint:
Annál a naív pénzfogalomról, hogy a pénz valamiféle csereeszköz (az is, de nem csak az), és a baj forrása a túlzott versenyfutás a birtoklásáért, nyilván sokkal többről van szó, és pont ez hazugság az, amit szeretnének a fejekben tartani, de már egyre több ember érti hogy nem erről van szó. Ez olyan, mintha arról beszélnénk, hogy egyes emberek a kártyajáték rabságába estek, és az egész életük akörül forog, hogy a kártyában sikeresek legyenek, és ez teszi tönkre az életüket, és közben véletlenül elfeledkeznénk arról, hogy a kártyajáték szabályai maguk is emberi konstrukciók, és rugalmasan a bártulaj felé lejtenek, ha ügyesebb vagy, akkor meg is változnak, és amikor már a változtatásokkal sem tud a tulaj nyerni, akkor előkerül az asztal alól a pisztoly. És amikor ki akarsz szállni, akkor is előkerül a pisztoly, és kényszerítenek hogy játszd velük azt a játékot, aminek a szabályait úgy találták ki és úgy változtatgatják, hogy csak veszíthetsz.
A jelenlegi pénzügyi rendszer az amerikai hadigépezetet működtető hamiskártyások játékszabályai szerint működik. És bár a műfaj sosem volt tiszta, az aranyfedezetről leválás óta már teljesen nyíltan egy érdekcsoport kezében van. Még a második világháború vége előtt, amikor a nagy kavarodásban Európából eltűnt az arany, és valamilyen véletlen folytán ugyanabban az időben Amerikában meg éppen sok lett, létrehozták a tartalékvaluta rendszert, ami dióhéjban annyi, hogy az USA dollár fedezete az ő valódi aranyuk, a többiek pedig az USA dollárt tartalékvalutaként elfogadva, ahhoz kötik a pénzüket. Miért jó ez a rendszer az USA-nak? 1. mert a dollárt megkerülhetetlenné teszi, és ez egyfajta zsarolási potenciált is jelent. Ha az országok elfogadják, hogy egymás közt dollárral fizetnek, akkor hiába van neked más pénzed, nem fogadják el, ezért te kénytelen vagy dollárt szerezni kulcsfontosságú dolgok megszerzéséhez. Ez alkalmas lehet szankciókra, embargóra, kulcsfontosságú cikkek árának felverésére, stb. 2. A második még nyilvánvalóbb: ha te vagy a pénz ura, akkor ha pénzszűkébe kerülsz, egyszerűen nyomtatsz magadnak. Amikor ilyen történik, akkor a bérseggnyalók hosszasan szoktak ömlengeni arról, hogy ez valójában inflációt gerjeszt, és így hosszú távon rossz, csak azt felejtik ki valamiért az alapos elemzéseikből, hogy ha magadnak nyomtatsz pénzt, akkor arányosan több pénzzel fogsz rendelkezni, tehát nagyobb szeletet hasítasz ki az összesből. Ezt a zseniálisan megkreált pénzügyi rendszert is képes voltak kinőni az USA 1971-re, amikor olyan szinten nem lehetett már titkolni hogy a túlköltekezett militarista állam költségvetésére és szélhámosságaira már nincs ott elég aranyfedezet, hogy Nixon bejelentette a pénzügyi agymosók által "bátor"-nak aposztrofált döntést, hogy a dollár aranyfedezet nélküli valuta lesz. Ezzel persze a dollár úgynevezett "bizalmi" pénz lett egyre csökkenő bizalommal. 1973-ban viszont a még általam is zseninek tekintett Kissinger irányításával sikerült Amerikának először Szaúd-Arábiával, majd később a többi olajmonarchiával közösen létrehozni a petrodollár rendszert, aminek az a lényege dióhéjban, hogy az olajtermelő országok csak dollárért adnak olajat, és mivel az olaj minden ország gazdasága számára nélkülözhetetlen, ezért a dollárnyomtatók újra zsaroló potenciálra tettek szert.
Ha ehhez hozzávesszük még az országok adósságcsapdába terelését és így rendszeres megcsapolását, akkor máris messze vagyunk attól a végtelen naív hiedelemtől, hogy arról van szó, hogy valakik túl sok pénzt birtokolnak, vagy túl sokat szeretnének. Itt sokkal inkább arról van szó, hogy valakik a hamis pénzfogalom elhitetésével olyan pénzrendszert tartanak fent és kényszerítenek másokra, amely folyamatosan áramoltatja a javakat az élősködők zsebébe. A hangsúly a folyamatosságon van.

maroz 2015.11.14. 20:30:47

@Húsleves: Pedig nekik készült a Charlie Wilson háborúja. Ott az Amerika által életre keltett Al Kaida krónikájának az _amerikai_ feldolgozása, amerikai elmesélésben és még az sem gondolkodtatja el őket. És ha végignézem, szinte a teljes magyar média ugyanazt az import mesét mondja tovább, illetve érdekelne, hogy van-e olyan, legalább tízezres olvasottságú média, ahol más a megközelítés.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 20:44:02

@Húsleves: Amit írsz a pénzről, legnagyobb részt igaznak tartom, a magam tapasztalatai által.
Mindamellett szeretem leegyszerűsíteni mindezeket olyanformán, ahogyan írtam.
Ezzel együtt egyszerű megoldás jelenleg nem keresztülvihető, mégpedig az újonan alapított "pénz hiedelem" vallás miatt.
Amiről itt marozzal (és veled, meg bárkivel, akit érdekel) diskurálni szeretnénk, az éppen az, hogy többek közt ezek az "aranyborjak" hogyan dönthetők le olyan módon, hogy valami kerüljön a helyükre is.

Húsleves 2015.11.14. 21:07:17

@maroz:
Egyébként van egy olyan érzésem is, hogy beindult a B terv. Európa menekültekkel elárasztása nem sikerült, most a jaj de befogadók egymás után zárják le mér a belső határokat is, és már megint indokot kell kreálni rá, hogy úgy tetszelegjenek, mintha ők védenének bennünket. A tetves Hollandeot a biztonságiak még időben "evakuálták", jaj de megnyugodtunk, köszi.
Van egy Konteo blog, aminek a szerzője egy kis meglepetésemre a Charlie Hebdo idején nemhogy valami képzelgő konteósként vizionált volna, hanem kifejezetten szkeptikusnak is tűnt, tehát voltak dolgok, amikkel vitatkoztam volna, ha nem kellene a blogára külön regisztrálni, arra lusta voltam. Például amikor arról a kérdésről volt szó, hogy videofelvételen látszott, hogy belelőttek egy fekvő rendőr fejébe de nem látszott vér, akkor ezt sokan bizonyítéknak tekintették, hogy "inside job"-ról van szó, akkor ez a rendőr múltú blogger azt írta, hogy szerinte megtörténhet ilyen. Azért megkérdeztem volna tőle, hogy ok, de szerinte mekkora esélye lehet? Mert hallottam már olyan csodával határos esetet is hogy valaki kiesett a tizedikről és valahogy mégis életben maradt, de azért senki sem gondolja komolyan hogy ere sok az esély, és ha az ilyen kis esélyű dolgokat vesszük, akkor igen sok ilyen "ritkaságot" kellene elfogadnunk a Charlie Hebdo kapcsán. Az a pont egyébként amikor amikor apró de egyértelmű megnyilvánulása mégiscsak volt a bloggernek, ez volt: "Jelentés írás közben öngyilkos lett. Aha...".
Azt hiszem ezzel én is így vagyok. És feltűnt-e valami még a Charlie Hebdo óta? Emlékszel a nyomozás eredményére? Mert hogy én nem hallottam róla. Pedig ha jól tudom jogállamban nem hiszem hogy a "lelőttük a feltételezett tetteseket" aktussal lezárulna a nyomozás. Tehát mindenki meghalt (vagy még a haláluk is hazugság), oszt jónapot, ezt kellene elhinnünk. És most itt van megint egy merénylet, amikor mindenki meghalt, de tuggyákkivót. Mert találtak útlevelet.
Tudod mit lesz most érdemes figyelni? Azt hogy mennyi idő alatt programozzák át a neolib trolldroidokat az új helyzetre, ugyanis nem lennék meglepve, ha már megint 180 fokot fordulnának hirtelen, és migránsbefogadókból hirtelen arabgyűlölőkké válnak, vagyis visszaveszik azt az arcukat, amit a Charlie Hebdo merénylet idején hordtak.

maroz 2015.11.14. 21:27:48

instagram.com/p/-DmUOwJ0tC/

Magyar nyelvteruleten meg a Mandiner es erge. :((

maroz 2015.11.14. 22:08:19

@Húsleves: "Európa menekültekkel elárasztása nem sikerült"

Félek, hogy ezt az idő cáfolni fogja. Nincs ésszerű ok mást várni, ráadásul most majd bő fél évig ment a minta, hogy gyere Európába, Merkel mami puszival fogad. És akkor még nem számoltunk egy újabb jelentős és elhúzódó aszállyal az amúgy is csupa öröm, csupa móka régiókban.

Jönni fognak, és már csak idő kérdése, hogy a fejlettnyugat rájöjjön, miszerint nekik mégiscsak jobb lenne a félperifériás államokban, például Magyarországon, mint Bajoroszágban. Ha ezt mi kikérnénk magunknak, akkor beindul a "hálátlan keletiek" mantra, és onnantól már mi is ellenségek lennénk, akik a nyugati értékek ellen dolgoznak, tehát megérdemlik, hogy hozzájuk deportáljanak vagy hatmillió ideiglenest.

A Charlie Hebdohoz: ismered azt a történetet, amikor a RAF-frakció több tagja is öngyilkosságot követett el Németország legszigorúbban őrzött börtönében, ráadásul összehangolva, egyszerre? És olyan ravasz, furmányos módon, hogy például jobb kézzel lőtte magát pisztollyal főbe negyven centiről egy amúgy balkezes ember? A másik meg leadott még két lövést össze-vissza, mielőtt eltalálta volna a saját fejét? Mindig ezek a furcsa véletlenek. :)

maroz 2015.11.14. 22:11:31

@Húsleves: @Mihint: Egy könyv recenziója, Pogátsa Zoltán tollából:

pogiblog.atlatszo.hu/2015/07/29/neoliberalis-populizmus/

"A könyv kritikusan elemzi a baloldali kapitalizmus értelmezéseket abból a szempontól, hogy azok a pénz illetve a fogyasztás fetis jellegére fókuszálnak. Ebben egyrészt tévednek, hiszen a hétköznapi ember egyáltalán nem fetisizálja a pénzt önmagában, pontosan felismeri annak lehetőségeket teremtő eszköz szerepét."

Húsleves 2015.11.14. 22:28:59

@maroz:
Mindenesetre nekem ez az ügy is egyre inkább false flagnek tűnik. Pont a cikkből esett le, amit linkeltél. Azután beugrott az is, hogyan hátrálnak ki a migráns simogatás alól, zárják le a határokat. Ne mondja már nekem senki, hogy a svédek most hirtelen egyszer csak "rájöttek", hogy túl sok a migráns, és nem tudnak eltartani annyit. Miközben eddig hiába verték volna az orrukat a szarukba, nem voltak hajlandók tudomást venni arról, ami másnak már régen szúrja a szemét

maroz 2015.11.15. 12:12:57

@Húsleves: Tény, hogy a tisztánlátásnak nem kedveznek a körülmények, most olvasok a misztikus TGV-ről, amelyik nem is szállított utasokat, de nem tudni, hogy a nemszállított ötven utas közül hány gyerek sérült meg.

Viszont én sokkal inkább hajlandó vagyok elhinni azt, hogy a nyugati vezetők tényleg ennyire ostobának tüntetik fel magukat, szándékosan. Gondolj bele: évtizedek óta nyomatják a liberális-humanista mantrát, befogadás, multikulti, szabadságjogok, és a teljes nyugati véleményalakító struktúra erre volt beállva, de úgy, mint Pavlov kutyája.

Ezen nem lehetett volna csak úgy simán változtatni, hiszen ha bármelyik fajsúlyosabb nyugati politikus elkezd a neoliberális mantrával szemben beszélni azt a saját idomított falkája falja fel, mert ezek így vannak idomítva. Labdafüggők: repül a laszti, ugranak, kapják el és nem nézik, hogy ki dobta.

A nyugati vezetők teljesen tisztában voltak a várható forgatókönyvvel, tudták, hogy nem az a kérdés, hogy fognak-e tömegmészárlást rendezni, hanem hogy végre mikor. Nekik már teljesen fölösleges is lett volna konspiratív módon beavatkozni, mert a rendszer, amit működtetnek megteszi ezt helyettük. Minden adott a formulához: van több tíz milliónyi olyan ember, aki a saját földjén képtelen megélni pár gigantikus multi miatt. Ezek rámenekülnek más népekre, akik úgyszintén szűkösen élnek, és a megnövekedett szűkösség konfliktusokhoz vezet. Ezeket a multik szeretnék uralni és irányítani, ezért elérik, hogy a konfliktusban szereplők közül minél többen minél jobb gerillakiképzést kapjanak és a konfliktuszónákba számolatlanul öntik a posztmodern fegyvereket és gyilkolást támogató technológiákat.

Innen pedig már csak idő kérdése, hogy mikor fogják ezeket az eszközöket a nyugati életforma szimbolikus támadására használni. Igen, abban neked egészen biztosan igazad van, hogy itt indirekt módon kizárt dolog, hogy pár titkosszolgálatnak ne lenne szerepe, és iylenkor érdemes a "ki járt jól?" kérdés felől közelíteni, de én nem tartom azt valószínűnek, hogy ez egy elejétől a végégig megkomponált valami lett volna. Egyrészt azért, mert ehhez nem tartom elég értelmesnek az adminisztrációt, másrészt pedig az esemény mindenképp bekövetkezett volna, és sűrű, fekete felhők meg dörgés-villámlás közepette senki nem bolond fizetni egy esőcsinálónak.

Nekem már június elején világos volt, hogy ez lesz, írtam is, hogy:

"Fejlett Nyugat, visszük tehát házhoz nektek az általatok okozott problémát, mutassátok meg nekünk, hogy miként kell azt a szent nyugati liberális-humanitárius elvek szerint megoldani, tátott szájjal figyelünk!"

Ezt a figyelést kellett volna tudatosítani, ez kellett volna legyen az alapálláspontunk: tanítsatok, mutassátok meg, hogy ti, nálatok, otthon meg tudjátok oldani ezt a problémát úgy, ahogyan velünk akartátok megoldatni. Bizonyítsátok be, hogy kezelhető a konfliktus a nyugati értékek mentén is, hogy tényleg galambok fognak ülni a verebekhez, hogy eljön az a multikulti mennyország, és most olyan kényelmes helyzetünk lenne, hogy csak na. Szépen az orruk alá lehetne dörgölni, hogy skacok, köszönjük a leckét, tehát visszamondjuk a tanultakat: ti valójában szartok a nyugati értékeitekre, csak az érdekeiteket nézitek, miközben rajtunk kéritek számon, hogy miért nem kedveljük azokat az értékeket, amelyekkel lám, ti is segget töröltök csupán.

Én azt nem értem, hogy a magyarországi jobboldal miért és valójában ki ellen védi _ezt_ az európai értéket.

maroz 2015.11.15. 12:37:16

Bármibe lefogadom, hogy ezt egy majom gépelte egy öreg Optimán:

societas.blog.hu/2015/11/14/a_jozan_esz_hianya_avagy_kell_mint_egy_falat_kenyet

És ez ma Magyarországon a fősodrú "baloldal" ifjú tagozata, a jövőnk záloga. Beszélni még/már nem tud, de azért bízzunk bennük.

Húsleves 2015.11.15. 13:00:30

@maroz:
Minden szavaddal egyetértek, de azt gondolom hogy meggyújtani a kanócot és várni az eredményt, az ugyanúgy "inside job" kategória.

maroz 2015.11.15. 13:07:27

@Húsleves: Ja, és erre van egy csomó nagyon finom, diszkrét, nyomot sem hagyó módszer. Például nem kell olyasmit mondani a hatósági főfütyinek, hogy ne figyeljetek erre vagy hogy hunyjatok szemet afölött, elég azt mondani, hogy a terrorizmus elleni harc minden erejét most emerre kell irányítani. Ha a főfő tudja, hogy honnan jöhet a veszély bőven elég, ha a kapacitás zömét leköti más irányok figyelésére. Utólag senki sem róhat fel neki semmit, mert mindezt olyan kardcsörtetve tette, hogy még a saját anyja sem gyanakodna.

Húsleves 2015.11.15. 13:44:21

@maroz:
Az a cikk amit belinkeltél önmagáért beszél. Hirtelen ők lettek középen, ja. És tudod mi a röhej? Hogy ezeket a hülye neolib droidokat egy nap alatt átprogramozták migráns befogó üzemmódról terrorizmus elleni szent harc üzemmódra. És már provokálják is buzgón a trollok azokat a fórumokon, akik rámutatnak arra, hogy mi a lényeg. Már tolják is ugyanúgy, mint a Charlie Hebdo idején, hogy aki nincs velük, az a terroristákkal van. Nézd, ezen a blogon is már ez megy:
bekialtas.blog.hu/2015/11/14/megtorlast_kovetel_a_nep

maroz 2015.11.15. 15:25:46

@Húsleves: Kurta négy óra alatt eljutottak oda, hogy ISIS-es vagy. :))))

Hogy is volt ez anno Magyarországon?

Rákosi: Aki nincs velünk az ellenünk!

Aztán ez később szelídült.

Kádár: Aki nincs ellenünk, az velünk van!

Ma úgy látom, hogy te a rákosistákat fogtad ki. Ezért aztán tényleg kár volt rendszert váltani, az ehhez képest legalább őszinte volt. :)

(Ezen ma még nevetünk, de ha fokozódik a helyzet lehetünk mi még akár cellatársak is. Kezdjük el már most gyűjteni a vicceket, hogy ne unatkozzunk nagyon. ;))

Húsleves 2015.11.15. 15:53:10

@maroz:
Azzal kezdtem a beírásomat, hogy ezek holnapra át lesznek programozva, és tévedtem, már át vannak programozva. Röhej.

Húsleves 2015.11.15. 16:47:02

@maroz:
Benéztem az Origora is, és láss csodát! Előre cenzúrázott cikkben megjelennek a migránsokat beengedőket elítélő hozzászólások.

Ja, és ezt nézd meg, az Origo is összehozta már az uszító cikkét:
www.origo.hu/nagyvilag/20151115--iii-vilaghaboru-radikalis-iszlam-nyugati-vilag.html

maroz 2015.11.15. 18:56:00

@Húsleves: A világ a Jediót Ahronót szerint. :)))

Képzeld el, ha ők is elbasszák, mint a Mandineresek és véletlenül már péntek reggel kiteszik ezt a cikket az Origóra! :)))))

maroz 2015.11.15. 19:09:50

@Húsleves: Szinte hihetetlen, hogy a zsido fasizmus es a nemet fasizmus Magyarorszagon talalkozik ossze. Illetve nem is, ez valojaban teljesseggel hiheto.

Azt azert meg kell adni, hogy Merkel kommunikaciosai profik. Ehhez kepest az Index velemenycikke szolid karcolat. De majd holnap felzarkoznak ok is.

Húsleves 2015.11.15. 20:17:40

@maroz:
Igazából komolyan mondom, amin ma röhögünk, az holnap ha valósággá válik, egyszerűen agyonhallgatják. Igen, tegyük fel, hogy véletlenül hamarabb jelent volna meg a cikk. Lenne rá valamilyen magyarázat, például hogy "ez nem is az volt, csak véletlen egybeesés", és bár sokan elmondanák hogy ez óriási bukta, egyszerűen tolnák a szekeret tovább.
Mi nem derült még ki ezekről a "demokratákról"? Tömeges lehallgatások, emberkínzások, false flag provokációk, náci háborús bűnösök az USA szolgálatában (de nem egy-kettő, hanem több ezer), háborús bűnök, előre Nobel békedíj, Assange elleni "szexuális bűncselekmény" koncepciós per, Snowden Oroszországban, de ha mondasz valamit ami még nincs rajta a ezen a listán, akkor az összeesküvéselmélet, nyújtogatják a nyelvüket a hülyegyerekek. De amit már 100% biztosan tudunk, az sem hatja meg őket, olyan vastag bőrt növesztettek, hogy az hogy már fekete-fehéren kiderült hogy se emberi jogokhoz, se nemzetközi joghoz, se semmilyen "demokratikus értékekhez" amiket másokon számonkérnek nekik maguknak semmi közük, akkor megy a hülyegyerek szintű nyelvnyújtogatás meg szamárfülmutogatás hogy mennyééé ojoszojszááágbaaa és a hülyegyerek már ezzel is elvan, és tudja magáról hogy demokratikus, tehát igaza van, sőt, az igazság neki jár.
Nem tudom mennyire érted az angol szöveget, itt van egy ismert amerikai zsidó feminista, aki mindent előrevetített:
www.youtube.com/watch?v=C5c99jLHp9o
És a döbbenetes már az elején, hogy onnan állt össze neki a kép, hogy egy ismerőse vagy rokona, akit látogatni szokott és aki személyesen megélte Németország fasizálódását, azzal beszélgettek George W. Bush "terrorellenes" háborújáról, akkor azt mondogatta neki: "nem látták Németországot...". Amikor kérdezte miért, akkor korabeli dokumentumokkal, könyvvel megmutatta neki, hogyan vált az akkor már túlzás nélkül liberálisnak mondható (már feminista szervezet is volt) Németország fokozatosan fasiszta terrorállammá. A döbbenetes a fokozatosságon van, tehát szó nincs arról a tévképről hogy Hitler megválasztása után egyből jött a terror. És az egészet egy igazi személy, egy holokauszttúlélő túlzás nélkül összehasonlítja az Amerikában zajló folyamatokkal. Nagyon hosszan, nagyon precízen végigmegy mindenen, ez a feminista nő fantasztikus, és abszolút nem hajaz a "hülyefeminista" képre.
És minden jel azóta is arra mutat, hogy egyre igazolódnak be amiket mondott, csak az akkori kis Németországnál sokkal veszélyesebb méretekben.

Húsleves 2015.11.15. 20:18:29

@maroz:
Ami ma folyik, az észbontó, ha ezeket a pszichopata állatokat nem sikerül megállítani, akkor a világnak annyi.

maroz 2015.11.15. 21:16:20

@Húsleves: "includes citizen journalism from the web"

2008-ban még volt ilyen, ma már elenyésző.

A blogok ma már vagy a kutya által sem olvasottak vagy nagyon durván irányultak, és alapvetően egy irányba. 2008 óta ez a folyamat szépen lezajlott Magyarországon is, ami "civil újságírás" néven indult el és mindenki lelkesen tapsolt, hogy no, ez már a kommuniz..., na, szóval hogy ez már a demokrácia, mert szabadon terjedhetnek a vélemények a technológiának köszönhetően az mára ilyen vagy olyan biznisz lett. Nézd meg az összes meghatározó blogot, mindegyik valami biznyákot hajt.

Azt fogja tehát írni, amire a legtöbb kattintást kapja, vagy amire a leghangosabban cseng a "donate"-gomb.

Ergé negyedik elemistát is megszégyenítő szófosása 33500 megkattintást kapott. Ez közel hat kisvárosnyi nép. Az enyém most tart 248-nál, és ebből vagy harmincat mi kattogtunk el amikor kommenteltünk. Ha én ezt panaszként felhozom, akkor jön mavo, a bilétás majma és azt mondja, hogy az egómat akarom fényezni. Pedig én simán kiegyeznék abban is, hogy menjen ki a poszt, fehér háttérrel, szerző nélkül, mert nekem az lenne a fontos, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson. De nem lehet, mert demokrácia van, sajtószabadság és egyenlő jogok.

Húsleves 2015.11.15. 22:02:54

@maroz:
Ja, az a mavo nevű szerencsétlen nyomi? Emlékszem rá, annyira röhejes az ilyen, interneten keménycsávó szerepet játszó szánalmas provokátor. Csak nem az is valami indexes majom?

maroz 2015.11.15. 22:11:09

@Húsleves: Nem, ő ingyen ilyen. :)

maroz 2015.11.15. 22:21:45

A világ az Indexes újságíró szemén keresztül:

index.hu/kulfold/2015/11/15/tuntetok_es_rendorok_csaptak_ossze_del-koreaban/

"Könnygázzal és vízágyúval oszlatták a tömeget a rendőrök az utóbbi évek egyik legnagyobb dél-koreai tüntetésén. A tüntetők Pak Kunhje, az ország 2013-ban megválasztott első női elnökének lemondását követelték.
A demonstrációban több tízezer ember vett részt, és a legkülönbözőbb csoportokat egyesítette az elnökellenes üzenet. A szakszervezetek az elnök vállalkozásbarát politikáját ellenezték, míg mások az iskolai történelemkönyvek állami jóváhagyásának bevezetése ellen tüntettek. Az ellenzők szerint ennek a célja, hogy kitörölje az emlékezetből az ország kevésbé dicsőséges, diktatórikus időszakát."

Lefordította a cikket, mínuszos hír, ennyi.

Pedig vannak benne érdekességek. Például az, hogy Dél-Korea első női elnöke az egykori diktátor, Pak Csong Hi lánya. A papa elég érdekes személyiség volt, finom kis diktatúrát tartott fenn amerikai segítséggel, és a saját testőrparancsnoka gyilkolta meg. A jány a történelem átírásával az apuci rusnya emlékét próbálja meg eltörölni, buta koreaiak meg tiltakoznak, vízágyút nekik.

Amúgy milyen érdekes, hogy pont őt, az egykori diktátor lányát választották meg demokratikusan. Ja, és a dél-koreai Samsung Magyarország hatodik legnagyobb vállalata, 700 milliárdos éves bevétellel.
süti beállítások módosítása